| MariusNWM a întrebat:

Am in clasa o fata, sta in spatele meu si la o ora nu ma lasa in pace si m-am intors la ea, imi venea sa-i trag niste pumni, dar i-am spus ca este tampita si sa ma lase in pace.Eu vreau sa o bat data viitoare cand mai face asta.Ce sa fac? Fara chestii sa ma duc la diriginte, director, profesor, personal mi se pare o prostie, oricum nu ii face nimic, niste vorbe aiurea pe care o fata ca ea nu le intelege.

Răspuns Apreciat de Editori
| ANAHsneaman a răspuns:

Bună!
In primul rand, trebuie neapărat sa renunti la gândurile de violenta!
O fată nu se atinge, nici măcar cu o floare! Dar în mite cu,, pumnii,,
Felul în care gândești, fără supărare, îți trădează educația!
După felul cum gândești sunt sigura, ca încă ești un copil! Cel mai probabil în generală.
Asa ca nu voi incepe, sa vorbesc despre posibilitatea ca fata respectiva sa te placă.
Nu dorești sa vorbești cu diriginta sau directoarea, atunci spune-mi cum ai avea de gând sa rezolvi problema? Prin violenta? Bați respectiva fata și pe urma? Nu tot la diriginta și director eventual părinți se ajunge?
Discuția e cheia!
Sfatul meu e sa vorbești cu fata respectiva, explică-i ca nu e bine ceea ce face, ca îți perturba atenția la ore.
Daca nu încetează spune-i acest lucru diriginte, aceasta te va muta în alta parte sau o va muta pe ea din spatele tău!
Pun mare accent pe faptul ca nimic nu se rezolva prin violenta!
Prin aceasta lucrurile doar se agravează!
Încă un lucru i-a tot acest,, roman,, scris de mine ca pe un sfat, nu ca pe o mustrare, intrucat nu am nici o intenție de a te învață ceva de rău, ci dimpotrivă!
Sper sa înțelegi și sa încerci sa îți schimbi mentalitatea!
Numai bine! Totul se va rezolva, ai doar putina răbdare, orice problema are o soluție pașnică!

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu e frumos să gândești așa, fata vrea altceva iar dta te gândești la pumni.
Vorbește cu ea frumos, și spune-i la dirigintă să te mute în spatele ei, că e risc de război balcanic, dacă nu.

| Andreeush a răspuns:

Dacă o bați vei avea probleme.
Mai bine încearcă să îi explici să te lase în pace.

| MariusNWM explică:

Nici mie nu imi place violenta, dar cu unele persoane nu poti purta o discutie normala.Eu nu cred ca o fata nu se atinge, cateodata si-o merita.Da, inca sunt copil.Nu vreau sa vorbesc cu dirigintele, directorul deoarece sunt prea prosti, un tigan din clasa l-a injurat pe un coleg de-al mea si a inceput sa-l bata la ora, dupa i-a dat niste pumni la acel coleg si acela i-a intros un pumn cu care l-a potolit si tot el a iesit vinovat la urma, cica nu conteaza cine incepe, daca un tigan incepe sa te injure, sa te bata si tu ii dai un pumn, tot tu esti cel de vina. Unele lucruri se rezolva prin violenta. Daca eu plecam departe de casa imi luam bataie si nu ma mai duceam, am invatat sa respect unele reguli si sa nu ma comport ca un nesimtit cu altii si sa-i respect. Fata asta este pocaita si face mai rau ca toti din clasa.

| ANAHsneaman a răspuns (pentru MariusNWM):

Ok, îți respect părerea, însă totuși nu sunt de acord cu ea.
Tot nu sunt de acord cu violenta!
Spune-mi dacă cineva te înjura sa zicem.
De ce tu ai reacționa și te ai cobora la mintea celuilalt. Dacă acea persoana atâta poate! Nu îl duce capul prea mult! Nu ai ce face!
Ignora! Sau mulțumește! Da știu ca suna straniu, însă eu asa am scăpat de niște oameni reduși mintal.
Și în cazul meu problema o puteam rezolva cu violenta(practic taekwondo și am practicat box) ce m ar fi oprit?
Am fost înjurata de un tip pur și simplu pe strada din senin, m-am oprit l-am ascultat pana s-a oprit! Tipul se aștepta să reacționez urat presupun, l-am întrebat dacă a spus tot ce a avut de spus, i-am mulțumit pentru gândurile bune și am plecat mai departe. M-am mai întâlnit apoi cu acea persoana, nici ca mi-a mai spus ceva(s-o fi gândit ca am ceva probleme la mansarda laughing
Oricum cu ce te ajută pe tine faptul ca te enervezi sau ca îți strici bună dispoziție? Nu merita!
Cunosc de asemena oameni care pur și simplu fac rău spun cuvinte grele la greu, doar pentru a scăpa de propriile lor frustrari.
Le mulțumești pur și simplu și ii ignori!
Nu te complica, cu niște probleme banale aparent! Concentrează-te pe lucrurile frumoase, nu lasă astfel de momente sa te distrugă ca si persoana pe interior!
Fii răbdător și învață să ignori la greu. Asta pentru sănătatea ta mintala!
Se poate, nimic nu e imposibil!

| Adry05 a răspuns:

Din moment ce-i arati ca te enerveaza normal ca continua ca aia isi doreste si primeste exact ce-si doreste

| Raven a răspuns:

N-ai spus în ce sens nu te lasă în pace: te trage de păr, te gâdilă, te împunge cu creionul, vorbește, clatină banca, te mușcă, latră la lună, cântă psalmii, dacă tot ai precizat că e pocăită, ce anume face de te deranjează? Ce anume făcea atât de grav încât să merite pumni?
Și de ce n-ar înțelege, are probleme mintale? În ce sens ''o fată ca ea''?
Și dacă face atâta tămbălău, cum de nu se sesizează profesorii?
De ce nu te muți în altă bancă dacă nu vrei s-o mai ai în spatele tău? De ce să nu vorbești cu diriginta dacă ai dreptate și ea chiar te perturbă?
Tu ai fost crescut în ideea că bătaia e ruptă din rai (ori eu te-am făcut, eu te omor) și ai impresia că un bărbat e mai bărbat dacă pocnește primul, indiferent dacă e vorba de o femeie ori un copil. Nu știu de ce ne mai ceri sfatul, tu ai vrea ca noi să-ți confirmăm că e bine ce faci, ei bine, nu, violența nu e o soluție, iar situația poate degenera.