Pregatirea cred eu ca, consta in educatie civica, ori noi nu avem asa ceva si nici prevad in viitor asa ceva
atata timp cat parintii arunca, scuipa, etc, si copii fac acelasi lucru, deci, de unde ar putea invata
Nu suntem pregatiti deloc... din pacate.
De curand o data cu criza asta fundatiile au inceput sa-si piarda din sponsori, au dat afara din angajati, nu mai au bani de promovare, de campanii. Voluntarii sunt putini, au bunavointa, initiativa si ajuta... dar dupa aceea vin ceilalti si le distrug munca.Atat timp cat fundatiile nu au sponsori suficienti nu vor putea face mare lucru, dar merita felicitate, incurajate si sprijinite sa duca la bun sfarsit toate proiectele.
Super inteligent raspunsul tau Bro! Numai ca, uneori parca ar trebui sa ne mai ingrijim si de lucruri placute sufletului, chiar si fara motivatie financiara. Poate sunt un visator...
Bro, inclin sa cred ca tu esti balbait. Tinand cont de faptul ca postezi de 2 ori acelasi raspuns.
Sunt convins ca stii de gluma!
Pe vremea lui Ceausescu voluntariatul era obligatoriu, numai voluntar nu te numeai. Eu spun ca daca sti cum sa iei omul se va implica si in acte de voluntariat. Se spune da-i omului un tel in viata si va rasturna si muntii.
Din fericire sunt foarte multi romani deja implicati in actiuni de voluntariat! Avand in vedere ca e vb in mare parte de tineri, daca acestia vor continua sa gandeasca si sa actioneze asa, inseamna ca mai avem sanse! Asta in toate domeniile, nu doar ecologie si mediu!
Marea majoritate dintre romani nu, cuvantul "gratis"ii sperie. Dar sa nu uitam ca mai sunt si romaini care ar face voluntariat.
Mie mi-ar placea sa fiu,, voluntara'' dar localitatea unde stau nu imi da prea multe oportunitati.
La noi interesul pecuniar predomina 100%, constat cu stupoare cum romanul pretinde ceva si pentru o simpla informatie... Voluntariat spui? Putini ar face asta, de obicei la noi, la romani se merge pe ideea...'da mi-e ce-mi iese?'...Trist dar adevarat...
Atata timp cat prestezi un serviciu voluntariat si vine o starpitura-n urma ta sa distruga... nu se merita, de ce sa fac, practic degeaba un lucru daca vine cineva in urma sa distruga? mai bine sunt platit, barem stiu ca n-a fost in zadar si aici ma refer la actiuni de infrumusetare a krierului meu, facem ceva si peste noapte vandalism, unii romani inca nu sunt invatati sa traiasca intr-un mediu frumos, se complac in mizerie
Majoritatea romanilor nu sunt pregatiti, dar exista si cativa dintre noi care au aceasta experienta. Cei cu experienta ar trebui sa ii fac pe romanii nepregatiti sa inteleaga ca este un lucru bun sa lucrezi ca voluntar pentru a ajuta natura si nu numai. Dar ne sta ceva in cale BANII pentru ca romanului ii este greu sa munceasca gratis, chiar daca aici este vorba despre mediul nostru inconjurator.
Cei nascuti dupa anii 1980 le este greu sa faca asa ceva.Noi am fost obisnuiti cu voluntariatul de la scoala si era frumos si educativ. Aveam ca materie Educatia Civica si pot spune a a fost destul de folositoare. S-ar gasi si acum destui care sa faca voluntariat, dar din pacate sunt putine astfel de locuri unde cineva vrea sa faca acest lucru.
Unii dintre noi sunt dispusi la voluntariat; eu am incercat sa caut ceva in Romania si...surpriza,trebuia sa am ceva studii superioare, ceva bani...sune-mi tu care-i logica?!
Buresbista123 întreabă:
Gabytzaa98 întreabă:
Badea_Marius_1951 întreabă: