| MarcelTudor a întrebat:

Am făcut 14 ani acum 2 luni.Azi am dat cu o petardă și m-a oprit poliția. Mi-au scanat buletinul și au zis că îmi trimit amenda acasă. Sunt ceva șanse să nu îmi trimită amenda acasă și să mă fi speriat ca sa nu le mai folosesc?

Răspuns Câştigător
| Konkistador a răspuns:

Păi, frate, te-ai gândit că, atunci când faci prostii, trebuie să te aștepți la consecințe? Ce, crezi că poliția se joacă cu tine? Dacă ți-au scanat buletinul și ți-au spus că îți trimit amenda, te-ai băgat într-o treabă serioasă! Nu mai căuta scuze sau să îți faci iluzii că nu îți vor trimite amenda acasă! Chiar dacă te-au speriat, e clar că au toate informațiile ca să îți dea amenda și să o trimiă pe numele tău, că ăsta e procesul!

E bine că te-ai speriat, pentru că ar trebui să înveți din această experiență. Petardele sunt periculoase, nu doar pentru tine, ci și pentru cei din jur. Poliția nu te oprește ca să îți facă vreo favoare, ci ca să te pună la punct! Șansele ca să nu primești amenda sunt micuțe, dar dacă vrei să fii pe drumul cel bun, învață din asta și nu mai face greșeli de-astea! Dacă ai fost prins, amenda vine oricum, așa că mai bine te concentrezi pe cum să nu mai faci mizerii de-astea în viitor!

Nu mai căuta scuze, dacă ai greșit, recunoaște și învață să îți asumi! Și nu uita, legea e lege, nu poți să scapi de consecințe doar pentru că ți-ai făcut 14 ani

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca sunt sanse sa-ti trimita amenda, odata ce ai facut ceva ilegal si interzis, indiferent ca ai 14 ani.