| iuli81 a întrebat:

Buna tuturor ma numesc iulian, si iubesc natura, fiindca doar in natura putem trai si duce o viata sanatoasa. Fiind apicultor si traind in preajma albinelor am descoperit ca aceaea se confrunta cu foarte mari probleme, insecticide si o legislatie care protejeaza prea putin aceasta minune a naturii de care depinde insasi hrana noastra de zi cu zi. Vazand ca exista numeroase asociatii de protectie a animalelor dar nici una care sa protejeze albinele, am decis sa popularizez si chiar sa sponsorizez ( cand vor fi destul de multi voluntari ) crearea unei asociatii ONG de protectie a albinelor. Am creat si un site http://www.viataeco.com/ dar si un forum http://www.forum.viataeco.com/ cu caracter ecologist unde prezint acest subiect http://www.forum.viataeco.com/index.php/topic,10.0.html.

Intrebare mea este, de ce oameni sunt preocupati doar de bani si cai verzi pe pereti iar in jurul lor natura este distrusa, mai sunt persone care sa lupte pentru viitorul copiilor lor?

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna Iuli eu am 12 ani si jumatate si singura mea dorinta este ca intr-o zi sa reusesc sa fac ceva cu ecologia sa o lansez ca sa fie bagata in seama! Ecologia este totul pentru mine, este visul meu de o viata! Deci mai exista si persoane care chiar doresc sa faca ceva chiar daca sunt un copil care traieste in epoca aceasta a internetulul si a tehnologiei chiar imi doresc sa fa ceva si ceea ce spui este corect pentru ca da toti traim in natura chiar daca a fost ascunsa de niste blocuri si niste stalpi de inalta tensiune asta nu inseamna ca totusi natura a disparut! Ma enerveaza cumplit cum uni trateaza aceasta problema cu o indiferenta de nesuportat! In apele tulburi si poluate de dupa revolutia din decembrie 1989, au aparut si formatiuni politice ecologiste. A fost chiar o inflatie: Miscarea Ecologista Romana (MER), Partidul Ecologist Roman (PER), Federatia Ecologista Romana (FER) etc. Se epuizasera denumirile posibile de organizatii ecologiste. Societatea romaneasca Inflorise ca un MER, ca un PER, ca un fir de trandaFER. Parea ca de secole poporul roman gandea si actiona In spirit ecologic si astepta doar momentul propice sa se organizeze politic In aceasta directie.
Unii credeau ca nu monarhia va salva Romania, ci ecologia. N-a fost sa fie asa. Nu am auzit de nici o actiune ecologica notabila pusa In practica de vreuna dintre aceste organizatii politice. Se vede ca ceea ce se viza In principal erau scopuri mai mult sau mai putin lucrative: subventii pentru partide din bugetul de stat, ajutoare de la miscarea ecologista europeana, universitati particulare, chipurile, ecologice (In unele dintre ele s-au depistat nereguli cu diplome false), spatii comerciale In sediile partidelor si, evident, cateva posturi caldute In Parlament. Din ratiuni electorale, partidele mari (de dreapta si de stanga) s-au aliat rapid cu ele, le-au anexat In chip de floare la butoniera. Dupa ce s-a ofilit, adica foarte repede, au aruncat-o la gunoi.
Un lux al societatilor educate si bogate

Miscarile si partidele ecologiste sunt foarte puternice In Europa, reprezentand - civic si politic - o anumita traditie si mentalitate. Ecologia este un lux al societatilor educate. Or, In Romania ultimelor sase decenii nu putem vorbi despre educatie si constiinta ecologica. Au existat foarte multe cutume ecologice In cultura traditionala romaneasca, dar ele au disparut strivite de tavalugul colectivizarii. De asemenea, ecologia este un lux al societatilor bogate. Costul instalatiilor de purificare Intr-o uzina poluanta poate depasi costul uzinei propriu-zise. Romania sta foarte rau si la acest capitol. Din indiferenta si din saracie, In perioada comunista (a industrializarii fortate) si In cea postcomunista s-a investit minimal In scopuri ecologice. S-a calculat ca, In urmatorii 15 ani, In Romania sunt necesare fonduri de vreo 30 de miliarde de euro pentru implementarea acquis-ului comunitar In domeniul protectiei mediului. Circa 30% din aceste fonduri vor fi acoperite de UE, 35% de catre agentii economici, iar 20% (adica 6 miliarde de euro) din bugetul de stat. IN CONCLUZIE IUBESC NATURA SI RESPECT ENORM ECOLOHIA SI CHIAR IMI DORESC SA FAC CEVA!

| cryssu2008 a răspuns:

Persoane care vor sa schimbe ceva in Romania, SUNT. Dar cred ca sunt prea putine... iar tinerii din ziua de azi, nu vor sa se imlice in aceasta schimbare, din pacate!

| prisacarul56 a răspuns:

Iulian, si eu sant apicultor mai batran un pic; intr-adevar, ne confruntam pe zi ce trece cu tot mai multe probleme legate de apicultura de azi, inzecite fata de deceniile trecute.Ar trebui sa le protejam in primul rand prin asociatiile noastre proprii, ca avem destule Iuliane, prin interventiile din forumurile apicole, ca si alea sant multe.Primii in apararea lor trebuie sa fim in primul rand noi APICULTORII si mai in varsta, dar mai ales generatiile viitoare care cred ca vor avea o lupta grea de dus. Apropo ce parere ai de noua surpriza a guvernantilor:impozitarea apicultorilor.Nici Ceausescu nu a facut asa ceva