| CherryLove a întrebat:

Problema cu care se confruma omenirea o reprezinta tensiunea dintre nevoile nelimitate si resursele limitate. Aceasta tensiune poate fi atenuata prin consumul rational si utilizarea eficienta a resurselor Pamantului.

V-ati gandit vreodata sa consumati aceste resurse in mod rational eliminand risipa? Dupa cum stiti resursele stau la baza tuturor bunurilor economice care ne intretin viata cotidiana.

V-ati gandit vreodata sa luati o masura in acest sens sau ati renuntat gandindu-va ca este nesemnificativ raportat la nivel mondial?

P. S : Nu e tema, ci este un semn de exclamare in legatura cu resursele de care nu o sa mai dispunem dupa cativa zeci de ani!

Răspuns Câştigător
| ArtaEducatiei a răspuns:

Eu merg pe principiul ca este suficient pentru toata lumea. Exista insa o mare problema in ceea ce priveste gestionarea acestor resurse. In plus, apar aceste diferente remarcabile intre cei care au prea mult si cei care nu au mai nimic. Traim insa intr-o lume ignoranta. Si pentru ca multi nu constientizeaza repercursiunile pe termen lung, foarte probabil ca urmasii nostri sa aiba de suferit. De aceea cosider ca este importan sa constientizam si sa incercam sa facem fiecare cate putin pentru a le asigura un viitor frumos si celor care ne vor precede.

In ceea ce priveste resursele naturale, am scris aici cateva lucruri despre cum sa elimini risipa. Sunt pro ecologie:

http://artaeducatiei.com/2011/09/10-sfaturi-pentru-a-fi-eco/

Ma bucur cand mai gasesc cate o persoana care este preocupata de astfel de lucruri :)

| CherryLove explică (pentru ArtaEducatiei):

Asa este. Oamenii sunt prea egoisti si individuali ca sa se gandeasca la generatiile viitoare. Multi renunta sa economiseasca aceste resurse pentru ca efortul lor li se pare nesemnificativ raportat la masa populatiei globale insa daca stam sa ne gandim cat poate economisi un individ pe tot parcursul vietii nu mai este atat de nesemnificativ. Mare pacat o sa fie prea tarziu cand isi vor da seama si o sa simtim toti consecintele si poate va fi si prea tarziu sa gasim solutii.

10 răspunsuri:
| emy a răspuns:

Da, m-am gandit. Asta e un semn ca ar trebui sa ne multumim cu ceea ce avem(caci puteam sa avem si mai putin de atat(ex:cei din lumea a 3-a; acestia ar vrea sa aiba cat avem noi si nu au, iar noi sumtem tot nemultumiti), sa ne mai detasam putin de cele materiale si sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Dumnezeu stie de ce avem nevoie si cat avem nevoie. Trebuie doar sa avem incredere in El si in grija Lui fata de noi, si atunci va fi mai bine pentru noi, atunci vom fi cu adevarat fericiti! Cel putin asa cred eu, si nu cred degeaba. Am suficiente motive ca sa cred asta.

| CherryLove explică (pentru emy):

Stiu emy. Daca o luam si din punct de vedere crestinesc este pacat mare. Sfintii Parinti ne spun ca Dumnezeu ne-a dat din belsug dar sa folosim cat trebuie ca orice risipa e pacat mare ( forma de egoism intrucat irosind nu te gandesti ca altul ar avea nevoie iar tu risipesti ceea ce altul ar putea avea nevoie ). Dar in ziua de azi oamenii pun la indoiala existenta lui Dumnezeu. Cum altfel sa ii faci sa se gandeasca la viitor si la situatia cu care ne vom confrunta? - lupta pentru supravietuire

| emy a răspuns:

Da, m-am gandit. Asta e un semn cum ca ar trebui sa ne mai detasam putin de cele materiale si sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu. Dumnezeu stie ce e mai bine pentru fiecare dintre noi, stie de ce si cat avem nevoie. Trebuie sa avem incredere in El, si atunci vom fi cu adevarat fericiti. Trebuie sa invatam sa ne multumim cu ceea ce avem, caci sunt altii(cei din lumea a III-a) ar vrea sa aiba ce avem noi, si nu au. Cel putin, asa cred eu.

| emy a răspuns:

pattyZhoel:Hai, totusi, sa nu generalizam! Nu toata lumea pune la indoiala existenta lui Dumnezeu. Dupa cum bine stim, exista oameni si oameni.

| CherryLove explică (pentru emy):

Sa nu generalizam? emy poate nu cunosti tu indeajunse persoane ca sa spui ca nu toti pun la indoiala exstenta lui Dumnezeu. Uita-te doar la intrebarile batjocoritoare de la sectiunea religie de pe acest site sa vezi cati sunt doar aici.

| Emazio a răspuns:

Aceasta prblema apare din faptul ca suntem prea multi pe planetawinking, mai ales in asia si africa, pamantul suporta doar 2 miliarde de oameni dar noi suntem aproape 7, iar acesta e unul din motivele unui al treilea razboi mondial

| CherryLove explică (pentru Emazio):

Banuiesc ca ai dovezi cum ca planeta suporta doar 2 miliarde de oameni altfel nu aduceai asta in vorba. Ce studiu de statistica ai citit in acest sens?
De vina este risipa care s-a facut de-a lungul timpului si care s-a accentuat in prezent datorita numeroaselor activitati economice. Risipa apare cand :
-se produce ceea ce nu se cere
-se produce mai mult decat se consuma
-se produce cu costuri mai mari decat permite tehnologia vremii
-cand productia polueaza mediul inconjurator etc.
Nu numarul oamenilor de pe Pamant este problema ci stilul de viata pe care il abordeaza. Numarul mare de oameni existent nu trebuie sa reprezinte o scuza ci un motiv pentru care ar trebui sa economisim resursele cu totii. Sa consumam cat avem nevoie si astfel sa nu mai aruncam.

| Iulia9105 a răspuns (pentru Emazio):

Ce vrei sa spun prin "Pamantul suporta 2 miliarde de oameni?"