Abordezi problema dintr-un unghi cam incomod. Padurea si spatiile verzi nu intra in perimetrul orasului, maturatorii se ocupa de strazi si alei, asta e munca lor si nici n-ar trebui sa faca mai mult. In plus, maturatorii ar trebui sa mature doar praf si frunze pe strazi, nu si gunoaie aruncate de dobitoci.
Natura ar trebui protejata de fiecare dintre noi, dar din nefericire nu toata lumea intelege si aplica asta. Am fost vara asta la o ecologizare in masivul Rarau, in cadrul campaniei "Vreau o tara ca afara" si vreau sa spun ca am ramas surprinsa cand am vazut cate gunoiae poti gasi prin cele mai putin accesibile locuri(noi am facut si putin pe-a alpinistii, ne-am catarat printre stanci, prin zone pe unde nu pot ajunge turistii foarte usor). Rezultatul? O multime de PET-uri si doze de bere, ambalaje de toate felurile, o toba de esapament!(in creierii muntilor, unde nu era nici urma de drum, nu imi imaginez cine Dumnezeu a adus-o acolo), de chistoace si pachete de tigari nu mai zic! E trist sa vezi asa ceva, dar e si mai trist sa nu faci nimic! Cum a spus si Lisadream, daca vrei sa schimbi lumea, incepe prin a te schimba pe tine!
Daca timpul imi va permite, ca am o multime de lucruri de facut saptamana care vine, am sa particip si eu la Let's do it Romania si la multe alte actiuni de acest gen. Anul trecut am plantat copacei, daca iti surade ideea asta ar trebui sa incerci si tu. E o activitate foarte frumoasa care atrage multi voluntari si care reuseste chiar sa schimbe mentalitatea unora si ii apropie de natura. Sunt de parere ca orice pusti ar trebui educat de mic intr-un spirit ecologic, dar nu numai intr-o maniera teoretica, ci si practica; aceasta ar fi intr-adevar o metoda ce va da roade.
Raman la ideea ca aceste manifestatii nu sunt chiar fara rost, avand in vedere ca din ce in ce mai multi tineri se implica. Poate prin exemplul nostru vom educa masele de oameni mai bine decat prin "bla bla-urile" cu "Nu fa aia, nu fa ailalta!"
Pai daca le lasi asa...se dubleaza...cum pnm vreti sa se schimbe ceva in tara asta daca cresteti cu mentalitatea asta. Uita-te un pic si tu la tarile mai civilizate.
Din cauza ca foarte multi gandesc ca tine s-a ajuns unde s-a ajuns.De ce sa ne spalam astazi cand maine ne murdarim la loc?
Nu gandi asa! daca nu strangi de undeva gunoaie, dupa ceva timp vor fi tot mai multe si tot mai multe! daca dupa ce faceti curat undeva puteti convinge astfel pe unii sa nu mai faca mizerie vazand munca voastra! daca altii continua sa o faca, e treaba lor si nu trebuie sa le urmezi gestul! funda?
Pentru ca unii chiar strang dupa ei, in cazul in care vad pe cineva caruia ii pasa. nu toti lasa deseurile in padure, insa cei care o fac demonstreaza ¨buna educatie¨ pe care o detin... imi pare rau pentru tine, insa cred ca faci parte din acea grupa de oameni care nu constientizeaza cat de mult conteaza o natura curata. Depinde doar de tine sa te schimbi!
Nu sunt fara rost si maturatorii aia nu sunt platiti sa curete padurile.Aia nici strazile nu le matura ca lumea.Cand te duci intr-o padure curata iti vine sa arunci ceva pe jos? Doar daca esti in ultimul hal de nesimtit sau ai trait in jungla(sunt destule astfel de specimene, altfel n-ar trebui sa facem curat dupa nimeni).O astfel de manifestatie la cateva luni nu strica, dar la cativa ani padurea se umple de gunoaie si atunci unde cucuruzu meu mai mergi tu la gratar?
Pentru ca imi pasa de sanatatea mea si a viitorul familiei mele. Imi pasa de cei din jurul meu chiar si a cocalarilor care a doua zi merg la gratar. Nu uita ca fara paduri nu prea exista oxigen, iar cu foarte multe gunoaie se vor imprastia microbii si apoi ne intrebam de ce ne imbolnavim.
Eu m-am inscris si chiar vreau sa gasesc si alti oameni pentru asta.
Nu e o manifestatie fara rost. Se spune ca daca vrei sa schimbi lumea trebuie sa incepi prin a te schimba pe tine
Paaaaiii daca ma gandesc ai dreptate dar mai trebuie si facuta putina curatenie chiar daca se pun la loc
Intr-un fel sau altul iti dau dreptate. oare nu e mai usor sa ne deplasam 5 metri sa aruncam sticla de vin la cos decat sa o lasam pe jos? si ca in fiecare zi sa ne motivam sa nu fie mizerie nu doar in paduri, ci si prin orase? cu o floare nu se face primavara. Nemtii nu fac curatenie o data pe an ca sa fie luna pana si trotuarele
Nu maturatorii cat cei care lasa gunoaiele. Gardienii ar trebui sa patruleze zonele respective si sa aplice amenzi usturatoare tuturor celor care arunca sau lasa gunaie. Si-ar scoate cu usurinta salariile si ar scoate si tara din criza
Legile sunt in vigoare, dar nu se aplica.
Nu îmi place mentalitatea ta! E vorba de dezvoltare durabilă! Ceea ce noi avem să lăsăm și generațiilor viitoare! Dacă majoritatea oamenilor sunt nepăsători și nu respectă unele reguli ce țin de "bunul simț" ajungem România=un munte de gunoaie(dacă nu suntem deja). Sunt tehnician ecolog și studiez în domeniul mediului și am participat la nenumărate acțiuni de ecologizare și plantare de puieți.Mă simt utilă, e un sentiment greu de explicat dar fffoarte frumos!
Cred ca esti de la oras cum poti sa spui asa ceva fiecare mina de ajutor fiecare gunoi strins ajuta la ceva maturatorii sunt oameni sarmanii caresi cauta si ei citiva lei pentru o bucatica de piine(
Pentru,ca si natura are nevoie de niste oameni care sa o ingrijeasca.Nu putem trimite pe altii cind noi nu sintem instare sa o ingrijim.