Salut~!:*
buna intrebare...
deci, cred ca veterinar.
deoarece aceasta profesie imi este si mie draga
Bafta!:*
La politie si'asa intra numai fiul lu nustiucui, fata doctorului nustiucare, baiatu domnului director la nustiuce
Intai treci pe la niste cursuri de romana si dupa aia te faci ce vreibtw, de unde sa stim noi ce iti place tie sau ce talente ai, te faci ceva la ce consideri ca te si pricepi
Daca vrei ca lumea sa-ti spuna ca esti prost fa-te politist. Daca vrei sa-ti spuna lumea multumesc ca mi-ai salvat catalusul/pisica/hamsterul fa-te veterinar. Alegerea ta.
Politistii castiga mai bine:d dar este o profesie foarte grea, care cere munca aproape nonstop, uneori periculoasa si frumoasa, daca o faci corect si din suflet, poti ajuta mult oamenii. Este o meserie ca oricare alta, daca o faci doar pentru a castiga un salariu(destul de bun fata de altii). Sunt tentatii mai mari ca in alte profesii si cunosc foarte putini politisti care au rezistat si nu s-au manjit.
Pentru cei care vor s-o faca asa cum trebuie profesia presupune un caracter tare, o doza de curaj si pregatire profesionala permanenta.
si in legatura cu meeseria de veterinar eu zic ca daca iubesti animalele, poate fi cea mai frumoasa meserie la fel ca cea a unui pediatru fiindca pacientii nu pot sa vorbeasca si trebuie sa afli ce le provoaca suferinta din spusele stapanilor sau ale parintilor de bebelusi. Facultatea este grea numai in masura in care orice facultate ce te pregateste pentru o meserie care nu-ti place e grea.Altminteri, daca-ti place ce faci, ti se va parea interesanta si stimulativa. Din pacate, in societatea noastra de acum, rolul medicului veterinar s-a restrans prejudicios de mult. Prin sate taranii rareori mai apeleaza la sfatul profesionist al unui medic veterinar, nu exista nicio preocupare de ameliorare a raselor sau de pastrare a unei anumite linii genetice, cand se imbolnaveste vreun animal, mai degraba este sacrificat decat ingrijit, si nici macar vaccinurile obligatorii nu se fac la timpul si locul lor, daca se fac.Cunosc situatii in care vaccinul pentru pesta aviara, sa spunem, a fost facut cu neglijenta, din fiole cu termen expirat si chiar am vazut seringi folosite pentru vaccinaea pasarilor dintr-un catun intreg, transmitandu-se astfel boala si in gospodarii care nu o cunoscusera pana atunci.Astea sunt amanuntele pe care ti le pot da.Ca sa nu mai vorbesc despre starea precara a adaposturilor pentru animale parasite, despre inexistenta clinicilor veterinare sau despre criminala indiferenta fata de maltratarea animalelor domestice. Dar poate ca de generatia voastra se leaga si sperantele noastre de schimbare a unei asemenea situatii. Daca iubesti animalele si esti o luptatoare fii sigura ca vei reusi, alaturi de altii ca tine sa schimbi ceva.Asa incat nu doresc decat sa auzim si de bine!
Pai, fa ceea ce iti place.parerea mea mai bine veterinar
Ascultati inima
Depinde, nu noi putem sa hotaram acest lucru.
Hotaraste singur, chiar daca iti plac amndoua!
Eu iti zic veterinar ca ajuti si animalele si esti fericita toata ziua ca l ajuti... daca te faci politist depinde ca... poate te certi cu unu in trafic si iti da ala o flegma si te si enervezi si il si injuri si etc. mai bine fate veterinar