Proiect de plantare de copaci. de impadurit muntii Romaniei! asta e un proiect destul de costisitor dar as asta as face
Salut. Eu as propune umratoarele proiecte:
1. proiecte ce ajuta mediul inconjurator (de exemplu: plantare de copaci, curatarea spatiilor publice de gunoaie, - in stilul Let's do it, Romania - etc.
2) proiecte de voluntariat pentru ajutorarea persoanelor nevoiase (cum ar fi: constructia unor case pentru familiile care au pierdut totul in timpul dezastrelor naturale de tipul cutremurelor si inundatiilor), strangere de fonduri pentru persoane cu adevarat bolnave, care au nevoie de operatii in strainatate.
3) instruirea in scoli a tinerilor pe tema bolilor cu transmitere sexuala si a riscurilor la care se expun cand aleg sa faca sex cu persoane necunoscute sua sex neprotejat, DAR, MAI ALES, instruirea tinerelor care vor sa devina mame la ce riscuri sunt expusii bebelusii (inca nenascuti) daca mama in timpul sarcinii fumeaza, bea alcool, consuma anumite medicamente care afecteaza dezvoltarea armonioasa a fatului, dar si daca traieste deseori stari de depresie, manie exagerata, ura, etc. in timpul sarcinii.
(* Asta pentru ca am auzit o studenta la psihologie care a facut practica intr-un centru al copiilor bolnavi de autism, ca frecventa acestei boli este mare in Romania (un caz din 5, sau un caz din 7 copii nou nascuti - nu imi amintesc exact procentul, dar m-a ingrijorat cand l-am auzit).
4. Mai ales, proiecte in care cei care au idei tehnologice, sa fie ajutati sa ajunga la saloanele de inventica internationale, pentru a fi descoperiti si sa li se gaseasca sponsor care sa produca in serie inventiile mai deosebite, ceea ce ar duce la avnataje pentru absolut toate partile: pentru inventator (caci ar vedea ca inventia sa a meritat timpul si efortul, i-ar da incredere in sine sa mai faca si alte descoperiri), pentru tinerii in cautarea unui loc de munca (ar fi proiecte noi in fabrici si ar scadea numarul somerilor) dar si pentru cei care au salariile platite din bugetul de stat, caci pentru vanzarea produselor respective s-ar plati impozite catre stat.
5. Pe primul loc totusi, ar trebui sa fie internship-urile in care tinerii sa fie invatati sa respecte proruncile lui Dumnezeu si, pe langa studierea Bibliei, sa se prezinte situatii din viata de zi cu zi a fiecaruia, in care tinerii au putut observa puterea credintei si a rugaciunii (de exemplu, cand s-au rugat pentru cineva bolnav, sau pentru un loc de munca si apoi au primit ceea ce au cerut - evident, trebuie si sa mearga la interviuri si sa cunoasca meseria pentru care aplica, dar si ajutorul divin este important).
Evident, in cadrul unor astfel de intalniri, ar trebui pus accentul pe latura morala, caci - macar teoretic - asta ar putea duce la scaderea numarului de infractiuni (mai mult sau mai putin agresive).
6. Pentru tinerii care au probleme familiale, care sunt timizi si nu au suficienta incredere in sine, sau care au probleme cu integrarea la locul de munca, etc., ar trebui sa se faca gratuit in scoli consiliere psihologica. (Nu stiu daca acesta poate fi un tip de proiect, dar ideea este buna).
7. Internship-uri pentru studenti, in care acestia lucreaza in cadrul anumitor firme, invatand meserie si castigand ceva bani in acelasi timp (in cadrul Facultatii de Informatica din Oradea, unde fratele meu este student, au parte de asta, parca in fiecare an).
Sigur exista destule ONG-uri (= organizatii nonguvernamentale) care se ocupa cu proiecte ca cele amintite aici, deci, poti lua legatura cu acestea, daca vrei sa te implici.