| Elenutza_9534 a întrebat:

De ce oare oameni ii urasc pe romi? Pe bune acum. Chiar sunt curioasa.

23 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Odată cu moartea lui Hitler nu s-a stins cultul rasismului din contră a avut loc chiar o înflorire a lui în anii următori. Oamenii au tendinţa să respingă ceea ce nu cunosc. N-am nimic cu rromi.Am prieteni în rândul lor şi într-adevăr sunt ceva mai impulsivi dar nu sunt răi

| AdelinaC a răspuns:

Nu neaparat, eu una nu ii urasc.Sunt oameni la fel ca noi si sa fim seriosi, romana nu fura? Romanii nu injura? Ceea ce se spunea aici ca tiganii sunt uniti mie mi se pare un lucru de apreciat, romanii nu au fost uniti niciodata si uite un ex. daca pe strada cineva face rau unui alt om un roman se face ca nu vede si se bucura ca nu e el in locul acelei persoane, pe cand un rrom sare sa apere.
Am intalnit si rromi care merita dispret dar am cunoscut si rromi care merita respect, insa nu trebuie generalizat.Cand am fost eu internata am cunoscut o asistenta tiganca...pai toate celelalte romance luau bani de la mamici si pentru o injectie si ca sa schimbe perfuzia, pe cand tigancusa zicea ca ea nu primeste bani, ca e meseria ei sa schimbe perfuzia sau sa faca o injectie si este platita deja.
Nu toti tiganii put asa cum nu toti romanii miros frumos, nu toti fura, nu toti injura si nu ar mai trebui sa generalizam atat si sa ne luam ca oile unul dupa altul ca daca a zis cineva ceva gata toata lumea crede.

| PumpkinPie a răspuns:

Salut!
Sentimentele mele oscilează. Pe de-o parte, îmi doresc să fiu tolerantă şi bună şi pe de altă parte, am un gust amar, simt dezgust şi dispreţ faţă de mulţi dintre ei. Nu muncesc, mint, fură, aşteaptă să primească, cerşesc... Să mai spun că mulţi dintre ei au un tupeu absolut jegos şi că la unii bunul simţ este nul? Eu am zis întotdeauna că, pentru a reuşi ceva în viaţă, trebuie să munceşti, să vrei, nu să aştepţi să-ţi pice din cer. Când ei merg prin tramvaie şi cer bani "de pâine" sau îşi trimit copiii cu un câine la piept să spună rugăciuni, parcă nu-ţi mai vine deloc să-i compătimeşti. Nu asta este ideea. Nu au nevoie de ajutorul nostru, au nevoie de voinţă! Nu aş putea decât să felicit un rrom care merge la şcoală, învaţă, excelează, face un liceu, termină o facultate, îşi găseşte de muncă, face bani cinstit (iar şcoală nu se învaţă în intersecţii şi tramvaie...). Câţi astfel de rromi cunoşti?
Suntem oricum liberi să urâm pe cine vrem, însă eu una nu-mi umplu sufletul de ură, nu are rost, nu merită!
Numai bine!
Pumpkin Pie

| Liviu a răspuns:

De ce?
NU stiu dar si eu ii urasc
Simplu frate...
Nu sunt oameni
Toti la gramada
Daca te iei de unu sare toti
Separati.
Sunt ca pleava... zboara.
Nu putem din "pacate" sa ii punem la zid sa ii omoramwinking
Dar sper sa se ajunga la astahappy
sa vedem O o

| z8 a răspuns:

Ideal este sa nu-i urasti, deoarece nimanui nu-i place sa fie bagat in aceeasi "oala" cu altii.

Problema este ca nu prea poti sa treci cu vederea faptul ca avand de aface cu un rom, riscul este mult mai mare. Daca majoritatea rromilor si-au creat imaginea aceasta, ce sa le faci? Aia cinstiti si harnici, cat ori fi, trebuie sa munceasca mai mult ca sa se dovedeasca. La fel cum un roman trebuie sa munceasca mai mult ca un german sa se dovedeasca. La fel cum un african trebuie sa munceasca mai mult ca un roman sa se dovedeasca. Din pacate, aparent nu toti suntem nascuti egal.

Statistic vorbind laughing, cand esti in piata, probabilitatea este mult mai mare ca un rom sa te fure la cantar.
Cand angajezi pe cineva, dintre 2 persoane cu CV si performante la interviu egale, nu-l alegi pe rom, deoarece probabilitatea de a te fura este mai mare. etc.

Asta-i realitatea pe care o vad eu. Discriminarea nu-i frumoasa, dar cand ti-o iei de la un rrom, te gandesti de 2 ori cand ai de aface cu altii. Hai noroc.

PS. Mi-a placut la nebunie cum ai formulat intrebarea : "De ce oare OAMENII ii urasc pe ROMI?"laughing

| Funditsa a răspuns:

Pai

dc?

haha ma faci sa raaaad laughing la ei este totul numai bataie si bat-joc.
Unii adica aproape totilaughing fura, bat, beau, cersesc, smecherie, chestii din astea. Daca spui in strainatate ca esti din Romania.rad si cu dosu de tinelaughing adica ce cautam noi TIGANII! deci romi=rromi
adica dupa ce ca oamenii mai demult ajungeau la LICEU! cu greu! si unii chiar si FACULTATE! chiar daca nu isi permiteau! ne fac rromi, jegosihappy prosti, needucati, din cauza lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca unii chiar ne fac tara de ras...insa eu nu ii judec ptc ca o mare parte din vina o are societatea in care traim.pana ala urma sunt si ei oameni si nu trebuie s aveam resentimente fata de aproapele nostru

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca is de cactlaughing

| CapitanuSemafor a răspuns:

Pentru ca majoritatea sunt vagabonzi hoti, fara maniere care put ingrozitor, daca ar incerca sa se comporte normal si sa isi ia o slujba atunci ar fi totul ok, dar daca continua cu viata asta atunci nu avem de ce sa nu ii evitam

| AndreeaSiAndra a răspuns:

Fa elenutzo fa, de ce te iei fa de noi fa? Lasand gluma la o parte sunt si ei oameni, este adevarat ca nu au maniere si fura foare mult dar nu toti sunt la fel.

| BlueHusky a răspuns:

Singura ti-ai dat raspuns la intrebare! Uite ce ai scris? romii ce sunt!? nu sunt oameni? Brutus a cui e vina ca sunt marginalizati / neintegrati intr-o societate? Liviu de ce te deranjaza ca sunt uniti si stiu sa isi apere "aproapele" tu ai zis "te iei de unu"... nu el s-a luat de tine!? "Sa ii omoram" nu sunt rom dar poti sa incepi cu mine ca sa iti faci mana. Z8 faci o confuzie : nu ne nastem egali! "suntem egali in fata legii" nu egali din nastere.Cat despre furatul la cantar ma faci sa rad... nu te deranjaza ca avem cel mai scum km de autostrada din toata europa si nu buna sau ca avem cel mai mare TVA din europa dar te deranjaza ca te fura unu in piata cu 1 leu. Vorbesti de probabilitate suntem aprox 22 de mil cati sunt romi cati sunt romani? fa o statistica si vezi cine fura mai mult adauga cu cat fura si o sa ramai surprins. PumpkinPie e frumos ce zici "sa aiba vointa" cum sa o aibe cand de mic e invatat intr-un mod gresit, poate nu a avut copilaria mea sau a ta.Pentru cei care zic "sa omoare" in primul rand NU ati OMORAT nimic NICIODATA (fara tantari, muste in cel mai bun caz porcul de craciun) dar ati putea incepe cu Connect-R si Stefan Banica. Sa va fie rusine.

| alecsalecs a răspuns:

Pentru ca asa suntem noi Romanii asa ne nastem cu aceasta ura fata de rromi inca de la nastere ne credem buricii pamantului ne credem sfintii ormaniei ne credem atotstiutorii ne credem cei mai muncootori oameni noi Romanii nu furam nu cersim suntem perfectilaughing)
Fundita?

| minnieee a răspuns:

Din cauza ca majoritatea fac ce fac.Nici eu nu-i suport mai ales cand ii vad pe acei smecheri sau pe cersetori. Dar sunt si rromi care trebuie apreciati.Stiu pe unu de la mine din scoala care este premiant, deci... exista si rromi cumsecade.

| LoliTa_7237 a răspuns:

Dar stai putin ai pus gresit intrebarea DC OARE OAMENI II URASC PE ROMMI pei da ce ei nu sunt oamenii?! so what? POATE DC OARE ROMANII II URASC PE ROMMI dar frate. ganditi-va la cel de sus.rommi sunt niste oameni normali ce romanii nu fura romani nu omoara, romani nu injura?!rolling on the floorpei sa punem intrebarea si asa.

| LoliTa_7237 a răspuns:

In legatura cu ce a spus fundisa. dar ce romani nu beau nu injurarolling on the floor))lmao. dar mai urat injura un roman decat un rrom.so. nu avem dc sai uram ca toti suntem oameni asa ne-a dat Dumnezeu. dar ce sa inteleaga uniirolling on the floor)))))asta-i viata!
this is the life!

| RiRihXd a răspuns:

Nu prea e corect, deoarece unii nu sunt asa, in plus am colege la scola care sunt romance si put ingrozitor. Sunt rai, stiu, fura. Dar multe vedete sunt rromi. Unii pur si simpu nu vor sa recunoasca.Chair au un carcter si un comportament infect(tiganii). Asta e.Imi lasa o impresie prosta cu un carcter jegos. Mi s-a intamplat sa stau la rand la magazin si sa intre in fata mea si a oamenilor o femeie cu fusta lunga si cozi "-Dominta, aveti pastaram de porc, da auzi fa, ma bine imi dai tigari" apoi, zambind jegos, a injurat o doamna in varsta, de 70 de ani, atunci chiar m-am enervat "-Aici nu e birt, nici mahala, nu ai venit sa cumperi ceva? Pleca!@#$% $%^%^@!@! #@$$ #%^*&^%$@#!"Wow, m-am descarcat pe ele, apoi am lasat-o pe femeia de 70 de ani sa cumpere, si am iesit sa "discut" cu tiganca. A inceput sa zica"-Gata, domnita, gata.", apoia plecat. TIGANI ne-au facut de ras peste tot.

| xCăpşunici a răspuns:

Poi Ei ii urasc pe romi pentru ca nu sunt ca ei! Da.Este o conceptie a oameniilor! Si ei sunt tot oamenii ar trebui sa nu ii urasca
Deci se rezuma ca oamenii ii urasc pe romi din simplu fapt ca nu sunt ca ei!

| 4U2 a răspuns:

De ce ne urasc oamenii? Pentru ca majoritatea tiganilor prezinta un comportament neadecvat in societate, pentru actiunile lor necivilizate, necorespunzatoare unei societati emancipate, in detrimentul micii minoritati a tiganilor care muncesc din greu si incearca sa demonstreze ca nu toti tiganii sunt la fel si ca nu trebuie sa ne bagati in aceeasi oala cu ceilalti.

| alexe333 a răspuns:

Ma adresez stresatilor care pretind ca si tiganii sunt oameni:Luatii frate acasa daca vreti sa ii protejati, spalati-va cu ei pe cap. Ii uram pentru ca n-au maniere, sunt nesimtiti, ne fac de ras in afara granitelor, PUT efectiv DUHNESC! Sa va dau un exemplu:Ieri eram in troleibuz.La o anumita statie uraca 3 rromi cu un copil si cu ditamai carucioru dupa ei.Bineinteles ca au pus carucioru ala fix cat sa nu poate intra sau iesi nimeni din RATB, iar cand i-am rugat sa ma lase sa trec au sarit pe mine:Ca ce daca ei sunt rromi au si ei dreptul la spatiu, etc.Nu mai vorbesc ca se,, spalau'' cu servetele umede.

| c0cac0la a răspuns:

Nu din cauza lor suntem toti considerati romi in alte tari? Nu ei ne-au facut de ras acolo? Mai au si pretentia sa fie numiti ROMI, sunt TIGANI!
Nu cunosc bunele maniere. Simt o repulsie fata de ei. Nu au constiinta, scrupule. NU AU LIMITE!
Iar de aspectul fizic sa nu mai mentionez.

| partyvip a răspuns:

De invidie

| Maribele a răspuns:

Pentru ca sunt nesimtiti si fara de incredere

| trebor06 a răspuns:

Cred ca mai intai trebuia sa te intrebi pe tine daca ii urasti pe romi si daca da de ce ii urasti!
Pentru ca fura, cersesc, nu au bun simt, sunt analfabeti, omoara alti oameni si multe altele, dar de unde stiu oameni acest lucru au avut ei contact cu romi, sunt siguri ca toti romi sunt la fel. De ce nemti urau restul popoarelor, pentru simplul fapt ca nu erau blonzi cu ochii albastrii, pentru ca nu aveau "sange pur", deci pentru simplul fapt ca erau diferiti si pentru ca nemti considerau ca ei sunt la un nivel mai ridicat. Daca oameni nu ar avea asemenea prejudecati si ar incerca sa ii vada asa cum sunt ei de fapt, ar observa ca intre ei si romi nu exista nici o diferenta, pentru ca nu numai romi fura, romi sunt simpli gainari, nu o sa auzi niciodata ca un rom a spart o banca, sau ca a deturnat nu stiu ce fonduri, ca a fraudat statul cu nu stiu cate milioane de euro, de aceste lucruri se ocupa alte persoane pe care oameni nu le urasc. Multi oameni urasc romi chiar daca nu au cunoscut niciodata unul, chiar daca nu au avut nici o legatura cu ei ii urasc asa pur si simplu pentru ca sunt romi si pentru ca au auzit ei de la nu stiu ce nazist ca romi sunt rai si fac numai rele, doar pentru simplul fapt ca in jurul acestor oameni s-a creat un stereotip negativ. Nu stiu daca urmaresti emisiunile tv despre viata romilor gen satra sau ce mai e, pentru ca iti poti schimba putin impresia despre romi si sa vedeti cum su ei in realitate.
Eu sunt rom de ce ma urasti pe mine? astept raspuns