| alexam a întrebat:

Imi place rubrica asta noua! Ce faceti pentru a avea un mediu cat mai curat? Dar sincer... chiar sunt curioasa! Sau ce NU faceti pentru a avea un mediu cat mai curat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La mine in masina si in geanta sunt tot timpul hartii, ambalaje, etc, pentru ca nu arunc niciodata nimic pe jos (dar nu apuc sa fac nici curat). Incerc sa folosesc cat mai putin consumatori electrici si sa economisesc. Imi invat copii sa faca la fel.
Vreau sa-mi montez panouri solare (chiar daca statul mi-a tras clapa si nu-mi da pentru asta nici un leu)
Ce nu fac: nu pot renunta la mersul cu masina sad

20 răspunsuri:
| alexam explică:

@ sese - Nu am depasit, ca am mai facut si pauze... tongue

| hugin a răspuns:

Sincer? Nimic. Dar incerc sa nici nu fac mizerie ( stiu sa-mi strang gunoaiele)

| andi a răspuns:

Si mie imi place rubrica asta...nu prea ai ce face... dar la noi la intreprindere se mai facea un lucru se adunau vreo 10-15 angajati si plecam cu o salupa si adunam de pe malul dunarii sticle goale, si pana la amiaza adunam cam 25 de saci mari industriali... ce vremuri...winking

| pppaaauuulllaaa a răspuns:

Pentru a avea un mediu curat am grija sa cert pe cineva cand vad ca arunca gunoaiele unde nu trebuie
si lucrul rau care il fac mediului e ca arunc gunoaiele pe unde apuc...nu tin cont de reguliwinking

| naty_3185 a răspuns:

Pentru un aer mai curat plantam pomi, infiintam grupuri de copii care sa adune gunoiaiele etc!

| ♥ŤяiŁµℓiŁµ ČяØĊ○Điℓµ♥ a răspuns:

1.Sortez gunoiul si cand se mai colecteaza hartii sau pet-uri la scoala aduc si eu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Reciclare, plantarea de pomi și spații verzi (parcuri), păstrarea curățeniei în zonele publice (plajă, parcuri, etc.).
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot cmi sta in putere. dar daca pe bulevard intalnesc numai excremente de caini, scosi la plimbare, e natural inteleg dar total inestetic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pei dupa ce plec de la gratar de ex. nu las un teanc de gunoaie dupa mine, poti sa razi dar noi le caram cu masina acasa si le aruncam la ghena happy
Nu arunc gunoaie pe jos, in metrou, ratb in parcuri, chiar daca nu gasesc un cos de gunoi, ajung cu ele acasa prin buzunar sau geanta.
Lucrurile marunte pe care le fac eu... daca le-am face toti am avea o tara mai curata. happy
Macar de aici sa incepem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna,
Si mie imi place foarte mult aceasta rubrica!
Ce fac? Iti spun acum!
1. Folosesc produse ecologice si biodegradabile, nu din acelea care odata aruncate (chiar la cosul de gunoi!) fac rau mediului ambiant!
2. Recomand tuturor aceste produse, deoarece: in primul rand sunt mai bune decat cele din supermarket din punct de vedere calitativ; nu lasa reziduuri toxice; in al doilea rand sunt delicate cu pielea umana; curata foarte bine.
3. Cand vad pe cineva ca arunca hartii sau gunoi pe strada il atentionez si-l intreb ce s-ar intampla daca toata lumea ar face la fel ca el? Nu-i asa ca ne-am ineca in propriul gunoi menajer?
4. Cand vad persoane care plimba caini (nu sunt impotriva lor!) care isi fac nevoile pe trotuar, ii intreb unde le este punga de plastic si lopatica, cu ajutorul carora sa stranga mizeria lasata de caine.
Oricum, omul face mizerie! Dar hai sa o facem mai putin toxica pentru mediu! Eu deja am luat aceasta decizie! Voi ce faceti?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mai aruncati deseurile unde nu trebuie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca esti c-am proasta ca daca stiai nu mai intrebai! elenaalbu25@yahoo.com

| ElenaSt2011 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca tu te crezi mai inteligenta decat cine a scris aceasta intrebare, de ce ai scris " C-AM proasta "? Caci, corect se scrie CAM proasta, FARA liniuta de unire. C-am este obligatoriu urmat de un verb, caci este prescurtarea de la CA AM. De exemplu: " Am inteles C-AM depasit limita legala de viteza."

In concluzie, inainte de a critica pe cineva, corect ar fi sa te uiti la tine si la greselile facute de tine, si DOAR apoi sa critici.

Stiai ca atunci cand critici pe cineva, ai un singur deget indreptat spre acea persoana, in timp ce 3 degete sunt indreptate SPRE TINE, iar degetul mare este indreptat in sus, spre Dumnezeu? Te-ai gandit la asta?

In plus, cand critici pe cineva sau razi de o anumita persoana, PREIEI o PARTE din KARMA acelei persoane, deci, fara sa stii, iti faci tie o defavoare.

Stiai ca oamenii care AU 7 ANI de acasa, NU critica pe altii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aaa invata pentru asta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am de facut un proiect la scoala cu imagini si compuneri mediul asa cum imi place sau imi displace... va rog dati-mi idei

| sese a răspuns:

Vorbe multe fapte putine facute ca sa dea bine "afara" care sunt super mediate
Totul pleaca de la educatie si musai legi dure pentru cei care le incalca-legi sunt da nimeni nu le baga in seama extonguerotan din Leordeni, groapa de gunoi Glina... cojile de seminte de pe strada, mizeria ce ramane in urma "iubitorilor de natura"...

| sese a răspuns:

Ai depasit 2 ore! Ntz!

| dyanna a răspuns:

Pai, sincer, ceea ce fac eu este putin pentru ceea ce are nevoie planeta: opresc apa cand imi periez dintii, opresc apa cand ma sapunesc la dus, fac dus nu baie, nu arunc ambalajele pe jos, sting lumina in casa cand nu am nevoie de ea, (am participat la o actiune de plantare a unor copacei)...chestii din astea...happy

| bibitza a răspuns:

Mie imi place vorba aceea : ''faceti mizerie la mama voastra nu la mama natura '' straight face. eu una cred ca respect mediul inconjurator...cat pot :d

| cesege a răspuns:

Este foarte importanta educatie! Mama si scoala trebuie sa ii invete pe cei mici ca asa cum respecta mediul, asa il vor avea pentru ei si copiii lor.Personal nu am facut nimoic special, doar la scoala mai plantam pomi, faceam curat in parc.Incerc sa nu fac mizerie, sa nu las o hartie sau sticla prin locurile in care ajung, si le-am spus si fetelor mele cat de important este sa avem grija de mediu!