| yadora a întrebat:

Adolescentele... a-ti turbat site-ul cu intrebari f personale de genul : " Nu mi-a venit ciclu ...bla, bla, bla..."; "M-am culcat cu X... Z... ce sa fac ca nu m-am protejat"; "Am un prieten ...nu stiu cum sa-l cuceresc..."; "Cum sa ma feresc sa nu raman insarcinata". ...bla...bla...bla... - deschideti-va cont pe site-urile de specialitate ginecologica caci sunt o gramada si intrebati acolo sau cel putin aveti un pic de decenta in voi fiindca sunt si masculi pe aici si nu da prea bine asemenea intrebari! Sau aveti sfantul " google" care va duce oriunde vreti voi si va informeaza din toate punctele de vedere.
Daca ma injurati e treaba voastra, iar daca sunt si persoane care sunt de acord cu mine sa dea curs unor raspunsuri pe masura.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vad care-i problema.Atata timp cat intrebarile sunt in limita bunului simt...fiecare are dreptul sa primeasca lamuriri.

Oricum, scopul site-ului este sa ajute, sa ofere solutii.Nu vad cu ce te deranjeaza daca o fata pune intrebari referitoare la menstruatie. Ce, tu la varsta ei, 12, 13 ani, ai fost savanta? N-ai avut nevoie de ajutor? Poate le e prea rusine sa vorbeasca cu mamele, asa ca vin aici.Si exista persoane competente, medici, care le rezolva dilemele.

Site-ul are mai multe categori, printre care si "dragoste si sex". Daca aceasta categorie exista, inseamna ca si intrebarile gen "cum sa cuceresc un baiat" sunt admise. Daca nu-ti place, treci peste, nu te uita, nu te obliga nimeni sa raspunzi.

Una e sa ai intr-adevar nevoie de un sfat si alta e sa vii cu intrebari cretine, gen "jucam fazan" sau "sunt frumoasa?"...pe mine astea ma deranjeaza.

Nu te injur, iti spun de ce nu sunt de acord cu tine si cred ca ti-am dat si niste argumente valide.

30 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Yadora, este foarte bine ca fetele astea pun astfel de intrebari aici si numai un barbat tampit poate sa se simta prost din cauza asta. De altfel, majoritatea barbatilor de pe site le ofera raspunsuri, ajutorul de care au nevoie. Tu de ce esti atat de putin deschisa, atat de putin dispusa sa ajuti? Egoismul este un defect si ar fi bine sa ti-l maschezi daca nu-l poti reduce.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Enigma, spuneam ca barbatii inteligenti i normali (cum sunt cei mai multi) nu seunt deranjati de intrebarile legate de ciclul menstrual. Ca numai un barbat tampit ar putea sa fie deranjat asa cum spune Yadora. Prin intrebarea ei cred ca a jignit barbatii de pe site, reducandu-i la o mana de masculi tampiti, cu ochelari de cal care nu sunt in stare sa intelega fiziologia femeii.
Eu exact asta am spus, ca majoritatea barbatilor de pe site sunt mult peste nivelul de prostie pe care li-l atribuie Yadora.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ok, imi cer scuze de la barbatii care nu stiua ca femeile au menstruatie ca i-am considerat tampiti. Dar ar fi timpul sa afle. Le multumesc celorlalti barbati ca stiu ca femeile au menstruatie si nu sunt deranjati de intrebarile legate de aceasta caracteristica fiziologica.
Nu stiam de ce te-ai suparat asa de tare, dar acum ca mi-ai explicat in privat ca ai o problema de invare, de citire, am inteles de ce ti-a fost dificil sa intelegi raspunsul meu.

| elena a răspuns:

Ai si tu dreptate, dar ele au si mai multa si eu le inteleg, pentru ca in adolescenta mea tot ce am aflat in legatura cu problemele mele intime, au fost de la persoane straine de familia mea sau din materiale scrise pe care le gaseam cu mare greutate...
Cine vrea sa raspunde acestor adolescente, se le raspunda, iar barbatii sa treaca la o alta intrebare, daca le este asa de rusine...este interesant ca tie iti este rusine de rusinea lor...
Si mai este ceva, fiecare adolescenta crede ca nu s-a mai pus asa o intrebare ca ai ei, de ce trebuie sa ne suparam?

| Flav a răspuns:

Hmmm...cam inclin sa-i dau dreptate briannei. Vorbeste varsta, lipsa de experienta si de maturitate.
Si eu pot fi acum rautacios cu tine si sa-ti zic ca m-ai turbat din primul rand al intrebarii ( ''Adolescentele... a-ti turbat site-ul'' ) fiindca ai o greseala gramaticala mare.
Deci mai bine intrebari de educatie sexuala decat cu greseli de gramatica.
Sper sa nu ma injuri nici tu pe mine. O seara placuta.

| Flav a răspuns:

Yadora, pai tu ai inceput intrebarea precum ca nu esti de acord cu astfel de intrebari. Gandeste-te ca nu toate mamele sunt ca tine. Nu toti copii sunt ascultati, nu au relatii bune cu parintii. Intr-un cuvant, nu exista comunicare. Si astfel, ei se refugiaza in a cauta pe Internet, a se informa singurei.
Ok, dau search pe google si dau de TPU. Intra, vad in mare despre ce-i vorba, fac intr-un minut cont si-si exprima curiozitatea. Unde e problema? Sa nu crezi ca-n fiecare familie e armonie, liniste, dragoste si afectiune. Apoi, unora le e rusine sa discute cu parintii problemele sexuale. Aici e un lucru bun, ca pot afla unele chestii de pe internet, de pe site. Si-am vazut ca sunt unele persoane care stau si explica, incearca sa indrume la educatie sexuala. Bravo lor! Eu niciodata n-am postat pe acolo, fiindca si eu sunt tanar, si nu-s la fel de experimentat si documentat ca sa pot indruma pe cineva.
Si ca sa-ti spun si ceva mai intim, nici pe mine nu m-au educat ai mei sexual. Desi, au incercat. Am deprins singur, din anturaj, din vorbe, de la televizor si de pe internet. Am incercat sa asimilez, sa ansamblez informatiile si sa le priponesc pe cele utile. Asta incearca si cei care pun astfel de intrebari. De ce sa fim contra lor?

Stefan
| Stefan a răspuns:

Cuvintele cheie sunt...Educatie si Bun Simt s-au nu-si dau seama cat de imature sunt in modul de a pune o intrebare.

| JackieSue a răspuns:

Zau ca daca nu postai tu asta o faceam eu!
M-am saturat pana peste cap de aceste fete care se plang c-ar putea fi insarcinate, dar fac sex neprotejat.

| AndreeaSiAndra a răspuns:

Sunt de acord cu yadora ce va certati atata

DOAMNE DALE MINTE

raspundem la intrebari ca sa ne certam sau ca sa ajutam?

si intrebarea ai dreptate si pe mine ma deranjeaza un pic dar na ar trebui sa vorbeasca cu mamele lor

| AvalohAlyn a răspuns:

Intrebari normale. Unora li se par unele intrebari nepotrivite, poate unuia nu ii place sa se puna intrebari de religie, de muzica, altuia de afaceri, tu de dragoste si sex...Au dreptul de a intreba si nu le poate lua nimeni acest drept.

| DeeVee a răspuns:

Cu asta ai mare dreptate... am vazut o groaza de astfel de intrebari de genul pe TPU....recunosc si eu am pus una dar era vorba despre cum sa-l recuceresc...

Bafta in continuare...:*happy

| Elly4all a răspuns:

Pai..., eu una nu stiu ce pot sa mai zic...In ultima vreme sunt cam multe prosteste pe site, si izbucnesc din mai multe motive: vedete dupa care adolescentii sunt inebuniti, si am mai vazut de curand un protest prin care ne tranzmitea persoana respectiva ca de ce anume isi fac copii de 10-14 ani cont pe TPU, ceea ce pot spune ca m'a revoltat un pic in acea secunda.Au mai venit anumiti useri cu intrebari asemanatoare cu a ta. Pot spune ca sunt intr'o anumita masura de acord cu tine si te sustin, dar trebuie sa ii intelegem si pe ei, sunt unii copii care au nevoie de sprijin si care trebuie sustinuti, acest site este si pentru intrebari de genul acesta, desi pot spune ca adolescentii din ziua de azi (>desi si eu sunt adolescenta

| Elly4all a răspuns:

Nustiu de ce dar mi s-a sters restul intrebarii o sa'l pubic aici.
Pai..., eu una nu stiu ce pot sa mai zic...In ultima vreme sunt cam multe prosteste pe site, si izbucnesc din mai multe motive: vedete dupa care adolescentii sunt inebuniti, si am mai vazut de curand un protest prin care ne tranzmitea persoana respectiva ca de ce anume isi fac copii de 10-14 ani cont pe TPU, ceea ce pot spune ca m'a revoltat un pic in acea secunda.Au mai venit anumiti useri cu intrebari asemanatoare cu a ta. Pot spune ca sunt intr'o anumita masura de acord cu tine si te sustin, dar trebuie sa ii intelegem si pe ei, sunt unii copii care au nevoie de sprijin si care trebuie sustinuti, acest site este si pentru intrebari de genul acesta, desi pot spune ca adolescentii din ziua de azi (>desi si eu sunt adolescenta

| Elly4all a răspuns:

Chiar nu stiu ce se petrece observ ca fara voia mea o parte din raspuns mi-a fost sters.imi cer scuze

luciana
| luciana a răspuns:

Da aveti perfecta dreptate... stiu ca sunteti revoltati si aseamenea voua de multe ori sunt si eu, dar sa nu uitam, ca sunt destule fetiscane naive, care nu vor ca parintii sa afle ca odrasla ( pe care o crede cuminte ), - si-a inceput de multisor, viata sexuala... De aceea vin speriate, - ca pestii de furtuna -, sa intrebe orice si uita ca doar un medic ginecologic, este singurul in masura sa le ofer raspunsul corect la intrebare ...Trebuie sa fim mai toleranti, mai buni, mai intelegatori, si daca putem, sa ajutam pe cati mai multi, -prin raspunsurile noastre

| Abcfunny a răspuns:

Buna TPU este un site cu astfel de intrebari nu inteleg de ce te deranjeaza pe mine ma amuza

sanatate

| yadora explică:

OK, Flav am vazut si nu te injur am luat prea mare viteza... dar sunt mama a unei fetite de 10 ani si sincer incerc din toate punctele de vedere sa fiu o PRIETENA devotata si sa vorbesc cu ea deschis orice. Oare celelalte mame nu pot constientiza ca au fete de 11-17 ani cu care trebuie sa ai mii de conversatii pe toate planurile si sa le invete ce au de facut? Sti ca multe fete blegute au calcat pe bec datorita faptului ca au intrebat pe Y sau Z si nu au apelat la mama lor? Nu mai suntem in epoca ceausista iar mamele trebuie sa fie aproape de copile in orice moment, fiindca atunci cand sunt deja gravide si pe ultima faza ...vin plangand tot la mame... oare nu puteau sa spuna de cand au facut pasul si sa ceara un sfat? Aici pe site fiecare isi spune parerea asa cum o vede el si sunt de acord sa le ajutam... dar MAMA e cea care e baza educatiei si a rezolvarii problemelor, nu altcineva; nu ma catalogati gresit, dar vreau ca aceste fete sa inteleaga acest aspect...NIMENI IN LUMEA ASTA NU O SA LE AJUTE CU UN SFAT MAI BUN ...DECAT MAMA!

| yadora explică:

Elena...si toti ceilalti nu ma supar sa le ajut dar sunt f multe intrebari de acest gen si multe fete de 10-13 ani care intreaba de mozol, sau cum sa sarute cu limba...hai sa fim seriosi e f frageda varsta pentru asa ceva... cel putin asa gandesc eu ca mama si mai ales cand intra pe internet sunt f atanta la ce face si ce conversatii poarta cu prietenele! Multe sa nu cada de proaste se iau dupa "turma"... fara a constientiza ce fac...realizeaza cand e prea tarziu!

| yadora explică:

Brigaela si eu_o_mare_enigma ...nu are rost sa va certati si sa va jigniti ...nu toti gandesc la fel si parerile sunt impartite; de altfel credeam ca aici putem ajuta oameni de toate tipurile dar spre surprinderea mea e f multa ironie si jignire la adresa multora si inloc sa invete din experienta celor mai "trecuti prin viata" ei dau "stupid" si "nefolositor" la greu... Oare pentru ce ne chinuim sa ai aducem pe linia de plutire daca ironizeaza in continuare?

| lacrimi a răspuns:

Mai bine sa fii prost cateva minute, decat sa ramai asa toata viatalaughing! In plus, de asta suntem aici, sa ajutam, suntem ''toti pentru unu'' doar, nu?

| DeeDee_1261 a răspuns:

Asta ai bunalaughing. Dar sa stii ca ai dreptate.laughing Bravo!laughing

| jo a răspuns:

Cum zice Flav, prefer sa citesc 50.000 de intrebari despre sex neprotejat decat o intrebare cu greseli de gramatica. Pune mana pe o carte inainte sa dai lectii de decenta. Sa fii agramat este cea mai mare indecenta.

| scootsie a răspuns:

Ai dreptate Yadora...se pun intrebari stupide...de ce sa nu-ti intrebi mama, daca ti-a intarziat ciclul, sau, cum sa ma feresc sa raman insarcinata? Dar cine te obliga sa ajungi acolo? Sunt foarte multe mijloace de informare, sa stii ce te asteapta daca incepi viata sexuala cu compromisuri... Ce viitor pregatesti pentru "greseli" din tinerete? Ma refer la copii veniti pe lume neprogramati... O placere de o clipa, te poate costa mult si nu numai pe tine...Sunt multe carti de specialitate...citeste, invata si pe urma treci la practica...Nu te juca cu viata nimanui... Sfatuieste-te cu mama ta, cere-i sfatul in lucrurile care nu le intelegi, nu noua... Te iubeste atat de mult, incat iti va da cel mai bun sfat in ceea ce priveste viitorul tau...

| AndreeaaDewww a răspuns:

Buna, am citit comentariul tau si ai dreptate astfe l de intrebari nu se pun pe site-uri publice.Chiar daca am 18 ani nu vorbesc despre trecut legat de sex.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@brigaela-ce inseamna pentru tine ''barbat tampit''? sau faci si tu parte dintre acele femei ce detesta barbatii? si noi putem spune la urma urmei ca ''femeili ieste proaste'', insa uneori mai scoatem din ele din aceasta ecuatie, nu le lasam chiar pe toate.sau mai bine ar fi sa nu spunem, tu ce parere ai? imi pare rau ca ti-am citit postarea, insa cred ca nu esti multumita sufleteste alaturi de barbatul pe care il ai de ai avut aceasta iesire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Recunosc ca nici eu nu le inghit dar acest site este o comunitate in care ne ajutam semeni, deci...oh go on

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@brigaela-ti-am explicat in privat cum sta cu acel limbaj de cartier.nu exista barbat tampit si nici femeie proasta. exista in schimb persoane limitate, care nu au destula scoala sa inteleaga anumite lucruri.pe mine ce ma deranjeaza este limbajul tau, imprumutat de la oprescu, nicidecum faptul ca cineva intelege sau altcineva nu intelege.nu ma asteptam sa ai un asemenea limbaj, sincer.imi este egal cu zero cati sustinatori ai tu, limbajul ramane, si impreuna cu el si sustinatorii tai care il aproba.imi este sila ca sunt roman, inca nu ne-am dat jos din pom, tot continuam sa jignim pe cei care nu gandesc ca noi. o puteai spune mult mai frumos, persoanele limitate in gandire.nu suna atat de cocalaresc precum barbati tampiti, si apropo, si ''femeili'' sunt impotriva acelor intrebari.sa nu crezi acum ca eu as fi impotriva acelor intrebari si ca din acest motiv fac atatea valuri, insa ma deranjeaza ca o persoana cu 6 ani de facultate nu a invatat inca sa ii respecte pe ceilalti care ii sunt inferiori din punct de vedere al gandirii. oare ceea ce s-a intamplat la timisoara cu acea studenta la medicina, este un lucru des intalnit la studentele de la medicina, sau a fost un caz izolat? este o intrebare numai, si este foarte reala.multumesc.si astept sa-ti ceri scuze pentru acea expresie jignitoare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@brigaela-ironic si irelevant.toti barbatii cunosc ca fetele au mestruatie, numai ca medicii inca nu si-au dat seama de inteligenta barbatilor.ma asteptam la un raspuns mai de bun simt din partea ta, insa de ce oare nu ma mira? oh go on
P. S.-astept totusi sa spui si despre femei acelasi lucru, atunci am sa fiu multumit in sinea mea ca nu gandesti asa numai despre barbati si ca nu esti misandra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@yadora-jignirea vine numai din partea ei.