Vad ca in lumea virtuala te descurci cu fraze lungi si destul de bine.Pentru tine, si noi, suntem necunoscuti.Parerea mea este ca ar trebui sa faci acest lucru si in lumea reala.Vezi tu, platformele de socializare sunt bune si nu prea.Fiecare individ uita de viata reala si se incapatineaza sa existe doar in cea virtuala. Putin curaj si da-ti drumul la vorba.
Incearca sa te integrezi si tu..sa iti faci tu tupeu.Sa te gandesti ca daca nu ai tupeu sa te integrezi si sa nu mai fi timida vei ramane asa pentru totdeauna.Trebuie sa te gandesti ca nu te mananca omaneii necunoscuti.
Succes, zii faina
Funda?
Ar trebui sa fii mai increzatoare in tine,nu ai nimic de pierdut daca vorbesti mai mult,daca gresesti,te balbai,asta e,tuturor li se intampla asta, nu te izola, esti o persoana normala care trebuie sa socializeze si cu alte persoane, sa schimbe pareri, impresii...nu e nimic rau in asta,esti timida.dar nu ai de ce,pentru toti gresim,nimeni nu e perfect,tu esti o persoana isteata, avand in vedere ca ai pus aceasta intrebare. Sfatul meu este sa privesti in clasa ta si sa gasesti persoane care se aseamana cu tine, cauta ceva in comun cu ei/ele si discuta despre acel lucru, si ai sa vezi ca uiti de balbait, si facut de ras...Crede-ma am trecut prin aceeasi etapa a vietii..pentru ca eu nu stiam sa vb romana atunci cand m am intors din strainatate.dar cu timpul si cu ce ti am spus mai sus, treci peste.:* :*
Cam asa sunt si eu
Nu-ti vine sa comunici cu ceilalti pentru ca nu-i cunosti indeajuns de mult si simti ca ai nevoie de ceva timp ca sa te acomodezi cu ei... si mai e si faptul ala cu intretinerea conversatiei... stii momementul ala in care vorbesti cu cineva, ii spui ceva si atat, are loc o pauza, el se asteapta ca tu sa mai spui ceva, tace, tu taci la fel si te astepti ca el sa inceapa probabil alt subiect dar n-o face.
Eu scapasem pentru o perioada de treaba asta, ieseam afara cu prietenii mei buni si eram si eu animat de faptul ca vorbeau incontinuu si mi-am dat usor, usor drumu la gurita.
Acum pentru ca n-am mai iesit din casa cu prietenii am inceput sa simt din nou sentimentul de care vorbesti. Mi-au ramas colegii de scoala carora nu am apucat sa le cunosc personalitatea, doar o parte mica din ei cu care am vazut ca am lucruri in comun si ma simt putin mai in largul meu cand vorbesc cu ei.
Sora ta s-a gandit ca daca te introduce in grupul ei iti vei da drumul, dar banuiesc ca nici tu nu te simti in largul tau sa vorbesti cu niste persoane despre care nu stii mare lucru si ca ai nevoie de timp sa te acomodezi cu ele.
Bine ar fi sa incerci sa-ti faci un prieten. Cauta o persoana cu care sa simti ca te asemeni cat de cat si ia-o usurel, vorbeste cu ea din ce in ce mai mult, daca vezi ca nu-ti inspira incredere ar fi bine sa-ti cauti o alta.
Odata ce te familiarizezi cu o persoana iti va veni mai usor sa-i spui ceva si nu te va face de ras chiar daca spui o prostie pentru ca iti e prieten
Eu mi-am facut un prieten bun din colegul de banca pentru ca s-a nimerit sa avem cam aceeasi personalitate si spre deosebire de altii imi vine sa vorbesc cu el foarte usor.
Cauta sa-ti faci un prieten, nu oricine, pe cineva care sa te poata intelege.
1.Nu sunt fata
2.Am destul de mult tupeu dar nu m-ajuta cuvintele, pentru ca incep sa spun numai prostii cand vorbesc cu cineva sau incep sa ma balbai!
Nu trebuie sa fii ca sora ta. Trebuie sa fii tu insuti, dar fara frici. E greu, dar pune-te frecvent in situatii mici sociale, de exemplu intreaba 5 oameni cat e ceasul, intreaba angajatii unui magazin cand sunt reduceri etc... O sa reusesti cu timpul crede-ma. Succes si o zi faina!
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!