| michi a întrebat:

De ce tot ce e BIO sau Eco-friendly e mult mai scump?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In loc sa dai bani pe etichete fancy si sa platesti transportul si ambalajul, mai bine cumperi din piata, de la tarani. Alea-s produse cu adevarat bio! Si sunt si mai ieftine!

13 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Produsele bio se fac mai greu, se depune mai multa munca fizica (se curata manual viermii si gandacii de pe plante), costa mai mult pentru o cantitate mai mica de produse, care oricum se strica mai repede pentru ca perisabilitatea produselor eco este mai mare. Deci vor sa-si scoata parleala. In plus mai e si adaosul comercial al magazinului sau farmaciei naturiste de unde cumperi produsul.
Ar mai fi ceva - la care m-am gandit numai acum- terenurile de cultivare trebuie sa fie in afara unei zone poluate, deci mai departe de marile orase... sau de fabrici. Accesibila mai greu si cum mai mari cheltuieli. Forta de munca scumpa..., pentru ca si statul ia impozit pe salarii... Deci...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand, tot ce e eco sau bio e de fite si asta costa. Sunt produse premium, exclusiviste si care iti ofera si un anumit statut pe langa faptul ca sunt sanatoase. Iar marketerii profita de chestia asta si te taxeaza de te usuca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca e bio nu inseamna neaparat ca e si sanatos. De exemplu zaharul. El poate fi bio sau nu, brun sau alb tot daunator este pentru organism. La fel si toate produsele bio gen napolitane, biscuiti etc, tot ce contine zahar. Intradavar un fruct sau o leguma e mai buna bio. Mai sunt si produse acesibile bio, de exemplu la Real, este un magazin cu produse bio, cosmetice...mai multe (nu stiu numele magazinului) unde au paste integrale bio cu 4. 5lei si orez integral bio la 6 lei, exact cat e ce alb (care e supra rafinat, nu mai are fibre, si nu face nici un bine organismului). Sper sa mai scada cu timpul preturile, dar numai noi ca si cumparator putem influenta viitorul alimentar, care acum este dezastruos. Uitati-va la filme ca Food Inc, What's really in our food sau Super size me ca sa vedeti ce mancam cu adevarat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand trebuie sa tinem cont ca de fapt celelalte produse sunt ieftine si sa nu ne raportam la ele... Pesticidele, ingrasamintele chimice, aditivii, toate au ca scop cresterea productiei, si deci produse mai ieftine. Daca renuntam la toate astea, produsele ajung din nou la nivelul lor de pret normal. Apoi, ca sa reduca totusi din pierderi, se adauga tot felul de investitii cum ar fi niste sere complet sterile unde nu intra nimeni decat in echipament special si unde nu are voie sa ajunga nici un fir de praf (vazut o vie intreaga acoperita asa in Belgia acum multi ani, cand la noi nici nu se auzise de bio). Asa ceva adauga la pret.
Si produsele de la piata nu sunt nici BIO nici Eco-friendly... Ca taranii aia stropesc si ei si adauga si ei azotati.

| valsulnorilor a răspuns:

Din produsele Bio s-a creat un brand ce e bio e sanatos nu e cancerigen bla bla bla iar comerciantii ce pot face de cat sa se imbogateasca din orice.
Cine consuma produse bio cei ce au bani si cei ce si-au pierdut sanatatea si in ambele cazuri banii nu mai au nici o valoare dau oricat pentru rasfat in primul caz si pentru o farama de sanatate in cazul al doi-lea.

| kaumi a răspuns:

Pai, gandeste-te si tu. De exemplu, pentru un ardei, o rosie bio, ai nevoie de o vara intreaga sa creasca, sa se coaca. Productia e limitata si e foarte mult de munca. Nu tu acceleratori de crestere, coacere. Totul trebuie lasat sa se dezvolte in ritm natural.Multa munca, recolta neindustriala, calitate maxima.

mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Investitii mai mari, productie limitata.

| dreamfall a răspuns:

Ah si ar mai fi ceva... dupa toate aberatiile pe care le-ati insirat mai sus... sa va dau si eu un raspuns:
Pentru ca v`o spalat creier idiotu` ala de algore cu schimbu` lui climatic din care o tras foloase de miliarde de dolari el si altii de teapa lui, mai ramane fraieru care sa puna botu` la ei (si vad ca pe zi ce trece se inmultesc intr-un ritm alarmant) si la ¨Marele schimb climatic¨. Bai sa va zic eu: pe pamantu` asta e o regula... vara e cald si iarna e frig... de ce vor unii sa fie prostiti chiar in halu asta? ce schimb climatic? se topesc polii si vin pe noi? cine o mai putut sa scorneasca o astfel de aberatie?! de fapt nu ala de o inventat asta e de vina, sarlatani au existat si o sa continue sa existe, durerea vine de la aia care bun botu` si aplauda tot felul` de initiative care mai de care mai tampita...

| miha2010 a răspuns:

Se presupune ca se folosesc metode mult mai avansate, mult mai costisitoare, mai ecologice.Si nu e numai de vina producatorul ci si cel care pune marfa in raftul lui, exagereaza cu adaosul spre ex kg de carne de urs cumparat de la vanatori e 9lei iar in restaurante ajunge sa coste triplu sau mai mult.Asa si cu bio...

| mad a răspuns:

pentru ca nu stii unde sa cauti. Cauta in ce arunci tu, in atitudinea ta, in piata si nu la hipermarket.

| alexflorin92 a răspuns:

Parearea mea e ca e un domeniu acesta nu pare sa surada mai marilor companii de STN-uri ( PUMA, ADIDAS, PANSONIC, MC DONALD, ETC ) cele care folosesc mai mult sau mai putin materie poluante. putinul interes al mass mediei pentru. informarea maselor cu privire la pericolul poluarii si luare masurilor de austeritate. sunt doar cateva firme private nu de stat care au orecum buna vointa de a ne ajuta si neavand materie si fonduri suficiente e si clar ca va fi mai scump. un interes din partea statului ar reduce considerabil pretul produselor BIO si ECO.

| constantin80 a răspuns:

Atunci cand producatorii adopta proceduri eco non-friendly sau pun chimicale si tot felul de aditivi in produsele lor, o fac pentru ca e mai rentabil pentru ei (le reduc costurile de productie, cresc valabilitatea, etc). Renuntand la artificiile astea tehnologice si SF, pe ei ii costa mai mult sa scoata produsul, deci te taxeaza si pe tine mai mult ca sa-si scoata banii.

| sabinapop a răspuns:

Fiind produse fabricate in stoc restrans (expira mai repede si au mai putini cumparatori decat variantele clasice) si prin proceduri mai elaborate, au automat costuri mai mari de productie, deci si pret de vanzare mai mare, pentru a asigura profitul.

Întrebări similare