| BiAnCaIoAnA2000 a întrebat:

Voua nu vi se pare ca peste tot se aude: "Saraca copila!", "Saracul baiat", " Saracul om!". Eu m- am saturat sa aud aceste cuvinte. Totusi, nimanui nu- i pasa de animalute? Mie imi vine sa plang cand vad un animalut chinuit. Dati- mi si mie o explicatie si poate vom reusi sa facem impreuna ceva pentru animale! Astep raspunsuri si fundita pentru cel mai inteligent raspuns!

Răspuns Câştigător
| Grăurea a răspuns:

De fiecare data cand aud despre chestiile alea cu eutanasierea cainilor de pe strada pentru ca altfel "costa prea mult" si pentru ca niste fricosi de umbra lor cu fobii luate de la educatia de chestia-aia-care-se-elimina-pe-cealalta-parte sa stea mai linistiti, imi vine sa-i eutanasiez pe cei care vor asta. Adica, cu ce drept pun banii si fobiile babesti deasupra unor sufletele inocente?! Nu mai bine am eutanasia parintii care invata tampenii cum ca ar fi cainii rai pe copiii lor? Sau pe politicienii care incearca sa puna aceste legi in vigoare? Apropo pentru Mihai899 si poza lui stupida, are YOU retarded? Adica, LOLgic ca nu poti compara o pisica cu un om, pentru ca pisica e mai buna si nu se gandeste sa eutanasieze oameni cand ii vine cheful. Si animalele sunt sufletele ca si noi, la fel de importante.

| OctoberandApril a răspuns (pentru Grăurea):

Ok vreau sa-mi dau si eu cu parerea si voi incepe prin a preciza ca am 14 pisici si 2 caini
problema sta in felul urmator. spune-i tu unei mame care si-a vazut copilul desfigurat de un maidanez ca nu e vina cainelui ci a societatii.
intr-adevar eutanasierea nu e o solutie dar eu sincer sunt de acord cu ea (asta daca se face injectabil sau prin gazare) daca esti cu adevarat un iubitor de animale vei accepta pentru ca nu vei suporta sa vezi zilnic caini loviti de masini caini scheletici sau sa-i vezi prin niste adaposturi ca cel din onesti unde se mancau intre ei.
si animalele au suflet de acord.dar nu-l poti compara cu un om.plus de asta animale = vaci porci gaini nu doar pufoseniile de caini si pisici ai vazut vreodata prin ce chinuri trec viitoarele salamuri in abatoare? daca tot iubiti animalele faceti ceva pentru ele dar ceva gandit ...altfel nu veti face decat mai mult rauhappy
ati vrut politia animalelor.acum aveti.si ce face mai exact politia animalelor? ati vrut sterilizare acum se sterilizeaza dar tot umbla in haite pe strada si tot sunt agresivi si tot mor de foame.ati vrut adaposturi poftiti adaposturi in care cainii se mananca intre ei in care catelele gestante sunt bagate in aceleasi custi cu cainii agresivi
dupa cum am mai spus animale=o gama larga nu doar caini.pentru sobolani sau ciori de ce nu se agita nimeni? cati mor de frig pe vremea asta.e penibil sa pui un animal mai presus decat un om tinand cont de faptul ca tu ca om nu faci nimic concret pentru ele.

12 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

De parca animalutelor le-ar pasa de noi.Iti spun eu ca atunci cand te musca un caine el nu are niciun regret.
Chiar daca nu imi plac animalele, nu sunt de acord cu chinuirea lor dar nici asa sa ne pese de animale si de oameni nu. Mie mi se pare mai normal sa aparam oamenii si sa ii ajutam pe cei saraci.Nu mi se pare corect, ce am vazut odata la televizor si anume pentru un centru de caini se aloca bani mai multi decat pentru un orfelinat, mi se pare de-a dreptul inuman.

| BiAnCaIoAnA2000 explică (pentru AdelinaC):

Sa- ti dau o explicatie. Animalele nu sunt rele. Ele se comporta asa cum s- au comportat si oamenii cu el. Exact ca oamenii! Copiii invata de la parinti, nu? Da ca parintii se bat intre ei, sunt rai asa va fi si copilul. Animalele se comporta la fel ca stapanul. Si din contra animalutelor le pasa de noi mai mult decat le pasa celor din jurul nostru. De exemplu cainele. El ajuta orbii. politia si chiar ne apara. Nu ai observat ca atunci cand tu esti suparata si ai animal de companie el vine si se da pe langa tine? Sau atunci cand tie ti- e frica ei simt asta. Eu cred ca animalele sunt cele mai apropiate rude. Eu vorbesc cu ele si veti crede ca sunt nebuna dar nu sunt.

| Danasilvia a răspuns:

Tu chiar compari viata unui om cu a unui animal si o consideri pe cea a animalului mai demna de salvat?! Ai probleme! Eu inteleg ca animalele nu ar trebui sa sufere, ca nu ar trebui torturate si detest comportamentul unor oameni fata de animale dar asta nu inseamna ca daca ar trebui sa aleg intre a promova sa salvez viata unui copil sau a unui catelus as alege catelul. Ar fi stupid!

Si pana la urma tot oamenii salveaza animalele...invers mai rarwinking

| MCRgurl a răspuns:

Chiar imi vine sa plang cand vad de craciun porcu fara caplaughing.dar pe bune acum, mai bine moare un nenorocit decat un saracut caine.ii apreciez pe veterinari pentru ca fac totul pentru a salva un caine sau o pisica bolnava sau orice animal.am uitat ceva:Buna!

| AR1373 a răspuns:

Eu te sustin ai mare dreptate toti oameni se gandesc la semeni lor dar trebuie sa se gandeasca si la bietele animale de exemplu la caini care te apara de hoti le dau o bucatica de paine veche si un os.TE SUSTIN!

| ゆい a răspuns:

Ai dreptate! Nimanui nu-i pasa de animale! Ar trebui macar, cainii vagabonzi sa nu fie eunanasiati, poate ar trebui sa se faca adaposturi speciale si o politie a animalelor cum sunt in alte tari si mai ales stapanii care isi chinuie animalul sa ii se ia animalul si sa fie si amendat, ca in alte tari! Deocamdata nu putem decat sa speram, sa semnam petitii si sa protestem! ^_^

| Giulia97Anna a răspuns:

Ai dreptate, mereu cand vad o pisicuta sau un catel pe strada mi se face mila si la-s lua acasa, dar desigur parintii nu vor si mai zic ca facem si rele X-(

| IQ156 a răspuns:

Nu stiu cum poti sa astepti raspunsuri inteligente pentru o intrebare stupida.Nu poti sa compari o pisica cu un om.

| dyutza20 a răspuns:

Te inteleg perfect...si imi dau seama ca de obicei aceste animale sunt ale strazi, animale care nu au stapan si care nu sunt ingrijite de nimeni, dupa parerea mea aceste animale nu trebuie lasate uitarii si toti putem ajuta la salverea lor...ma gandesc ca ar fi foarte frumos daca in fiecare oras, comuna, sat etc. sa existe un adapost unde animalele strazi sa traiasca sub atentia locatarilor.
Hrana lor nu trebuie neaprat cumparata de primarie fiindca oricine poate dona o mica suma de ex 5 lei pentru hranirea acestor mici vieteti.Cat despre ajutorul medical de care are nevoie orice animal odata si odata se poate discuta in favoarea unei campani...
Deci pentru toate exista solutii...numai vointa sa existebig grin

| lalagueswhosong a răspuns:

Te sustin! Si animalele sunt importante!

| lalagueswhosong a răspuns:

Te sustin! Si animalele sunt importante!