Sper sa nu fie cazul, dar mie nu imi plac persoanele care se plang de probleme globale in timp ce ele contribuie la problemele in cauza, la scara mai mica. Ok, tu nu defrisezi padurile. Dar reciclezi hartia? Ok, nu ucizi animale pe cale de disparitie, dar porti haine de piele/blana etc? Sa lasam vaitatul pentru problemele terrei, asa numeroase si grave cum sunt si sa incercam sa ne asumam responsabilitatea doar pentru coltisorul de lume in care traim. Ai sa vezi ca atunci nu te va mai chinui atat ca nu e pace in lume, daca in tine si in jurul tau e pace. Se defriseaza paduri, pentru ca se cer piese de mobilier din lemn masiv, pentru ca hartia nu e reciclata etc. E normal ca la o cerere mare sa fie o oferta mare. De unde? Din resursele spatiului nostru comun. Daca tu faci ceva pentru coltul tau de lume, eu fac ceva pentru coltul meu de lume si altii fac aceeasi chestie, cererea va fi mai mica, apoi oferta mai mica. Nu se cred stapanii lumii, fii sigur ca nu o fac special ca sa distruga planeta, ci pentru ca sunt comercianti. Ei iau niste bani si asta e modalitatea pe care au gasit-o. Daca nu s-ar cere, ar trebui sa se reorienteze.
Atata vreme cat le iese ceva profit din treaba cu defrisarile, nu le mai pasa de nimic. Probabil merg pe principiul pe care mergea si Ludovic al XV-lea "Dupa mine, potopul", adica le pasa doar sa le fie lor bine, nu se mai gandesc si la generatiile viitoare, care vor avea de infruntat "potopul".
Din distrugere se castiga bani din pacate... ca un paradox stupid cele mai bogate tari (bogatii naturale) au cele mai mari procente de populatie infometata care traiesc intr-o saracie de ne imaginat... se numeste industrializare... si actele de caritate care le fac jegurile alea e doar o intrecere stupida in ipocrizie...
nu e vorba de inconstienta, nepasare sau indiferenta... dimpotriva, doar ca sunt orientate intr-o directie distructiva nu constructiva
Badea_Marius_1951 întreabă: