Reciclat? nu, doar ca incerc pe cat pot sa nu-l arunc pe strada, ci la cea mai apropiata pubela, nu pot sa spun despre mine ca as fi un "mic ecologist", insa imi place sa protejez mediu.
Vrei sa fiu ipocrit? Nu pot. Nu, si daca stau bine si ma gandesc, nu cred ca reciclez ceva.
Reciclam tot ce se poate. Avem recipiente pentru plastic, hartie, sticla, metal, baterii si cosul pentru gunoiul menajer. Le ducem in locurile special amenajate. Mi se pare normal sa procedam asa si o facem deja din obisnuinta. Nu e greu deloc!
String hirtia, adica reviste, ziare, programe tv si merg sa le duc la maculatura.
Doar hartia. As recicla si restul, dar nu am containere speciale in apropierea mea.
Rar...in timpul scolii reciclez hartia ca mi se cere maculatura la scoala...si din cand in cand si peturi
Eu? Nu reciclez gunoiul dar daca se poate duc la tomberoanele acelea special amenajate de sticla, plastic si hartie si pun acolo. Pup
Da, eu reciclez gunoiul. Nu mi se pare greu, mai ales ca am in spatele blocului containere speciale. :)
Am mai postat si eu o astfel de intrebare, daca vrei sa mai vezi raspunsuri, uite aici:
http://www.TPU.ro/......locului-s/
Tu il reciclezi?
Sa fim intelesi.ca sa faci o reciclare a gunoiului, ar presupune o reciclare selectiva. Sticla la sticla, plastic la plastic samd. Problema e ca nu poti face asta fiindca nu exista infrastructura necesara. Nu are sens sa te duci la pubelele alea care sunt rare pe marginea drumului, cand chiar firmele de salubritate incarca deseurile diferite in aceeasi masina eu personal am reciclat peste 50tone de maculatura din surse proprii si daca faci un calcul simplu la 0, 2kg hartie inseamna. Deci gunoiul inseamna bani. Apropo un kg de mase plastice se cumpara cu 0, 25-0, 3kg. Nu am reciclat asa ceva, insa ma bate un gand. Problema e ca ai nevoie de un spatiu de depozitare, fiindca masele plastice au volumul f mare.
De curiozitate cati dintre voi macar incercati sa faceti o fapta buna sa reciclati? Asta chiar daca gunoierii le amesteca?
In fine exista cineva din bucuresti care din intamplare vrea sa isi arunce telefonul mobil vechi contactati-ma pe mail si vin eu sa le iau shd_metima@yahoo.com
Eu (spre rusinea mea) nu reciclez gunoiul dar il duc totusi la tomberoanele speciale. Insa mi s-a intamplat o data sa duc gunoiul si sa il arunc partajat, hartia la locul ei, si gunoiul propriu-zis la locul lui dar tocmai cand sa plec au aparut oamenii aceia care incarcau gunoiul... spre marea mea uimire il aruncau pur si simplu gramada. Au spus ca il vor sorta ei din nou mai tarziu... ceea ce imi vine greu a crede. M'a cam facut sa ma gandesc daca nu cumva eforturile noastre sunt uneori in zadar...
Sincer mi-ar place sa-l reciclez DACA ar avea vreun efect. La un moment dat au aparut in orasul meu diverse tomberoane pentru reciclat hartia, sticla, plasticul, etc. Si m-am bucurat ca in sfarsit incepem sa ne gandim si noi la viitorul planetei. Dar n-a tinut mult deoarece chiar intamplator am aflat ca toate gunoaiele sunt depozitate in acelasi loc si nu da nimeni doi bani pe reciclare. Ca sa nu mai vorbesc cat de ignoranti si inconstienti sunt unii oameni. Iar in vreo 2 saptamani toate tomberoanele aratau la fel ca buncarele... Gaseai ce vroiai pe acolo. Shame!
Hmm...sa fiu sincera, nu reciclez, si am si un motiv cat de cat plauzibil, nu exista containere speciale pentru hartie, sticla, plastic la mine la bloc, dar nici macar pe o arie de un kilometru sau mai mult As vrea insa sa imi zica cineva un centru de colectare a hartiei, pentru ca am multe caiete si ziare care nu imi mai folosesc 10x Keep it green!
Badea_Marius_1951 întreabă: