Buna... ecologia ar trebui sa faca parte din viata tuturor, este felul nostru de a demonstra ca ne pasa. Si in liceul meu se organizeaza multe proiecte, dar mi se pare ca nu toti participa din dragoste pentru natura, ci pentru ca mai nou e la moda sa fii eco. Cred ca nici jumatate din aceste activitati nu ajuta semnificativ mediul inconjurator. Acei oameni deseneaza postere si impart pliante, dar cand ii pui sa stranga gunoaie se dau inapoi ca la raie. Si noi doua, chiar daca ne credem eco, in acest moment facem rau mediului stand la calculator. De asemenea, cred ca totul e mai mult de fatada. Nu stiu cum e pe la voi, dar la mine cand e vreo astfel de activitate trebuie sa fie prezenti cel putin 2 fotografi care sa imortalizeze maretul eveniment. Dupa aceea se posteaza pe net sau in vreun ziar ca sa facem reclama liceului. Putini sunt oamenii care incearca sa schimbe ceva fara a avea nimic de castigat.
Referitor la intrebarea cu economia... ca sa fiu sincera, nu prea cred ca vom putea produce o schimbare la nivel mondial. Intr-un final, sunt convinsa ca intreaga umanitate va adopta un stil de viata eco(ori din dragoste pentru natura, ori din necesitate, pentru ca resursele noastre nu sunt infinite), insa va mai dura mult timp pana ca acest lucru sa se intample. Chiar daca noi, cativa oameni simpli, vom incepe sa mergem cu bicicleta, este incomparabil cu milioanele de tone de CO2 eliberate in aer de marile fabrici. Producem intr-adevar o schimbare, dar una foarte mica. Este greu sa schimbi mentalitatea unei populatii imbatranite, care se gandeste doar la confort si profit, insa noile de generatii de elevi, care studiaza ecologia pe bancile scolii vor fi cu siguranta mai receptibile la tot ceea ce este nou si vor prezenta mai mult interes fata de problemele de mediu. Totusi, sunt de remarcat micile initiative ale unor grupuri voluntari. Gandeste-te ca mergand cu biclicleta, poate ca nu contribui semnificativ la salvarea planetei, dar cu siguranta iti faci tie un bine(esti mai in forma, economisesti bani etc)
Mie, una nu imi pasa... de ce sa vina cineva la mine in clasa si sa ma oblige sa merg cu biciclete? Si daca afara da cu grindina si ploua eu protejez natura si ma ud toata?
Intrebarea nu se refera strict la biciclete. Scoala mea -de exemplu- organizeaza proiecte gen adunat gunoaiele, reciclat, etc. Ma gandesc ca intr-un sfarsit ceva se va prinde de noi si ceva se va schimba. Parca in Elvetia se circula cu bicicleta si alte reguli... nu mai stiu exact, dar oricum, nu era vorba despre faptul ca ne obligam sa mergem pe biciclete, ci de faptul ca totul ia o intorsatura spre o noua educatie...
GicaGigekGica întreabă: