anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este faza cu incalzirea globala?

13 răspunsuri:
| Spintecatorul a răspuns:

Www.google.ro si cauta " incalzire globala" si afli mai multe decat vrei;)

| TipulVerde a răspuns:

Poluarea, noxele si gazele emanate de orice, de la fabrici la masini si chiar vaci (gaz metan din... flatulente) duc la crearea efectului de sera. http://ro.wikipedia.org/wiki/Efect_de_ser%C4%83
Pe scurt, razele si caldura de la soare intra, dar nimic nu mai iese. Efectele posibile sunt cresterea temperaturii globale, topirea calotei polare si intr-un final o era glaciara(!). Da, din cauza topirii curentii maritimi sunt dereglati, nu se mai egaleaza temperatura, iar la ecuatori va fi cald, in timp ce in rest gheata si ninsoare. Era glaciara poate fi adusa si de poluarea care ar putea bloca razele solare.
Oricum, s-a mai intamplat, nu e ceva nou, e perfect natural, dar oamenii nu au simtit niciodata asa ceva, deci nu se stie cum vom trece de asta sau daca chiar vom supravietui.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un fenomen natural pentru care suntem invinuiti noi, oamenii.

| IQOnly a răspuns:

Faza e ca incalzirea globala se datoreaza poluarii si daca o sa continuie ghetarii se vor topii si vor inunda toata planeta. Sper ca am ajutat.

| Deeza a răspuns:

Incalzirea globala este un fenomen foarte periculos intrucat determina extremele de clima, ridica nivelul marii, topirea ghetarilor si numeroase alte schimbari.
Ca sa intelegi cat de grav este fenomenul uite aici cateva lucruri pe care aceasta le-ar produce si care ar putea duce la disparitia omenirii:
1) Marea bariera de corali se prognozeaza ca va deveni de nerecunoscut in urmatorii 20 de ani. "Odata ce dioxidul de carbon va atinge un nivel superior, predictiile sunt sumbre pentru perioada 2030-2060. Ar putea fi primul lucru din ecosistem ce s-ar distruge" spune cercetatorul Charlie Veron de la Institutul de Stiinte Marine din Australia.
2)Padurea tropicala amazoniana
Iti vine a crede ca padurea tropicala amazoniana ar putea deveni intr-o zi desert?
Incalzirea globala si defrisarile ar putea transforma cea mai mare padure tropicala a Terrei, in proportie de 30-60%, intr-o savana. Analizele specialistilor arata ca in anul 2050 aceasta ar putea chiar sa nu mai existe.
3) Desertul Sahara ar putea inverzi. Specialistii au dovezi ca in Sahara si in regiuni apropiate devin populate cu vegetatie din cauza intensitatii ploilor. Daca vor continua, aceste ploi ar putea readuce la viata regiunile moarte, ajungand astfel pana la popularea lor.
4)Uragane devastatoare.Inca nu s-a stabilit daca uraganul Katrina este un rezultat al incalzirii globale. Exista anumite indicatii pe care schimbarea de climat va produce uragane si mai puternice decat cele de gradul 5. Katrina, ce a lovit statul Louisiana, a fost un uragan de gradul 4.Acestea devin mai periculoase la suprafata apei cand temperatura creste, dar si cand nivelul apei se ridica.
5)5. Londra, o amintire. Londra ar putea fi inghitita de ape prin anul 2100. Multi dintre noi nu vom sti daca acest lucru se va adeveri, asa cum spun oamenii de stiinta. Un nivel ridicat al apei ar putea produce disparitia unuia dintre cele mai interesante orase din lume. New York-ul se afla pe aceeasi lista.
6) Ar putea exista animale de dimensiuni mici.Incalzirea globala ar putea duce la "micsorarea" animalelor. Anumite studii de specialitate arata ca oile dintr-o zona a Scotiei devin mai pitice. Studiile arata ca anumite specii au pierdut aproape 50 la suta din masa lor in ultimii 30 de ani. Micsorarea organismelor este al treilea rezultat ecologic universal in urma incalzirii globale.
7) In jur de 2. 000 de insule indoneziene ar putea disparea. Temperaturile crescute ar putea favoriza disparitia a cel putin 2. 000 de insule din arhipelagul indonezian, undeva prin anul 2030. Indonezia a pierdut pana in prezent 24 de insule din cele peste 17. 000 de insule existente.
8)Topirea ghetarilor din Alpi.Iernile uscate si verile calduroase cauzate de incalzirea globala sunt "vinovate" de altitudinea mai joasa a acestora. Activitatile turistice in zona au un impact puternic si semnificativ asupra Alpilor. Se aude ca ghetarii nu vor mai exista in urmatorii 50-60 de ani.Italia si Elvetia au decis sa-si retraseze granitele dupa ce incalzirea globala va topi ghetarii Alpilor.
Mai sunt si alte lucruri.Toate acestea le poti gasi pe siteul http://www.apropo.ro/......ze-4954770 de unde am luat ce am scris aici. Acolo poti gasi si poze care sa-ti arate cat de grave sunt consecintele incalzirii globale:)

| Emanuel_1209 a răspuns:

Niciuna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa inteleaga tot romanu' incalzirea globala e din cauza oamenilor ca polueaza si se face o gaura imensa in stratu' de ozon si intra caldura de la soare pe acolo si se face ultra cald!winking

| liviullk1 a răspuns:

Incalzirea globala este factorul generat de pozitia initiala a pamintului an rotatia acestuia in jurul soarelui.ADICA! orbita terei se schimba sukcesiv an intervale mari de timp, de la forma rotunda la ovala.La moment ne aflam an faza de deformare si schimbare a orbitei de la rotunda la ovala. Diferentele termice inregistrate au dat un curs iernilor foarte reci si verilor cu temperaturi ridikate excesiv, care este si rezultatul acestor schimbari astrale an geneza pamintului! Acesta este un aspect de baza a ancalziirii cu caracter global. Pornind de pe aceasta pozitie deducem ca aceasta problema este mai mult una ce tine de timp si spatiu, dar generata si de actiunele factorului antropic, si anume construirea centralelor energetice pe bază de cărbune, de becurile incandescente(poluarea luminoasa) şi SUV-uri care merg într-o parte şi în alta pe autostrăzi, etc.

| daniela8491 a răspuns:

Încălzirea globală este fenomenul de creştere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum şi a apei oceanelor, constatată în ultimele două secole, dar mai ales în ultimele decenii.

Temperatura medie a aerului în apropierea suprafeţei Pământului a crescut în ultimul secol cu 0, 74 ±0, 18 °C.[1]

Dacă fenomenul de încălzire este cvasi-unanim acceptat de oamenii de ştiinţă şi de factorii de decizie, există mai multe explicaţii asupra cauzelor procesului. Opinia dominantă este că încălzirea se datorează activităţii umane, în special prin eliberarea de gaz carbonic in atmosferă prin arderea de combustibili fosili.

Grupul interguvernamental de experţi în evoluţia climei (engleză Intergovernmental Panel on Climate Change) afirmă că „cea mai mare parte a creşterii temperaturii medii în a doua jumătatea a secolului al XX-lea se datorează probabil creşterii concentraţiei gazelor cu efect de seră, de provenienţă antropică.[1] Ei consideră că fenomenele naturale ca variaţiile solare şi vulcanismul au avut un mic efect de încălzire până în anii 1950, dar după efectul a fost de uşoară răcire.[2][3]

Teoria încălzirii globale antropice este contestată de unii oameni de ştiinţă şi politicieni, cum ar fi Claude Allègre sau Václav Klaus.

Încălzirea globală are efecte profunde în cela mai diferite domenii. Ea determină sau va determina ridicarea nivelului mării, extreme climatice, topirea gheţarilor, extincţia a numeroase specii şi schimbări privind sănătatea oamenilor. Împotriva efectelor încălzirii globale se duce o luptă susţinută, al cărei aspect central este ratificarea de către guverne a Protocolului de la Kyoto privind reducerea emisiei poluanţilor care influenţează viteza încălzirii

| ye4r a răspuns:

Vezi filmul 2012 si o sa iti dai seama, "care este faza cu incalzirea globala".

| Malvina24 a răspuns:

Incalzirea globala este creşterea continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum şi a apei oceanelor, constatată în ultimele decenii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

''Faza''? laughing Faza e una tare care ne afecteaza pe totihappy

| Robert5678 a răspuns:

Datorita poluarii si a fabricilor de incalzire, pe baza de carbune, din cauza masinilor, si a dezastrelor ecologice, stratul de ozon se distruge.Stratul de ozon este cel care se asigura ca nu toata caldura de la soare patrunde in interiorul atmosferei planetei Pamant, caci, altfel, am murii.Cum stratul se distruge usor, tot mai multa caldura patrunde, si astfel gheata din Polul Nord si Sud se topeste, fapt care duce la cresterea nivelului marii si a inundatilor, si a dereglarii climatice. Sper ca te-am ajutat.

Întrebări similare