anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea ca dupa terminarea liceului, sa urmez scoala de asistente
un fel de post liceala, as avea vreo sansa ca dupa terminarea ei
sa pot fi acceptata intr-un proiect de voluntariat, intr-o tara subdezvoltata
ca Uganda sau kenya?, ce este necesar pe langa calificare?
rog raspunsuri serioase happy

5 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

In mod sigur poti fi acceptata daca dovedesti o buna cunoastere a meseriei. Fa mai intai scoala si apoi vei afla cum sa procedezi.Regulile se mai schimba pana atunci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa stii o limba straina sau mai multe (engleza, franceza...) vezi detalii aici pe Portalul Uniunii Europene pentru Tineret http://europa.eu/youth/volunteering_-_exchanges/index_eu_ro.html dar mai sunt si altele tot pe site-urile legate de UE.

Mai jos o completare gasita pe internet, utila tuturor :
Voluntariat dupa modelul lui Nic Marks : Sa calculam in loc de PIB: indexul planetei fericite IPF (subtitrare in limba romana) - 16 minute de adevar http://www.ted.com/talks/lang/rum/nic_marks_the_happy_planet_index.html sa aflam cat are Romania indexul IPF;-D

| aanonimm a răspuns:

Pai stiu engleza vreau sa dau examenul cambridge in iunie, si vreau sa invat bine franceza anul asta, stiu un pic de poloneza, si vreau sa invat japoneza pe viitor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vezi site-ul acesta in franceza dar este combinat cu oferte scrise in engleza, sper sa te descurci, selectezi Afrique du sud si apoi "Lancer la Recherche" http://www.civiweb.com/FR/index.aspx
mai jos pe pagina vor apare 122 de oferte - asta ca sa iti faci o idee de ofertele de luna asta
apoi vezi acolo unde scrie V. I. (asta insemnand Volontariat International), precum si rubrica Le Guide Practique
dupa ce alegi o rubrica citesti si mai jos pe diferitele linkuri - vei gasi unde sunt propuse salarizari (Remuneration) - bineinteles ca sunt salarizari care te ajuta sa traiesti, dar nu cred ca poti face economii mari in bani pentru viitorul indepartat;-D
sper sa gasesti site-uri si in engleza sau in romana
succes la scoli

printre conditii : sa ai intre 18 si 28 de ani, se face o vizita medicala, restul e aici in franceza "Toute personne âgée de plus de 18 ans et de moins de 28 ans à la date d’inscription peut prétendre à un Volontariat International.

Le départ en mission s’effectue au plus tard le jour de votre 29ème anniversaire. Au delà, aucune dérogation n’est accordée.

Vous devez être de nationalité française ou européenne (ressortissant d’un état membre de l’Union européenne ou de l’Espace Economique Européen : U. E + Norvège, Islande, Lichtenstein).

Vous devez être en règle avec les obligations de service national du pays dont vous êtes ressortissant.

Vous devez jouir de vos droits civiques et justifier d’un casier judiciaire vierge. Enfin, vous devez remplir les conditions d’aptitude physique exigées pour les personnes exerçant des activités de même nature dans l’organisme d’accueil.

Une fois sélectionné, vous devrez impérativement :

- passer une visite médicale auprès d’un médecin agréé
- effectuer les vaccinations nécessaires selon votre pays d'affectation."

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

- vaccinari la zi cerute in tara in care vei merge voluntar
- conditie fizica buna
- cazier curat
- etc.