| MolieDetara13 a întrebat:

In a17a zi a ciclului menstrual mai este perioada fertila?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Calcularea si determinarea zilelor din perioada fertila, depinde de tipul ciclului menstrual si de lungimea acestuia. Perioada fertila NU SE POATE determina in cazul in care ciclul menstrual este NEREGULAT. Daca ciclul menstrual este REGULAT si are lungimea medie de 28 de zile, a 17 zi a c.m. este prima zi de dupa perioada fertila, insa in cazul in care c. m. este de 31 de zile a 17 zi reprezinta chiar ziua de ovulatie. Ovulatia se produce intotdeauna cu FIX 14 zile inainte de ziua de incepere a urmatoarei menstruatii.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Binenteles ca este, din ziua 9 pana in ziua 20 este perioada fertila!

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Violleta2022):

Imi explici cum se face calculul sau cel putin din ce motiv ar avea o durata de 11 zile o perioada fertila normala?

| Violleta2022 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Ovulatia se produce de obicei, in mijlocul perioadei dintre 2 cicluri menstruale (intotdeauna se numara din prima zi a ciclului).

De exemplu: daca ciclul tau are 28 de zile, ovulatia se produce in ziua a 14-a. Cum este bine stiut ca, spermatozoizii traiesc si raman virili in mediul vaginal timp de 3-5 zile, inseamna ca de ai sex in ziua 9 (adica 5 zile inainte de ovulatie) ai sanse sa ramai gravida.
La fel si in timpul ovulatiei, sau dupa ovulatie inca 5-6 zile este indicat sa nu ai sex, pentru ca ovulul este inca fertil.
Ai inteles acum?

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Violleta2022):

Draga mea, fiindca esti femeie ar trebui sa stii mai multe despre mecanismul procreerii, printre care urmatoarele : este stabilit stiintific si pe baza studiilor medicale ca OVULATIA se produce INTOTDEAUNA indiferent de lungimea ciclului menstrual cu FIX 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. NICIODATA nu se numara din momentul primei zile de ciclu menstrual. Un ciclu menstrual normal si REGULAT poate avea 21 de zile sau 42 de zile. In primul caz OVULATIA are loc in a 7-a zi din momentul inceperii menstruatiei. Deci nu dupa trecerea a 14 zile fata de prima zi de ciclu.In cazul unui ciclu menstrual lung de 42 de zile ziua ovulatiei se situeaza in ziua a 28-a a ciclului si nu dupa 14 zile asa cum crezi sau stii tu. De asemenea OVULUL ramane VIABIL di momentul eliberarii din foliculul ovarian MAXIM 24 de ore, dar de regula "traieste" intre 12 si 16 ore. Daca nu a fost fecundat in cele 24 de ore avute la dispozitie, OVULUL intra intr-un proces de degenerare rapida si dupa 2 sau 3 zile fata de momentul eliberarii din folicul OVULUL se DEZINTEGREAZA si resturile sunt resorbite de organism, adica spus mai simplu dupa 3 zile ovulul pur si simplu DISPARE DIN ORGANISM. Deci in raspunsul tau ai comis 2 greseli importante si acum mi-am dat seama cum ai ajuns tu la o perioada fertila atat de lunga. Arfi bine sa citesti si sa te informezi mult mai corect.

| Violleta2022 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Nu-i nevoie sa ma informez, o viata intreaga am tinut un calendar conform medicinii moderne care confirma perioada fertila de 10 zile.
Deci, nu am nevoie de lectii de la novici, sunt femeie si mama si mi-am controlat ovulatia si mi-am programat ambii copii, fara ca macar sa gresesc vreodata in 30 de ani de casatorie.
Poate ar trebui sa revizuiesti informatia pe care o ai, pentru ca-i eronata.

Iata aici un calcul de fertilitate:
http://www.copilul.ro/......ultat.html

| corbulalbrosu a răspuns:

Deoarece nu pot sa-i transmit direct,(doar lasii dau ignor) poti sa-i comunici d-nei Gretta ca nu este suficient sa fii femeie cu copii pentru a te considera ca esti in masura sa dai raspunsuri corecte in cazul in care nu ai si cunostintele necesare despre lucruri care se invata DOAR in facultate. Deoarece te-a indus in eroare prin raspunsul ei incorect si pentru a nu repeta greseala ar fi indicat sa citeasca cu maxima atentie raspunsul dat urmatoarei intrebari : http://www.tpu.ro/......pe-25-s-a/

| Emilian65 a răspuns:

Nu mai este in perioada fertila.