Intreaba in liceul in care inveti sau poate profesoara/profesorul de biologie
Eu asa am reusit...cu ajutorul unei profesoare sa aflu despre un grup de voluntariat.
Scoala e cea mai buna metoda sa gasesti astfel de grup de voluntari.
Succes
Cautam sa formam o echipa de cateva persoane motivate care sa se implice in organizarea actiunilor si coordonarea voluntarilor pentru campania "Mergem Impreuna". E vorba de peste 12000 de voluntari la nivelul intregii tari.
Scopul: imbunatatirea conditiilor animalelor din adaposturi, promovarea adoptiilor si sterilizarilor.
Vrei sa faci asta? Te rog sa ma contactezi ca sa stabilim o intlanire (daca esti din Bucuresti) sau scrie-mi pe email daca esti din alt judet, o sa raspund cu detalii in reply.
Ionut Parausanu
E-mail:
Tel. 0727. 769. 509 / 0749. 910. 512
Atributiile uni coordonator…
1. comunica permanent cu voluntarii si reprezentantii asociatiilor locale prin:
* platforma protectiaanimalelor.org. Coordonatorul local primeste rolul de moderator sau administrator al grupului judetean. Poate trimite mesaje catre toti membrii grupului atunci cand e necesar;
* Yahoo Messenger, un ID unic pentru fiecare judet, pus la dispozitie si promovat de Adoptiicaini.ro. Organizeaza conferinte online;
* grup de Facebook. Coordonatorul judetean primeste rolul de administrator al grupului. Poate trimite mesaje catre toti membrii grupului atunci cand e necesar;
* email sau telefon, doar dupa semnarea declaratiei pentru confidentialitatea datelor;
* o adresa de tip numejudet[arond]protectiaanimalelor.org pe care o administreaza.
2. organizeaza intalnirile cu voluntarii inscrisi si asociatiile din judet, stabileste data si locul, pe care le transmite voluntarilor prin mijloacele de comunicare puse la dispozitie de Adoptiicaini.ro si se asigura de prezenta lor.
3. imparte sarcini voluntarilor si se asigura de implicarea maxima a acestora. Exemple: fotografierea cainilor din adapost; publicarea anunturilor de adoptie; promovarea grupului online; creare afise etc.
4. contacteaza asociatiile locale si administratorii adaposturilor pentru a solicita informatii noi sau pentru a verifica informatiile cu care sunt prezente acestea pe Adoptiicaini.ro; le invita la intalnirile cu voluntarii si tin permanent legatura cu acestea pentru a le veni in ajutor de fiecare data cand e nevoie, prin mobilizarea voluntarilor sau prin diseminarea anumitor informatii.
5. organizeaza alaturi de asociatiile locale ca targuri de adoptii, zile de vizite sau de curatenie in adaposturi, strangeri de fonduri sau hrana pentru animale etc.
6. coordoneaza activitatile pentru promovarea adoptiilor si sterilizarilor prin afise care contin date de contact pentru adaposturi, asociatii, cabinete veterinare care ofera reduceri pentru sterilizarea cainilor fara stapan etc. Implica voluntarii in realizarea afiselor, tiparirea si distribuirea acestora in punctele de interes, cabinete veterinare, petshop-uri etc.
7. raporteaza public, in grupul judetului pe protectiaanimalelor.org, rezultatele obtinute in urma tuturor activitatilor, precum si actualizari pas cu pas despre evolutia lor.
Beneficii…
* castigi experienta in vederea obtinerii unui loc de munca mai bun
* inveti lucruri noi si iti formezi deprinderi utile
* iti creezi contacte utile
* iti faci noi prieteni
* ajuti animalele
* ajuti comunitatea
Obiective…
In cel mai scurt timp:
- Colectarea de informatii despre fiecare adapost: persoane de contact, telefon, email, adresa, coordonate GPS, program de vizite, numarul cainilor din adapost, statistici despre adoptii, dotari, website, poze si video.
- Fotografierea profesionista a cainilor din adapost, prelucrarea imaginilor si publicarea lor pe adoptiicaini.ro impreuna cu datele de contact ale adapostului.
- Mobilizarea iubitorilor de animale din Bucuresti, Ilfov pentru a crea grupuri de discutii si retele care sa raspunda rapid in eventualitatea realizarii unor actiuni sau manifestatii la nivel national.
- Informarea ONG-urilor din Bucuresti, Ilfov despre posibilitatile de promovare si mobilizare a voluntarilor, de care pot dispune prin apelarea la adoptiicaini.ro sau protectiaanimalelor.org
Pe termen lung:
- Crearea parteneriatelor cu cabinetele veterinare si petshop-urile din judet pentru promovarea adoptiilor.
- Promovarea cabinetelor veterinare care fac reduceri pentru sterilizarea cainilor fara stapan sau care nu sunt de rasa.
- Organizarea targurilor de adoptii saptamanale in parcuri frecventate, in colaborare cu autoritatile si ONG-urile locale.
- Organizarea zilelor de curatenie in adaposturi si strangeri de hrana.
Salut, noteaza site-ul de mai jos, in acelasi timp vino la VOT pentru a acorda premiul blogosferei unui oras din competitie, valabil dora in luna ianuarie, voteaza DEVA - Capitala Verde a Romaniei, votul este explicat in Regulamentul de pe pagina de care ziceam :
http://www.umbrelaverde.ro/......aniei.html
bloggeri si bloguri care au votat deja Deva Bloguri care au votat pentru
Deva:
1. Robintel
2. Ghidul Atipic al Orasului DEVA
3. Zbateri
4. Calin Hera
In anul 2011 Umbrela Verde va poposi la Deva.
Daca tot vrei sa iti ocupi timpul liber cu ceva, te-as sfatui sa iti faci un blog. Eu am doua bloguri, unul personal pe care scriu ce-mi vine in minte, unul cu care ii ajut pe ceilalti elevi. http://online-mania.blogspot.com (personal), http://tzutzy-history.blogspot.com (public)
Cred ca nu ai inteles la ce m-am referit.As vrea sa-mi ocup timpul liber cu ceva educativ in primul rad si nu sa stau in fata calculatorului sau in casa.
@Anonim as vrea sa-mi lasi, daca poti, o adresa de mail pentru a te contacta.Multumesc!
Badea_Marius_1951 întreabă: