| Mike66Danger a întrebat:

Voi cand vedeti un cersetor, il ajutati? Ce suma de bani i-ati da (maxim sau minim)?

Răspuns Câştigător
| Roxy a răspuns:

Am ramas intr-o zi socata.straight face
Veneam de la scoala pe jos(foarte rar pentru mine caci ma duce maicamea sau taicameo acasa) si vine 2 fete cam de varta mea si ma intreaba daca nu am niste aine si sa le ajut ca mama e bolnava si sunt doar ele 2 fetele. tata a murit de nu stiu ce boala(era si informata despre boala deci destul de credibil).
Mi sa facut mila si mai aveam cam vreo 100 de metri pana la bloc.si le-am zis sa vina cu mine sa le dau hainele respectie(le-am pus deoparte ca sa scap de ele, sa le dau la cineva)
Am intrat in casa si am luat hainele(in jur de vreo 3 plase pline cu haine aproape noi spala-te si calcate si ingrijite)
Pot spune ca in viata mea nu am mai vazut o astfel de privire plinda de bucuriestraight face
Culmea ca eu sunt o persoana extrem de seaca si nepasatoare dar atuncia mia picat fisa sa ajutbig grin
Singura fapta buna pe care am facut-o pentru un cersator.

22 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Da.Imi pare rau de eisad
Cred ca le-as da tot maruntisul pe care il am.Si mereu am maruntis in cantitati mari pentru ca nu prea imi plac bacnotelelaughing

| JeSa a răspuns:

Îmi este milă de ei, logic că îi ajut! Şi mereu, dar nu contează cât îi ofer, ci contează gestul/fapta asupra lor.

| liveincolors a răspuns:

Eu dau de obicei restul care-mi ramane de la biserica. Adica vreo 20-30 de mii.

| pwp a răspuns:

La mine pe strada era o batrana care statea mereu pe jos, pe o patura si cersea.nu avea un picior.si in fiecare zi ii dadeam bani(eu si prietenii meii). intr-o seara, cand s-a inserat, am vazut ca se ridica si pleaca, cu 2 picioare.de atunci stiu ca un picior il tine sub ea.asa ne-a pacalit pe toti.si intr-o zi am vazut iesind din bar.nu i-am mai dat bani, ca se ducea sa ii bea. NICIODATA nu poti avea deplina incredere in oameni

| BRG a răspuns:

Bine le zice Becali zdrenţe şi hahalere, asta sînt toţi cerşetorii, şi ne spălaţi, că put unii de-ţi mută nasul.

| giada05 a răspuns:

De obicei ajut copii de pe strada dar nu cu bani ca m-am lamurit, il intreb ce vrei sa faci cu banii? si el mi-e foame etc..., ma duc in magazin ai cumpar in limita posibilitatilor si l-am potolit happy

| stelianr a răspuns:

Am dat unui cersetor, schilod (avea carje), 5 lei. De la distanta l-am urmarit. Au dat si altii bani. La un moment dat nimeni nu-i mai dadea nimeni nimic.Si-a luat carjele si a luat-o la fuga. De atunci selectez cersetorul caruia-i dau bani.

| Blue Eyes a răspuns:

Pai las ajuta deoarece si noi ne puteam afla in acea situatie. Suma ar fi in jur de 1 leu pana la 10 ron depinde in ce situatie se afla

| Ruxiii a răspuns:

Laptele, cornu' si maru' de la scoala.

bani :::: minim : 10 bani
maxim : 1 leu

asa's eu mai zgarcita happy

| karakedi13 a răspuns:

Salut. Bineinteles ca ajut! Mi se pare o fapta buna. Ca...nu este vina lor ca au ajuns asa. Asa s-a hotarat viata sa-i lase.
Cea mai mare suma pe care i-am dat-o unui cersetor a fost in jur de 5 lei... iar minima de 1 leu. happy

| cytrix a răspuns:

Sincer nu! Foarte multi cersetori cand strang o anumita suma de bani se duc isi cumpara bautura/tigari etc. Nu ar da banii pe o bucata de paine. Mai sunt si cersetorii prefacuti, se prefac ca au un anumit handicap sa profite de bunavointa oamenilor, in loc sa puna mana sa munceasca, sa fim seriosi, de lucru cu ziua gasesti peste tot, insa lenea e maree

Răspuns utilizator avertizat
| Clauditza a răspuns:

II ajut dar nu pe toti iar cea mai mare suma a fost 10 lei si cea mai mica 50 de bani :-p

| YukiMrM a răspuns:

Mai multi sunt f****i de viata decat prefacutiwinking deci as ajuta un cersetor da totu` pana la bani big grin

| imiplacemov a răspuns:

Inainte dadeam. Era o babuta in fata bisericii care aproape ca ajunsese sa ma cunoasca. Pana intr. o zi cand am vazut ca este adusa acolo de un baiat cu o masina luxoasa decapotabila. Deci. Daca toate chestiile astea nu sunt pe bune, de ce sa mai dai?

| ashley26pink a răspuns:

Cel mai bine si mai corect ar fi sa ii dai de ex un sfert de baton de parizer sau mai mult (depinde de cat de lat este) sau o paine... pentru ca, cu banii isi cumpara bautura, tigari etc

| Im.GIulee a răspuns:

Intr-o zi a venit o cersetoare cu un copil mic la mine la usa. Vin eu cu o jucarie si 5 lei (acei 5 lei erau sub jucarie), copilul da sa ia jucaria iar cersetoarea spune "lasa-l in pace! Papusi are destule, noi de bani de mancare avem nevoie!". Unii oameni chiar sunt fara ajutor, cand vad oamenii batrani stand la un colt de strada mi se face mila, ei chiar nu au ce face! Insa unii... Merg si-si iau tigari straight face

| matasux1 a răspuns:

Depinde de regula ai dau 5 bani sau 1 leu da daca intr-adevar imi e mila de el e batran sau cine stie si sunt intr-o zi bine dispusa si pusa pe fapte bune poate ai dau si 5lei sau 10lei

| petria a răspuns:

Daca nu are vreun brat, picior sau alte defecte vizibile si grava, ii dau bani.am dat si 50000 de lei, la o fetita oparita p fatacrying, ingrozitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de cersetor.
Sunt multi care sunt in stare sa lucreze si nu o fac, prefera sa cerseasca mila.
Bine adevarul e ca sunt si marginalizati si nu stiu ce servici si-ar putea gasi, dar sa mature in fata unui magazin, sa goleasca un tomberon, sa tunda un gard viu sau sa varuiasca un copac, cred ca ar putea.
Deh, dar de ce sa muncesti cand poti sta cu mana intinsa...
Ajut pe cei cu dizabilitati fizice vizivile.
1 leu pana la 10 maxim parca, cand m-am oprit in dreptul unuia, am scos pormoneul, stiam ca am ceva marunti, dar au disparutlaughing si nu aveam decat de 10 lei, nu puteam sa inchid pormoneul si sa plec. I-am dat 10 lei, ce-i drept cu oarecare tragere de inimabig grin dar in rest 1 leu e o suma okhappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://www.stari.ro/palate-de-rromi-buzescu-teleorman.html aici sint numai o parte din banii dati cersetorilor...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu i ajut pe toti cersetorii, ajut doar oamenii fara o mana, un picior, da cei care nu au nici o problema nu i ajut