| Ellena_Monyka_1995 a întrebat:

De o luna jumatate, mi-am cumparat 2 perusi mici,tot incerc sa vorbesc cu ei sa ii prind,ii pup,si de geaba ei sunt foarte salbatici,doar daca ma apropii spre ei se sperie si fac urat, credeti ca mai am sanse sa ii domesticesc catusi de putin? Daca da, cum?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pasarile nu cunosc modul nostru de afctiune. Tot ce nu este inaripat le produce frica.
Incearca sa le castigi afectiunea altfel: facandu-le curat, hranindu-i, vorbind cu ei pe un ton calm si linistit fara sa se simta agresati.nu incerca cu miscari bruste sa ii iei in mana, lasa-i sa se obisnuiasca cu tine, in cele din urma se vor obisnui, daca nu, incearca sa nu ii agresezi incalcandu-le spatiul. Sunt fiinte care au nevoiie de spatiul lor, nu sunt jucariile noastre.
In speranta ca te-am ajutat.

| Ella192 a răspuns:

Am avut de cind eram mica perusi. Ei sunt toti asa cind sunt mici, cu timpul devin domestici. Incerca sa vorbesti cu ei cind sunt in colivie. Sau poti sa incerci sa iti pui putina mincare in palme si ei sa vina sa manince din ea, este un exercitiu foarte bun. Daca ii vezi agitati nu ii stresa lasa-i sa se linisteasca. Multa bafta si nu uita mereu sa vorbesti mereu cu ei!

| simona_3336 a răspuns:

Am avut si eu 2. fata era mai rea si agresiva, dar baiatul era bland. Vezi care e mai potolit si ia-l in mana. Vorbeste cu el in timp ce-l mangai pe cap, plimba-te cu el dar sa-l tii in mana. Cand vezi ca nu-i mai bate inima asa tare incearca sa-l pui usor pe umarul sau bratul tau. Fa asta pana sta el singur.Eu am facut asta si mi-a iesit din prima. happy