| ake007 a întrebat:

A fost odata un baiat ce avea probleme in a-si controla furia. Intr-o zi, tatal sau i-a dat un sac de cuie si i-a spus ca de fiecare data cand va fi nervos, sa bata un cui in gardul din spatele casei lor.
In prima zi baiatul a batut 37 de cuie in gard.
In decursul urmatoarelor saptamani, pe masura ce a invatat sa-si controleze mania, numarul cuielor batute zilnic in gard a inceput sa scada. Copilul si-a dat seama ca e mai usor sa isi controleze furia decat sa bata acele cuie in gardul din spatele casei.
Intr-un final a venit si ziua in care baiatul a invatat cu adevarat sa isi controleze emotiile si nu si-a mai pierdut deloc firea.
Cand i-a spus tatalui sau, acesta a sugerat ca acum baiatul sa scoata un cui din gard pentru fiecare zi care trece in care copilul nu isi pierde deloc cumpatul. Zilele au trecut si copilul a putut intr-un final sa-i spuna tatalui ca toate cuiele au fost indepartate.
Tatal l-a luat pe fiul sau de mana, au mers impreuna la gard si tatal i-a spus fiului:
"Ai facut treaba buna, fiul meu.
Acum uita-te la toate aceste gauri din gard. Gardul acesta nu va mai fi niciodata la fel, niciodata ca inainte. Cand spui lucruri grele la manie, acestea lasa cicatrici adanci precum aceste gauri.
Atunci cand bagi un cutit intr-un om, poti apoi sa il scoti... dar nu conteaza de cate ori vei spune "imi pare rau", rana va ramane mereu acolo." Exista persoane in viata voastra ce v-au lasat rani? Le-ati iertat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frumoasa povestea...
Da, au fost persoane, tatal meu, parintii s-au despartit si acum imi pare rau, si mai ales atunci cand l-am vazut cu altcineva. happy
Sau colegii mei, (fostii) care ma criticau si nu imi mai doream sa ii vad nici odata straight face Dar la tine?

O seara placuta

14 răspunsuri:
| Ana a răspuns:

E chiar realitate sau doar o poveste?
oriqum frumos

| zuzumic a răspuns:

Da au existat. si nu am iertat doar pe cei care si-au cerut iertare... iar pe cei care nu au facut-o nu pentru ca insemna k nuau vrut sa ii iert ...sunt genu de persoana care tace si inghite pana cand nu se mai poate si atunci nimic nu se mai poate face... cand sunt suparata prefer sa fiu singura ca sa nu fac rau nimanui

| dEutSa_8892 a răspuns:

Au fost si o sa continue sa fie!

a ierta e usor! a uita e greuwinking

| Aries90 a răspuns:

Adevarata povestea. Si eu am iertat pe multi. Chiar daca meritau sau nu, daca si-au cerut iertare sau nu... Caci daca ma razbun sau pastrez resentimente nu rezolv nimic. Si cum se spune in " Tatal nostru " - " Si iarta`ne noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitsilor nostri " -. Deci trebuie sa iertam.

| zuzushi a răspuns:

Mie mi a zis cineva odata... mai la baza mai in serios...ca eu niciodata nu pot ierta o persoana care mi a facut rau. prima oara am zis ca nu e adevarat... dar cu timpul am realizat ca chiar asa sunt. iert, dar nu uit. iar partea proasta sau poate buna este ca de fiecare data cand o persoana ma supara... dar grav de tot...imi vin in minte toate momentele in care persoana aia mi a facut rau intelegi? happy

| optimista_5827 a răspuns:

Mi-o zicea si mie mama happy
au fost...am iertat daca s-aputut, dar pe unii....sa-i ierte Dumnezeuwinking

| missME a răspuns:

Da
si eu iert repede... din pacatesad

| bluerose a răspuns:

Cat adevar contine povestea asta!
Au fost...am iertat...

| Danutz_8401 a răspuns:

Da...creu sau usor. dar le-as ierta

| ake007 explică:

@little_angel ...eu iert, dar nu pot uita.Au existat si persoane ce m-au facut sa sufar, insa poate datorita lor sunt mai matura acum.

| pinkangel a răspuns:

Da au fost... da oricine merita o a doua sansa... poate regreta ceea ce a facut... dar stii vorba aia... oricine iarta... da nu uita... deci nimic nu va mai fi ca inainte... sau poate o sa fie dar dupa o lunga perioada...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Foarte frumoasa povestea...sunt persoane care au lasat rani ...am incercat sa le uit si le-am uitat...iert foarte repede!

| mariamarin2006 a răspuns:

Da. Multe persoane. Am iertat, dar n-am uitat...

| andreea133 a răspuns:

Mie, unii oameni imi lasa si acum rani din care curge mut sange, eu as ierta prsoana pentru ca uneori imi face si bine, dar alteori imi adanceste rana