| 70gabriela70 a întrebat:

Buna!
De ceva vreme am inceput sa incerc sa reduc cantitatea de gunoi pe care o produc.
Ultimul obicei pe care l-am adoptat este faptul ca cer sa nu mi se dea acele tacamuri de plastic atunci cand comand mancare acasa.
Voi ce obiceiuri de reducere a consumerismului si a poluarii aveti?

81 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu... Circul cu diesel blushing
Cumpar apa si sucuri la 2-2, 5 litri. Sticlele le-as preda undeva, dar unde? La servici avem o camera de peste 50mc de deseuri din plastic si carton, le dam moca, si abia isi fac timp de noi tiganii care detin firme de colectare a materialelor reciclabile. Ala e material din care fac bani, noi le dam cu tonele, si tot noi ne rugam de ei. Cu greu elibereaza si acte (pe care sa le aratam garzii de mediu, cand ne intreaba cum stam cu reciclarea).
Nu sunt atent cat gunoi produc, dar sunt atent la modul in care il predau. As vrea sa am unde pune sticlele, dozele de aluminiu, etc. Nu arunc niciodata gunoaie aiurea.
Cand am materiale poluante (uleiul de la masini), il depozitez in recipiente inchise, ca mai apoi sa il folosesc pe post de combustibil pentru incalzire. Si cabina de vopsit din service-ul in care am lucrat folosea ulei ars, avea filtre foarte bune, nu parea sa polueze deloc, nu mirosea a diluant sau fum de la ea. Garda de mediu verifica mereu service-urile auto, iar amenzile sunt usturatoare, daca nu se lucreaza cu respect pentru mediu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu ar fi mai simplu sa nu comanzi deloc mincare acasa daca tot discutam de asta? Nu de alta, dar mincarea aia comandata iti vine in caserole, nu in pungi biodegradabile... P.S. Eu sunt sarac. Astfel reduc consumul. Consumerist nu am fost niciodata, indiferent de cit de bine am dus-o financiar.; D

| 70gabriela70 explică (pentru GabiDumitrescu):

Toti suntem consumeristi, nu putem trai altfel, dar fiecare isi traseaza limitele. Nu comand foarte des, dar situatia mea actuala nu-mi permite sa-mi gatesc, asa ca ma descurc cum pot. Fac alte chestii in schimb, de exemplu refolosesc borcanele, pungile, chiar si unele caserole de unica folosinta cele din plastic transparent. Asa ca din nou, te intreb si pe tine. Asa hater esti si in viata reala?

| Adry05 a răspuns:

Refolosesc pet-uri și plase, încerc cât pot să nu mă duc la magazin fără plasă de acasă, când mi se oferă posibilitatea sortez gunoiul, la magazin încerc pe cât pot să nu mai iau pungă de plastic la legume și fructe unde se poate și fără ( portocale, banane, castraveți)

| Adry05 a răspuns:

Ah și dau înapoi sau las nedesfăcute paiele la suc sau unde pot bea și fără

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 70gabriela70):

More or less. Eu macar nu vin sa ma bat cu pumnul in piept ca nu ascult decat Tudor Gheorghe si ma sparg pe manele la petreceri, ca sa dau un exemplu care nu are absolut nimic de-a face cu realitatea. Ce intelegi prin "situatia mea actuala nu-mi permite sa-mi gatesc" de exemplu? Poate te pot ajuta cu niste idei, ca sa nu zici ca sunt 100% hater si nu aduc nimic util discutiei de fata. happy

| 70gabriela70 explică (pentru Adry05):

Super. O sa fac si eu asta de acum.

Stau intr-un camin studentesc si nu avem bucatarie, nu sunt permise nici plitele electrice. Deci practic mananc mancare trimisa de ai mei, imi mai fac salate si ce nu presupune prajire, coacere, etc, mananc in oras si mancare comandata. Deci sunt nevoita.

Nu sunt deloc adepta fast food-ului, imi place extraordinar de mult sa gatesc. Dar o sa ma mut curand si va fi ok

Si caminul ala nu are prin preajma vreo cantina de bun-simt unde sa poti gusuli o masa decenta cu 10-12 RON?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Despre ce oras discutam aici?

Ba da, dar inchide la 16, fix cand vin eu de la munca si facultate.

Meh, nu i-ar duce capul sa tina deschis pana seara, ca doar sinteti niste amariti de studenti, nu parlamentari si deputati, vedea-i-as pe toti impaiati!

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Mi-am luat o sacoșă care se împăturește, se face mică-mică, are fermoar, arată și bine, încape și peste tot, asta pentru că m-am săturat să am mereu acasă o pungă cu pungi.
Acasă nu prea am plastic, am înlocuit totul cu bambus (periuță de dinți, perie de păr).
Uleiul de gătit îl pun în peturi, îl duc la un centru de colectare.
Aș vrea să reciclez gunoiul, dar o fac degeaba că vin nenorociții și le bagă la grămadă.
Sunt foarte minimalistă și-mi cumpăr doar lucruri de care chiar am nevoie oricat ar încerca reclamele să mă corupă laughing.

| Sofer a răspuns:

Nu am ce sa reduc ca nu fac asa mult gunoi.

Oricum este super dezorganizata. Este deschisa 4, 5 ore, stai o ora la coada, si dupa o ora/o ora si jumatate mai gasesti 3 feluri de mancare.

| 70gabriela70 explică (pentru supadeceapa):

Si eu imi doresc sa reciclez. E foarte trist. Sunt unele firme de reciclare care importa pet-uri din afara in timp ce noi ne ingropam in propriul gunoi.

Ce oras/cantina? Eu pe unde am fost in cantine studentesti - si sunt vreo 4-5 orase de la noi, chiar nu am ce comenta privind organizarea.

Brasov

In Brasov e impinge-tava ala palmat pe strada de linga Biserica Neagra. Senzational! Bine, nu e chiar la preturi studentesti, dar nici scump. Imi aduc aminte ca am mincat acolo mai mereu cand am fost prin Brasov. In camine am stat, dar la cantina studenteasca nu am avut ocazia sa maninc, din pacate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am adunat gunoaiele aruncate de toti cretinii in dreptul portii mele.