| 5555Anonim5555 a întrebat:

Am 16 ani și de curiozitate mi-am luat tensiunea iar bunica mi-a spus că e mare pentru vâstra mea broken heart(
Mi-a arătat 148/75 și a 3-a chiar nu mai știu cât era...
Menționez că nu mănânc gras și nici nu pot să spun că sunt presat de stres la această vâstra
Iar eu in general ascult foarte des muzică și înainte să-mi iau tensiunea am ascult muzică și am băut o cană cu lapte, am mâncat doi 2 pupi și după am luat o gură de apă. Am zis asta pentru că s-ar putea să fie niste factori care influențează tensiunea
Este normal să am această tensiune la 16 ani?

5 răspunsuri:
| Denis11109763y45 a răspuns:

Este in regula, nu este mare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Tensiunea variază în timpul zilei în funcție de nenumărați factori.
Astfel tensiunea de referință se ia dimineața.

| Nirvanaaa a răspuns:

Tensiunea variază, nu e mereu constantă. Iar dacă e luată cu tensiometrul electronic exista o diferența(posibil sa iasă mai mare decât e cu adevarat). Ia-o și in alt moment al zilei și vezi cât e. Eu zic ca e doar valoare strict de moment, nu asta e tensiunea ta.

| 5555Anonim5555 explică (pentru Nirvanaaa):

Mi-am luat-o azi-dimineață și avea 146/69 și bătăile inimii erau mari, peste 120+

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, există anumiți factori care influențează tensiunea arterială, printre care:

- poziția corpului în timpul măsurătorii (trebuie să stai așezat/ă pe un scaun, cu picioarele pe podea, ușor depărtate, coatele pe masă și spatele drept, lipit de spătar)
- anumite alimente (dacă ai mâncat mai multe alimente sărate înainte să-ți măsori tensiunea sau în acea zi)
- stările emoționale
- efortul fizic

De recomandat e ca înainte să-ți măsori tensiunea arterială să te relaxezi timp de 5 sau 10 minute.