anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 14 ani, 70kg si 173cm. Azi mi-am batut propiul record si am reusit sa fac 80 de flotari consecutive. E mult, nu?
Nu incerc sa ma laud sau ceva...doar mi se pare practic imposibil...si da, le fac corecte.
Ciudat e ca sunt si destul de plinut(70kg, 173cm) si nu se vad deloc muschii pe mine...

10 răspunsuri:
| ovidiu123432 a răspuns:

Erau momente in care faceam si eu flotari, am ajuns si la 90, dar muschii nu se vad dupa o zi sau doua, la mine s-a vazut destul de mult dupa 2 saptamani, ca sa se vada muschii nu trebuie sa fii plinut, trebuie sa fii gen intre slab si plinut, dar daca esti slab atunci cand o sa faci sala si etc o sa pui direct muschi si nu o sa mai ai nevoie sa dai grasimea jos, difera de la persoana la persoana, poate la tine se vede mai greu si la altul mai repede, continua si o sa vezi rezultate vizibile, nu te poti lauda cu asta, intr-o saptamana oricine poate ajunge, chiar si trece de recordul tau, chiar daca n-a mai facut inainte, depinde si de cate face, eu iti recomand sa faci peste 200 pe zi, sau daca faci mai multe de atat la momentul actual e si mai bine, vezi sa ai si un program in care le faci si incearca sa mananci mai sanatos, primele 6 luni sau un an is cele mai importante. in aceasta perioada o sa aduni foarte multa masa musculara, asta daca si te tii bine de treaba.

| Kerre a răspuns:

Daca prin asta te referi ca ai facut niste flotari si deja vrei sa vezi crescand masa musculara pai atunci poti uita de asta. Nu poti creste in masa musculara doar prin flotari, abdomene, tractiuni etc fara sa foloseste ceva greutati deoarece aceste exercitii le faci cu masa corpului ( in cazul in care nu folosesti nici un fel de greutate in plus) si corpul pana la urma se obisnuieste cu acest stimul pe care il oferi si nu o sa mai aiba motiv sa creasca masa musculara pentru ca faci acelasi exercitii mereu. Daca ai facut 80 de flotari consecutive inseamna ca ai forta crescuta sau ca muschii tinta sau obisnuit cu miscarea.

| Kerre a răspuns (pentru ovidiu123432):

"daca esti slab atunci cand o sa faci sala si etc o sa pui direct muschi si nu o sa mai ai nevoie sa dai grasimea jos" Daca esti slab inseamna ca esti intr-un deficit caloric, nu ai cum sa pui masa musculara fiind intr-un deficit caloric, pentru asta trebuie sa fii intr-un surplus caloric ( adica sa mananci mai mult decat corpul tau consuma). In momentul in care esti intr-un surplus caloric si faci sala si ai o alimentatie echilibrata pui muschi si de asemenea si grasime. Deci este imposibil sa pui muschi fiind slab, adica intr-un deficit caloric si sa pui doar muschi fara grasime.

Este imposibil sa pui masa musculara facand doar flotari, pentru asta ai nevoie de un program bine stabilit si sa mergi la sala, in cazul in care nu beneficiezi de echipamentele corespunzatoare acasa.

"eu iti recomand sa faci peste 200 pe zi" si de unde vine aceasta recomandare? daca face atatea flotari pe zi o sa se supra-antreneze, poate sa faca 200 flotari de maxim 3 ori pe saptamana, chiar si asa este degeaba, nu va pune gram de muschi cu atatea flotari ( 1-6 repetari = forta; 7-12 = masa musculara; 20+ = rezistenta).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kerre):

Pai si sa inteleg ca chiar le fac degeaba...adica intre cineva care sta toata ziua in fata calculatorului si mine care fac flotari chiar nu e nicio diferenta...

| Kerre a răspuns:

Nu cred ca ai citit tot. Am spus ca le faci degeaba in privinta cresterii masei musculare. Chiar crezi ca daca bagi flotari la greu ti se vor mari muschii?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Kerre):

Da. Chiar nu inteleg...adica sport=muschi mari. Da, creste in primul rand rezistenta, dar si forta(destul de mult)

| Cosmin86 a răspuns:

Nu chiar, forta creste facand putine repetari (2-3, nu 80) cu o greutate in de ce in ce mai mare. Pentru forta maresti GREUTATEA, nu numarul de repetari.

Fa un exercitiu, oricare, unde alegi o greutate a.i. sa NU POTI peste 3 repetari. Atunci faci forta.

Eu spre ex. la tractiuni leg 30 kg de mine, ca sa nu pot face decat 3-4. Asta e antrenament de forta.

si NU, sport = muschi mari e o CRETINITATE.
sport + MULTA mancare(chiar mancand singur cat o familie de 4 persoane) + odihna = muschi mari.

Dai macar 1500 de lei /luna pe mancare?

| Cosmin86 a răspuns:

Muschii se fac in ani de zile cu sala + multa mancare + suplimente, etc.

Sunt oameni care dau peste 1000 de euro / luna pe mancare pentru muschi. Si tot in ANI DE ZILE au facut muschi seriosi.

Tu esti doar un COPIL MIC si firav care isi da si el cu parerea, nu?

| Cosmin86 a răspuns:

Serios? In 2 saptamani s-a vazut destul de mult?

Muschii se pun in ANI DE ZILE, copil mic. Sunt sportivi care baga peste 1000 de euro / luna in mancare.

Si tu ai facut in 2 saptamani.

Esti doar un COPIL MIC si firav care isi da si el cu parerea, nu?

| ovidiu123432 a răspuns (pentru Kerre):

Eu am spus din propria experienta iar tu imi spui din auzite sau documentare, e cu totul altceva, cu un simplu search poti gasi cum sa slabesti, chiar daca nu e asa greu, depinde si de persoana, altele slabesc usor iar altele mai greu, chestia cu 200 de flotari si tot ce am mai zis sunt din propria experienta.
Nu sunt culturist si etc, nu practic momentan nici un sport, insa am de gand dar inca ma documentez cat de mult pot si sa inteleg cat mai bine, nu le stiu pe toate insa incerc sa spun din propria experienta, nu din auzite, intr-adevar ca "nu poti pune muschi fiind slab" ai nevoie si de o alimentatie buna, foarte buna pentru rezultate mai bune, asta e normal, aici nu stiam, am zis ca inca mai ma documentez si mai am greseli, dar din asta invatam, salut.