1. Poti oferi un exemplu pozitiv (arunca la cos chiar daca e mizerie pe jos ) 2. Explica si altora ca bunul simt trebuie sa vina din interior, nu din afara ( majoritatea daca ar merge in Germania nu ar face mizerie asa cum fac acasa ) - nu ii copia pe cei din jur, fii tu mai bun. 3. Am vazut niste bannere care cu mesajul necesar pot avea impact. Le-am vazut la intrarea in delta Dunarii. Nu ar strica si in padurici/locuri de picnic niste bannere gen "Nesimtitii pleaca, gunoaiele raman" Trebuie sa fie ceva suficient de puternic pentru a lovi in nesimtiti, evident.
Daca nu iti place sa te relaxezi intr-o groapa de gunoi, nu lasa resturile acolo unde te-ai dus sa te simti bine. Dar e greu, cine sa ne invete in primii 7 ani din viata?
Sa nu mai calce nici un om acele zone - sau legislatia sa fie mai stricta si bine'nteles sa se aplice...
Sa nu le poluam sau distrugem. adica noi toti si sa-i mobilizam si pe ceilalti. puterea exemplului e un instrument foarte puternic
Sa facem o lege in care sa fie pedepsiti cei care nu protejeaza si distrug mediul inconjurator, va fi mult mai bine asa...
Nu cred ca putem face ceva. Oamenii nu baga in seama afisele si alte chestii. Ramanem la intrebarea " ce am putea face?". pentru ca pe altii nu ii intereseaza mediul inconjurator. Daca s-ar da o amenda pentru cei care polueaza mediul (dar cred ca primesc) cred ca s-ar mai schimba.
Ar trebuii facute mai multe campanii si lipite multe afise care sa educe populatia.
Fzcsm putini oameni vor citii acele afise si nici nu va respecta nicio lege chiar daca presupus a fi ca se aplica
Din pacate un grup de oameni nu poate face nimic asta tine de spiritul civic care tot din pacate la roamni e zoero dar nu numai...
Sa se discute despre riscurile poluarii si distrugeri naturi cu copii de la scoala. Cat si de la gradinita prin jocuri didactice. Salvati natura!
kolokolo13 întreabă: