O solutie pentru a strange fonduri:
sa faceti acte de proprietate in special pentru cainii de rasa dar si pentru ceilalti si sa-i oferiti pe un pret simbolic (sau gratuit)
pretul simbolic aduce totusi cativa lei in fond
gratuitatea decongestioneaza adapostul creand spatii in plus cum ai zis ca e supraaglomerat
E o diferenta intre cainii de rasa abandonati si cainii metis abandonati? Nu cred, sunt la fel de triste ambele situatii. Fonduri, pe langa ideile mai sus enumerate de ceilalti, puteti strange fonduri valorizand chiar cainii: faceti calendare cu pozele lor sau vederi (printr-un contract cu o tipografie mica iesiti foarte ieftin) si le vindeti, duceti-i in pietele de animale si dati-i gratuit (in special pui, daca sunt si de rasa, se vor gasi sigur doritori), daca aveti animale dresate pentru companie si comenzi simple puteti vorbi cu cei de la centrele de copii si batrani, sa adopte cate un animal (vaccinat si sterilizat de preferat). Din ce am vazut, toata promovarea si toate proietcele nu fac cat mutrita un catel simpatic care are un afis langa "ia-ma acasa", oamenii rezoneaza mai bine la emotie decat la ratiune (nu avem bani, strangem fonduri, nu sunt locuri etc.). Un tip care are o pensiune canina lua la inceput 100 lei chirie pe luna pentru fiecare caine tinut acolo (mai aduc pensionarii cainii de la bloc, ca sa ii protejeze de alti locatari), puteti face o oferta de genul asta, prezentata atractiv cred ca ar prinde: oferiti cazare si masa cainilor la o suma modica (50 lei pe luna sa zicem) si stapanii ii pot vizita din cand in cand. Cred ca nici oamenilor care au caini nu le e usor sa ii abandoneze, probabil chiar nu isi mai permit financiar sa ii tina si poate le-ar surade asa ceva. Succes!
Adaposturile de caini nu sunt ferme. Cainii ar trebui adusi aici doar temporar, pentru niste tratamente, vaccin, castrare, apoi ar trebui dusi inapoi in mediul din care provin, sau ar trebui gasit un adapost permanent pentru ei, care poate fi o familie, o asociatie de locatari sau o intreprindere. In privinta asta, ar mai trebui ca sa se evite supraaglomerarea si la adapostul permanent, sa zic ca pana la 3 caini pentru o familie, 5 la un bloc, 10 la o intreprindere mare? Si cei care au grija de animalele parasite sa nu fie impozitati pentru animalele pe care le tin, asta este si culmea!
Pai mi se pare evident ca acei caini sa fie dati spre adoptie. Cum sa strangeti fonduri? Oamenii platesc cand adopta un caine. Suna cam pueril? Poate. Dar pentru mine are logica.
Organizati o campanie de donatii in bani.
Alta campanie in obiecte, aceste obiecte le vindeti apoi in targuri, anticariate, piete, piete de vechituri, persoane particulare interesate cu ajutorul anunturilor gratuite de mica publicitate - de la caz la caz.
Asa se pune ban cu ban de o parte.
Alta campanie mai serioasa si mai interseanta pentru adapost ar fi sa solicitati donatii in materiale de construit.
ATENTIE: daca adapostul este prea extins! vor fi prea multe animale si nu veti avea fonduri pentru hrana, curatenie, veterinari, etc...
Se pot organiza si expozitii canine (se faceau pe stadioane de obicei) cu cainii mai ales, intrarea la pret mic, se pot si vinde caini in ultima zi a expozitiei.
Bineinteles ca proprietarul stadionului trebuie sa vi-l inchirieze gratuit, doar sa il predati fara gunoaie la sfarsitul defileului canin!
Pai sai dati gratuit sau la un pret mic ...pana la urma conteaza cainele care este adus bine inteles sa fie dat la o familie buna!
Si sincer ar fi frumos s incercam s strangem mai multe fonduri, dar cum?! sa ne adunam mai multi din diferite orase, judete si sa incercam s strangem o anumita suma apoi sa trimitem unor adaposturi! pastram legatura? daca vrei iti trimit id.si poate putem pune ceva in aplicare!
Badea_Marius_1951 întreabă: