Ştii reţeta dezvoltării durabile?

Ştii reţeta dezvoltării durabile?

Probabil că mulți dintre voi ați auzit că trebuie să fim mai responsabili în procesul de consum și să marșăm către sustenabilitate cât mai rapid. Dacă ne gândim că populația UE reprezintă doar 10% din populația de pe glob, dar consumă jumătate din producția mondială de carne, un sfert din cea de hârtie și 15% la sută din energia produsă în toată lumea, atunci poate e cazul să luăm în serios dezvoltarea durabilă.

 

Nimic nu se schimbă însă peste noapte, de aceea trebuie să parcurgem anumite etape. Trebuie să ne atingem obiectivul de a asigura un viitor ecologic pentru următoarele generații cu pași mici. Unul dintre aceștia este reciclarea deșeurilor. În vreme ce alte țări europene și-au creat un sistem de valorificare a gunoiului și îl consideră deja o resursă viabilă pentru următoarele secole, reciclând peste 75% din deșeurile colectate, România se numără în continuare printre codași la acest capitol. 

 

Let’s Do It, Romania! există pentru a îndrepta acest lucru, fiind parte din comunitatea Let’s Do It, World!, care a pornit de la inițiativa Estoniei. Reprezentanții din această țară au lansat, în 2008, conceptul de curățenie în toată țara, într-o singură zi. Alte țări au preluat ideea, iar acțiunea s-a transformat într-o adevărată mișcare socială, implicând mai mult de 3 milioane de oameni pe glob, din care 500.000 sunt din România. 

 

Anul acesta Ziua Națională a Curățeniei are loc pe 12 mai, când vom ieși cu toții să schimbăm lumea prin gestul nostru mic, dar semnificativ pentru viitorul planetei.  Până atunci vom introduce mormanele de deșeuri în Registru, pentru ca apoi să le colectăm și să reciclăm mare parte din ele împreună. Dacă vă place să pedalați, puteți identifica zonele cu gunoi și în cadrul evenimentului Let’s Bike It, pe 21 aprilie! Vino altături de noi pe 12 mai, să schimbăm lumea împreună! Let’s Do It, Romania! 

6 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

As face asta daca int-adevar as stii ca fac o diferenta...dar pana la urma de ce?
De ce sa iti bati atata capul cand unde tu ai facut curat trece un nenorocit si isi arunca pachetul de tigari, si punga de chipsuri peste locul unde tu ai facut curat?
...asta e chestie de mentalitate, atata timp cat pe romani o sa ii doara in basca de curatenie puteti voi sa va dati interesul cat doriti
Faceti curat pe o strada..peste 5 minute o gasiti mai murdara decat ati lasat-o!
Fara suparare...laudabila initiativa, dar decat sa ma enervez degeaba...mai bine ma lipsesc

| Deea1111 a răspuns:

Wow

| Hmmmm a răspuns:

Sare si piper, cu Stela si Arsinel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Observatie: Europa PRODUCE, nu CONSUMA jumatate din productia mondiala de carne (si numai de porc / vita). Asa zic statisticile oficiale, asa sa ziceti si voi, ca altfel se intelege aiurea, gen jurnalism pe genunchi sau rea intentie.
In rest, gestul e laudabil! Mai laudabil ar fi sa pastram curatenia tot anul, si sa segregam gunoiul menajer zilnic, dar nah! Macar in ceasul al doisprezecelea sa facem un mic gest, sa pretindem ca ne spalam de pacatele planetare. Plus ca asa curatam nitel padurea pentru la vara, cand ne vom duce la gratare, sa mancam tot mormanul ala de carne europeana, si sa o poluam la loc.

| Iahimder a răspuns:

As fi de acord. anii trecuti am fost plecat din tara si vreau sa recuperez anul acesta. intr-adevar cum bine remarcati si voi este o problema de mentalitate si statul ar trebui sa se implice mai mult ca sa stavileasca aceasta nesimtire...

| help112 a răspuns:

Foarte interesant doar ca, cativa oameni nu schimba lumea