Pentru că oamenii săraci speră că dând de pomană Dumnezeu să le întoarcă asta înzecit, iar bogaţii ştiu că dacă vor tot da la fiecare nevoiaş câte 5-10 lei vor sărăci la fel ca şi ei...
Pentru ca cei saraci ii pot intelege cu adevarat pe altii tot saraci ca ei. bogatii stau de obicei cu nasul pe sus si nu prea mai stiu sa se uite si la ceilalti. dar nu-i nimic ca se intoarce roata!
Pai cei bogati cred ca de ce sa le dea la sarantocii aia, ca de ce nu muncesc, in schimb cei saracistiu cum este si sunt mai milosi si doneaza si ei acolo cat au. Respect pentru ei!
Mi se pare extraordinar ce faci.Imi doresc din suflet sa ajuti cat mai multe persoane.Ar fi minunat daca totate portiile ar fi egale in lume asta.Eu cred, ca doar cei saraci se inteleg uni pe alti si poate cei bogati nu se gandesc ca intr-o clipa pot pierde totul.
Pentru ca ei stiu ce inseamna sa nu poti sa ai ce vrei si vor, daca ei nu au putut sa fie multumiti de ce au avut, macar cei care raman dupa ei sa poata sa aiba.
Pt.ca ala sarac, simte nevoia sa-si imparta saracia cu aproapele lui.Trufia celui avut, nu va fi niciodata primita in casa sarmanului.Iti dau un pont.Fi atent care este difernta dintre urarilor celor saraci si cei bogati.Saracul va spune, sa fim sanatosi iar bogatul va spune, la multi ani.Intreaba-te de ce!
Pentru ca ei stiu cum este sa fie greu si sa te lupti cu saracia, stiu sa pretuiasca viata si sa se gandeasca si la altii. Oamenii trecuti prin greutati stiu mai mult sa aprecieze ce este in jur, au o inima mai buna, nu degeaba se spune si in povesti asta. Este adevarul! Cei bogati tin de obicei foarte mult la banii lor, sunt ingamfati si cred ca toata lumea este la picioarele lor. Ei nu stiu cum este sa iti scuturi toate hainele,gentile, portofelele pentru a.ti lua o paine sau mancare cu care sa traiesti o saptamana, sa faci economii pentru sarbatori si sa oferi celor dragi niste cadouri. Din perspectiva celor bogati totul este "roz" si nu vad nevoile celor din jur. Le vad numai pe ale lor (''-Vai nu am putut sa imi iau acel vin pentru ca am vazut un coniac rafinat si nu am stiut dintre care sa aleg''). Bravo tie pentru ca te implici si pentru ca iti pasa si succes in strangearea fondurilor pentru ce.i nevoiasi!
Sarbatori fericite tie, lor si tuturor persoanelor carora chiar le pasa!
Pai e destul de ok sa fii voluntar, eu merg in fiecare saptamana de 2-3 ori cand am timp liber cu un prieten,stam la un stand in supermarket mai vorbim cu lumea si incercam sa-i convingem sa doneze unii doneaza altii nu,asta este,mai vorbim intre noi radem glumim mai scriem cv facturi ne mai uitam cam cat s-a strans in ziua aceea la magazin(se tine o evidenta,fiecare echipa isi trece pe foaie numele suma de bani stransa si inca cateva lucruri).E fain cand vezi ca lumea doneaza dar si cand ii auzi pe unii, au niste scuze in ei, unul a iesit cu 2 carucioare si azi si in alta data la alt magazin, atunci a mers colegu acum eu si l-am intrebat, iar de fiecare data ne-a dat acelasi raspuns"nu sunt ale mele magazinele"(poate cumpara pentru cv firma nu stiu) da' ce treaba are a cui sunt sau nu sunt firmele pentru cine cumpara?! eu vroiam sa doneze si el macar 1leu(UN leu)nu vroiam sa ii cumpar magazinele, altii iar cica in supermarket"eu aici lucrez" frate inteleg ca lucrezi aici dar nu te-am intrebat ce cauti in magazin.Altii pur si simplu te sfideaza mergi ii zici"buna seara sunt de la.strangem bani pentru." iar ei"bine faceti".si atat pleaca sau altii nici nu te lasa sa-i saluti, mergi la ei incepi sa zici"buna" si apoi te intrerup iti zic" nu nu lasa-ma cu din astea"sau cv d genu, nu mai zic de cei care nici macar nu se opresc macar.Cand vezi astfel de specimene care nu stiu ce sa mai inventeze...chiar iti este.nu stiu cum sa zic.iti este sila de ei.Per total e ok sa fii voluntar.Acum suntem si noi pentru prima data,am mai fost cu clasa la cv actiune de ecologizare dar la strans de bani acum suntem prima data.(asta e o paranteza pentru cei care vor sa fie voluntari sa stie ce-i asteapta, dar ma rog, poate nu peste tot e la fel)
Pentru ca un om sarac STIE ce inseamna sa nu ai,cel bogat a uitat de mult!
Bravo tie si tuturor celor ca tine,pentru tot ceea ce faceti! Mai rar vedem asa ceva si regret ca nu am nici o posibilitate sa-mi depun si eu obolul, alaturi de ceilalti!
Sarbatori bune si fericite, bravo inca o data!
Bună!
Oamenii săraci ştiu ce înseamnă suferinţa. Ei nu îşi doresc ca şi alţii să sufere ca ei. Acesta este motivul pentru care cei săraci au mai mult suflet.
Pai saraci doneaza fiindca stiu cum e sa fi in aceasta situatie. In timp ce bogati nu au inima si se gandesc doar la ei.Tu trebuie sa le prezinti cauza caci altfel o sa creada ca vreui bani pentru tine gaseste o solutie si prezinta-le copii pentru care lupti! Si iti mai spun ceva cei de la tara au frica de Dumnezeu!
@yri pai asa fac avem pliante,merg cu ele la oameni,le arat ce contin cadourile pe care vrem sa le luam,la unele standuri avem si albume foto, le arat si pozele din el sa vada pe cine vrem sa ajutam avem pe noi tricorui inscriptionate cu fundatia si legitimatii.Da stiu ca cei de la tara au frica de Dumnezeu cum zici tu dar campania se desfasoara doar in supermarket-uri, aici fiind un flux mult mai mare de oameniEu sunt doar voluntar merg unde ma trimit organizatorii+ca sunt de la oras ca si majoritatea voluntarilor si nu stiu caruia dintre noi iar conveni sa mearga la zeci de km de casa pe cheltuiala lui si sa astepte sa pice cv de la tara k nu strangi nici cat ai cheltuit cu drumu asa ca mai bine donai banii cheltuiti pe drum ca erau mai multi decat sa mergi in sat si sa strangi bani