anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce cariere poți urma cu un IQ de aproximativ 120?

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cine il are de 120? Tu?

| filin a răspuns (pentru darrio2007):

Da, așa presupun, după numeroasele teste pe care le-am făcut. Majoritatea testelor îmi ziceau că am un coeficient de inteligență între 118 și 122. Așa că am presupus că acest coeficient este undeva la mijloc.

| darrio2007 a răspuns (pentru filin):

Mă bucur pentru tine.

| Violleta2022 a răspuns:

Sincera sa fiu, daca aveai un IQ de aprox 120 nu veneai sa ne intrebi pe noi asa ceva, fiindca ai fost fost capabil sa-ti raspunzi singur la acea intrebare.

| Violleta2022 a răspuns:

Utunci urmeaza ce esti in stare si capabil, daca tot stii asa de bine...

| dullcat a răspuns:

Cariera se stabileste in functie de interesele tale in primul rand.Cred ca tu pornesti de la coada la cap? Despre testele de pe internet nu poti sti oricum cat sunt de legit.A dezvoltat MistarGoGu foarte bine subiectul.

| Felissa13Eden a răspuns:

Poate te ajuta testul asta sa vezi ce ti se potriveste: https://www.16personalities.com/free-personality-test

| MistarGoGu a răspuns:

Ce varsta ai? Mergi la un psiholog sau consilier de cariera sa iti facă si niste teste psiho-tehnice! Doar un simplu test de
IQ NU este relevant! Mai este si EQ *( inteligenta emoțională ) capacitatea de relaționare! Pot sa fie oameni cu IQ ridicat dar introvertiti rau cu anturaj redus si capacitate de relaționare scăzută! Sunt domenii in care ambele *( IQ + EQ ) sa fie ridicate! Top management in companii, relații publice & media, piloți, ofițeri de marina civila sau militara si multe altele!

| MistarGoGu a răspuns (pentru MistarGoGu):

Inteligența emoțională reprezintă abilitatea unui individ de a opera și a recunoaște propriile emoții, dar și ale celorlați, utilizând informațiile emoționale cu scopul de a gestiona relațiile interpersonale într-un mod empatic și eficient.[1] Cele cinci componente ale inteligenței emoționale se regăsesc în autocunoaștere, autostăpânire, motivație, empatie și stăpânirea abilităților sociale.

Printre avantajele inteligenței emoționale se enumeră: îmbunătățirea relațiilor cu oamenii, comunicarea, dezvoltarea abilității de empatie, creșterea încrederii, reducerea nivelului de stres, gestionarea mai sigură a schimbării, perspectivelor de carieră.[3]

S-a constatat, fără a fi demonstrat științific, că persoanele cu o inteligență emoțională (IE) ridicată au o sănătate mintală mai mare, performanță mai bună la locul de muncă și abilități de conducere. (A) Daniel Goleman a indicat că IE a reprezentat 67% din abilitățile necesare pentru performanțe ca lideri, și a contat de două ori mai mult decât cunoșțințele tehnice sau IQ-ul.

Sursa : Wikipedia
Deci Mai mult EQ de cat IQ cand vine vorba de cariera si job-uri de top!

| MistarGoGu a răspuns:

Un test IQ Nu relevă automat rezistenta la factori de stres, capacitatea rapida de decizie necesare in multe domenii *( piloți, controlori de trafic aerian, medici chiar mai ales chirurgi care intr-o situație de urgenta trebuie sa ia decizii in zeci de secunde! ) persoane fara asemenea aptitudini greu pot ocupa asemenea functii!

| bavid a răspuns:

Orice, nu-ti trebuie un iq mare, ci interes. si btw iqul mu se mentine mare daca nu dai doi bani pe el

| PizzaEnjoyer a răspuns:

Iq-ul este o mizerie. dupa testul de pe international iq test cica am 138, dar te asigur ca nu sunt un geniu. Richard Feynman a castigat un premiu nobel in fizica si avea un iq de 125. cauta o cariera pe ceva ce iti place, de exemplu daca iti place programarea cauta un job pe asa ceva