Eu sunt donator de sange de multi ani, asa ca pot sa-ti spun ca pentru a deveni si tu donator de sange trebuie sa ai:
- varsta cuprinsa intre 18 si 62 de ani;
- greutatea minima de 58 kg la fete si 60 la baieti;
- tensiunea arteriala peste 110/60 mmHg;
Deasemenea nu trebuie sa ai sa sa fi avut: hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, tensiune peste 18 mmHg, boli de piele.
Femeile care vor sa doneze sange nu trebuie sa fie insarcinate, in perioada menstruala sau de lauzie.
O alta conditie este sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimile luni.
Inaintea donarii cu 72 de ore nu trebuie sa consumi bauturi alcoolice ori grasimi.
Din cate stiu eu, sa nu ai boli si sa ai greutate normala[unii nu pot dona ptc sunt prea slabi]. poate mai sunt si alte conditii...eu nu mai stiu
Aici gasesti tot ce ai nevoie pentru a fi un donator de sange:conditile pe care trebuie sa le indeplinesti, avantaje, cat se doneaza, siguranta, inainte de a dona...
http://www1.pmb.ro/pmb/primar/cpresa/2009/informatii_utile/ghid_donator.pdf
Oricine poate deveni donator, indiferent de grupa de sânge, dar trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: vârsta între 18 şi 60 de ani şi să fie perfect sănătoşi; să fie odihniţi şi să nu fi consumat băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării; greutatea femeilor trebuie să depăşească 57 kg, iar a barbaţilor - 60 kg, să nu fi avut herpes şi să nu fi suferit de TBC, hepatită sau malarie. Nu sunt admise nici persoanele alergice, care au fost răcite, sunt sub tratament sau care s-au vaccinat în ultimele două săptămâni. Femeile trebuie să fie în afara perioadei de menstruaţie, să nu fi născut recent sau în perioada de alăptare a copilului. Nici persoanele care au suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni nu sunt acceptate ca donatoare. Trebuie să mâncaţi în dimineaţa recoltării de sânge şi să consumaţi multe lichide. Donatorii trebuie să aibă la ei buletinul sau cartea de identitate. Trusele de recoltare a sângelui sunt de unică folosinţă, iar înainte de recoltare, toate persoanele sunt consultate de un medic pentru a stabili dacă îndeplinesc condiţiile de donare. Un medic şi o asistentă vor asista fiecare donator, pentru a nu apărea complicaţii.
anonim_4396 întreabă: