| Diana11498 a întrebat:

Ce simbolizeaza padurea? ( nu vreau din dex, vreau rasp metaforice )

10 răspunsuri:
| FrozenRose_1831 a răspuns:

Un nesfarsit drum al singuratatii si fericirii in care omul devine una cu natura

| x_6980 a răspuns:

Depinde de care.in general intuneric, mister, secrete.

| eu17 a răspuns:

Ce ar putea simboliza padurea... Inprimul rand un tot, un infinit nemarginit de viata. existente solitare in planul suprafetei, iar in subsol legaturi ce depasesc gandirea umana. Un copac poate fi axis mundi, locul de legatura dintre cer si pamant. padurea reprezinta in mitologia romaneasca locul unde se intalnesc sanzienele, locul unde apare hierofania, sacrul mainifestandu-se in profan. o zi frumoasa.

| Alunuca a răspuns:

Daca nu dai un context, e mai greu de gasit semnificatii.

| Angelic13 a răspuns:

Depinde din ce puncte de vedere o privesti, eu gandindu-ma mai profund am ajuns la concluzia ca - Padurea este locul cel mai aglomerat in care te poti pierde, te poti simti singur. Cand spun ca padurea este un loc aglomerat, ma uit in detatliu, sunt miliarde de arbori diferiti, niciodata singuri, animalutele se ascund la tot pasul, este foarte liniste dar daca am putea sa auzim macar odata cum canta vrabiutele, cum sare o veverita din creanga in creanda, cum fosnesc incet frunzele de pe sol (toamna) cand animalutele mici se misca, jumzetul musculitelor mici si al albinelor...
In concluzie trebuie analizata eu asi spune un abis de singuratate in care nimeni nu este singur, daca asta are sens.

| AdelinaC a răspuns:

Pentru mine reprezinta viata, un loc intim de implinire a iubirii ideale

| daniella9805 a răspuns:

Pentru mine padurea inseamna viata

| Deedeek a răspuns:

Locul in care prietena ta se inverzeste pe genunchi atunci cand mergeti acololaughing

| Plague a răspuns:

Padurea este casa amintirilor strabunilor nostri, si scaparea noastra din cruciadele vietii autohtone moderne. Este alinarea noastra, portia de liniste in viforul vietii. Este chemarea la viata in natura si la bunatatea naturala de mult uitata a omului. Este amintirea care nu ai trait-o niciodata, dorul de focul de tabara la care nu ai fost, si dorinta de a re-ajunge acolo impreuna cu prietenii tai. Mai vrei?happy Inventez cu tona happy

| Lily94 a răspuns:

Din punctul meu de vedere padurea simbolizeaza si raspandeste:sihastrie,curaj,armonie,viata,existenta, intelegere, afectiune, si nu in ultimul rand un camin pentru animale, pasari, vietati... Sper ca ti-am fost de ajutor.