| xAkira a întrebat:

Cum salvati voi mediul?

Răspuns Câştigător
| Engel a răspuns:

Pai eu nu arunc ambalaje pe drum sau in parc... le arunc in cosul de gunoi sau in cazul in care acesta nu exista le bag in buzunar...nu mi-e greu sa le duc pana acasahee hee.

8 răspunsuri:
| SnicK a răspuns:

Cand mananci ceva o punga de Chips sau ceva cand termini, ambalajul il pun in buzunar daca nu gasesc cos.

| Good Cat a răspuns:

Respectand normele bunului simt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

PAI:
-cand ma duc la magazin si imi trebuie punga sunt nevoita sa platesc eco-taxa
-arunc toate ambalaje la gunoi
-ma ofer voluntar pentru strangerea de gunoie de pe plaja, din padure, de prin parcuri, de pe strada etc. (nu mi-a propus nimeni dar nici nu vreau sa fiu intrebata big grin)
-reciclez ( ma duc la scoala cu cativa saci buni de peturi si hartie, pentru un 10 la biologie)
-m-am inscris la un concurs eco ( tot pentru nota)
-am facut martisoare din materiale reciclabile ( asta pe bune)
-economisesc apa, curent etc. ( ca sa nu mai vina factura prea mare)
-plantand diferite plante ( eu dau din gura alti fac)
-ripostand asupra celor care vor sa distruga natura big grin

| Razvan a răspuns:

La o curatenie generala in zona Sohodoluluihee hee

| georgesur a răspuns:

De cele mai multe ori actiunile egoiste ale omului duc la dezechilibre pe care natura nu le poate "repara"; asa ca primul pas care poate fi facut este acela de a modifica cit mai putin mediul in jurul nostru, ulterior urmind sa aplicam idei inteligente, tehnologii care sa ajute natura sa stearga raul facut de noi in timp.

| m5789932 a răspuns:

Mediul va fi distru in continuare si va fi tot mai rau pe viitor; chiar daca se va inceta total din distrugerea mediului (ceea ce ar fi imposibil) tot vom avea de suferit de pe urma a ceea ce am facut!
E la mijloc puterea si banii, asa ca omul nu va inceta sa profite niciodata de pe urma planetei, reducandu-ne astfel viata!

| MihaiAn a răspuns:

Eu m-am dus si am strans peturi de la gura Diham pana la cabana diham...de mai multe ori

| Gentiana a răspuns:

Te-ai gândit vreodată că frunzele dintr-un copac pe care le privim zi de zi sunt îngrijite de către pom care-i oferă apa, sărurile minerale şi substanşele hrănitoare de care are nevoie în realizarea fotosintezei şi creşterii sale? Mulţi nu dăm atenţie acestui minuscul amănunt, dar el contează, pentru că rădăcinile pomului absorb toate aceste substanţe din sol pentru a se dezvolta.La fel şi celelalte plante.

Acum vă veţi întreba de ce v-am relatat toate astea.Simplu! Dacă solul ar fi plin de reziduuri, n-ar mai fi fertil şi substanţele hrănitoare s-ar pierde, iar plantele care au nevoie eficientă de ele, nu şi-ar mai continua procesele ecologice.

Aşadar, vedeţi că şi lucrurile pe care, de cele mai multe ori nu le luăm în seamă, au o importanţă majoră?

Fără pomi, plante, verdeaţă, lumea ar fi cuprinsă de un întuneric sumbru, poluarea s-ar răvăşi asupra mediului şi în acelaşi timp asupra noastră, iar cantitatea de oxigen ar scădea din ce în ce mai mult.Cu alte cuvnte, noi, oamenii am trăi in dezordine şi într-un haos total, până când vom dispărea de pe faţa Pământului în lipsa cantităţii de oxigen şi mai ales a poluării excesive.

Probabil vă puneţi întrebarea:"Şi cu ce putem noi estompa poluarea aceasta excesiva?". Ştim cu toţii că nu putem lupta împotriva marilor industrii şi fabrici din lume, însă ar trebui sa fim atenţi cu mediul din jurul nostru. Dacă avem grijă să nu mai aruncăm gunoaiele si hârtiile pe jos, poate că ceilalţi ne vor urma exemplul, iar în felul acesta, începem uşor, uşor să ocrotim mediul nostru natural şi al tuturor celor ce îl „locuiesc".

Întrebări similare