Ideea de a nu fi nesimtiti cu mediul inconjurator este ceva ce nici n-ar trebui sa intre in discutie. Faptul ca devine un fel de moda, ca se foloseste in politica si ca se abuzeaza termenul in alte scopuri mi se pare o mizerie. Inainte sa auzi de "eco" aruncai pet-urile pe strada sau in padure? Ca eu am stiut de mic unde se arunca gunoiul si ca vegetatia oxigeneaza aerul pe care il respiram. Chiar nu e nimic de discutat...trebuie doar sa ne trezim.
Pro. Dar asta presupune imposibilul:bun-simt
Daca n-ai bun simt si suficienta minte incat sa iti dai seama ca nu traim numai pentru noi ci ca o sa mai vina si alte generatii care cat ar vrea nu au cum repera ce au stricat alti inconstienti
Pro! intotdeaua voi fi Pro ecologiei. adica fara ecologie nu am putea trai in tara ce zic eu in tara in lume ( pe palneta TERRA ). ecologia asigura ca nimeni nu arunca gunoaie pe jos si alte lucruri acpot polua atmostefera... daca nu ar exista ecologia inlume ar fi un gaos...nu ai putea sa calci intr-un loc si calti un gunoi sau inceva neplacut.
daca tu consideri ca este adevarat ce am zis eu esti un om ecologic care nu arunca mereu pe jos arunca pe jos doar odata la 5 luni
daca consideri ca nu este adevatar esti un om care arunca in fiecare zi pe jos cate 10 lucruri si care poluaaza atmosfera...
PRO! ma uit foarte urat la un om care arunca gunoaie pe jos, nu ii suport, nu poate sa isi puna gunoiiul in buzunar sau sa il tina in mana pana ajunge la un cos de gunoi! eu staucu gunoiul in mana pana ajung la un cos, indiferent cat de departe este gunoiul
Normal ca pro.Sunt PRO pentru masinile ecologice, pentru autobuzele ecologice si pentru transportul in comun ecologic. Poluarea distruge planeta. Din pacate multi vorbesc de ecologie fara sa aplice si ceva, fara sa practice ecologia.
Ecologia este o idee bună înţeleasă şi aplicată prost.
Sunt de acord cu amendarea cretinilor ce aruncă punga de plastic în mijlocul pădurii sau pe stradă dar nu sunt de acord cu taxarea noastră a tuturor cu bani în plus doar pentru că preferăm punga de plastic (ecotaxa).
Sunt de acord cu amendarea celor care depozitează gunoiul în mijlocul străzii dar nu sunt de acord cu taxarea uriaşă a tuturor pentru nişte bucăţi de plastic supraevaluate şi numite generic ecopubele sau europubele (în realitate tot nişte ghene de gunoi ca pe vremea lui Ceauşescu dar mai frumos colorate).
Nu sunt de acord cu scăderea calităţii materialului de fabricare a electrocasnicelor pentru ca acestea să fie biodegradabile în vreme ce Oltul este blocat adeseori de baraje uriaşe de peturi de bere/suc.
Sunt de acord cu încercarea folosirii resurselor inepuizabile dar nu sunt de acord să stingem lumina doar de dragul ecologiei fără nicio viziune şi fără niciun suport real.
Aşadar, în totalitate anti-ecologie modernă, pentru că este o prostie şi care strică standardul de viaţă al oamenilor, nici într-un caz nu-l îmbunătăţeşte.
Pro! Daca nu incercam sa fim mai ecologigi...nu stiu ce o sa se intample cu noi.
Asa cum am mai spus, trebuie sa fii incult ca sa fii contra.
Nu cred ca urasc nimic pe lumea asta decat sa vad gunoaie in natura. Ma obsedeaza ideea asta ca natura trebuie sa fie absolut curata. Din acest punct de vedere nu mai suport Romania.
Doar vorbe adunate in niste dosare nu fac nimic. Fapte, oameni buni! Ma enerveaza la culme nepasarea tuturor.
Cand ne saturam de corvoada insuportabila a orasului, unde ne refugiem? Nu in draga noastra natura, fara de care nu putem exista? Si atunci sa vedem deseuri?
Nu mai zic nimic ca deja m-am aprins prea tare. Va las pe voi.
Logic, ca pro, insa in tara asta nu poti sa faci nimic in sensul asta.
Eu sunt pro, dar mai e mult pina sa ii convingi pe majoritatea. fara arme nucleare, fara centrale nucleare, cum poti sa-i convingi fara ca sa pari slab, mai ales in tara noastra primitiva? iar daca incerci sa convingi oamenii pe directia de a plati mai mult pe timp scurt decit mai mult pe timp lung plus distrugerea naturii (energie eoliana sau solara vs centrale electrice pe carbuni) ai cu adevarat o dilema. cum poti convinge oamenii sa vada lucrurile pe termen lung?
Alee_9909 întreabă:
Badea_Marius_1951 întreabă: