Eu am aici piscina pe pompa.Toamna-iarna-primavara apa este verde...(pompa pe aceste 3 anotimpuri functioneaza 30 min pe zi ca sa nu se strice)La sfarsitul lunii aprilie, cumparam clor special pentru piscina, si se pun in jur la 70-80 de litri ca apa sa se limezeasca si frunzele si toata mizeria raman pe fund. dupa ce se limezeste apa, am un aspiratior pentru apa care il atasez la pompa, si curat piscina... Apa se schimba odata la 3 ani.Are 10 m lungime si 5 latime. P. S. piscina are 25 de ani...
Cin'te-a pus sa faci piscina? in romania este doar un moft40 mc de apa pe an nu e mult.am mai avut un vecin care folosea in felul urmator apa din cada. Facea baie fata lui, apoi baiatul, dupa aceea mama copiilor, recte nevasta si ultimul el. apoi folosea apa din cada si la toaleta. acum toti se trateaza de boli de piele.
Normal ar trebui sa stea tot anul apa in ea. dar daca sunt temperaturi foarte scazute e nasol-la fel de nasol e si fara apa.tot se crapa, cumpara un panou solar si incalzeste apa din piscina iarna.macar sa nu inghete, dar cum clima in romania este intr-o continua schimbare, in cativa ani nu o sa mai fie nevoie.
6x3x2, 5=45 mc. Adică 45 de metri cubi. Dacă un metru cub de apă costă 1 (unu) euro, unde este falimentul?!?!?!?!?!?!?! Iei un sac de pânză, îl umpli cu busuioc şi-l pui în apă. Nu se va strica, acesta e şi secretul aghiazmei de la popi.Ca să nu îngheţe iarna, pune un motoraş de putere mică să învârtă o mică elice în apă. Adică piscina va îngheţa, dar va ramâne o porţiune neîngheţată. Iar dacă ai piscină şi nu ţi-ai făcut un puţ în curte ca să o umpli şi iei apă din reţeaua publică înseamnă că e grav. Nu te mai faci bine nici cu zeamă de moţuri de bască... oltenească.)
Exista pe net tot felul de pastile pentru oxigenare.antialge.clor. toate speciale pentru piscina ta. Nu este scump mc de apa.deci pentru binele pielii tale ar trebui sa o schimbi macar o data/an. Iti recomand sa cumperi si un termometru (este f ieftin) pentru valoarea PH-ului din apa(exista tablete pentru PH + sau -). Iarna iti recomand sa lasi apa in piscina, dar pune in ea cat de multe sticle de plastic sau bidoane goale (gaseste o solutie sa stea la fundul apei) pentru ca inghetul sa nu se exercite numai pe peretii piscinei. Chestia cu busuiocul nu o stiam dar na. cat traiesti inveti )
Badea_Marius_1951 întreabă: