| trocki1238238409238409 a întrebat:

Am intrat la facultate în vară, la o facultate unde părinții mei au vrut să mă trimită, știind că este de viitor, dar eu nu am vrut să merg la absolut nicio facultate. Nu o să dau numele facultății fiindcă nu are vreo relevanță. Chestia e că mă gândesc serios să merg acolo, să îmi iau diploma de bac și să renunț cu tâmpenia asta. Nu suport învățământul românesc, nu doresc să-mi petrec câțiva ani aiurea prin facultate fiindcă așa vreau părinții mei. Nu vreau să mai fac parte din tâmpenia asta. Nu e pentru mine să fiu student sau să mai stau prin școală. M-am gândit să plec în altă țară, dar părinții mei nu mă lasă. Nu știu ce să fac. Nu iau în calcul să plec de acasă, cel puțin momentan, dar nici să merg la o facultate, doar să fie făcută, care nu garantează nimic. M-am gândit la poliție, acolo măcar știu că voi face 2 ani cu folos și după o să am un loc de muncă stabil și ok. Ar fi un început. Ce îmi recomandați să fac? Cum îi pot convinge pe părinții mei că nu vreau facultate, că nu mai sunt înclinat spre încă 4 ani inutili pierduți din viață. Și nu, nu vreau răspunsuri de genul să merg la facultate că o diplomă e bună oricând fiindcă dacă nu o să reușesc să îi conving să mă lase să decid singur viitorul, pe data începerii facultății, o să plec de acasă. La facultate nu merg orice ar fi. Oriunde altundeva.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

" trocki: renunț cu tâmpenia asta. Nu suport învățământul românesc..Nu vreau să mai fac parte din tâmpenia asta... Ce îmi recomandați să fac?"

decât să fii obligat să suporți și să faci parte din tâmpenia aia?! (învățământul românesc) du-te dom-le și pune faianță sau demolezi pereți sau plantezi sparanghel prin alte țări. Succes!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cum îi pot convinge pe părinții mei că nu vreau facultate.
Simplu. Îi anunți că nu te duci.

| trocki1238238409238409 explică (pentru sierra1):

Și ce e rău în asta?

| trocki1238238409238409 explică (pentru sadrian46):

Dacă ar fi așa simplu...

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru trocki1238238409238409):

Se întâmplă ceva cu viața ta. Dacă nu le spui nimic, tu nu trăiești viața ta, trăiești viața lor. Nu ai cum să reușești în viață, în viața ta, în felul acesta. De această discuție depinde viața ta pe următorii 3-4 ani, și pe cei 30-50-60 care urmează. Simplu, decizi și execuți.

| sierra1 a răspuns (pentru trocki1238238409238409):

ți-am urat succes. Ce e rău in asta?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai nevoie sa convingi pe nimeni daca esti major si ai peste 18 ani, fiindca decizia iti apartine doar tie!
Mergi si retrage-ti diploma de BAC si angajeaza-te unde gasesti ceva de munca!
Plecatul in alta tara depinde strict de ce job gasesti tu online sau daca esti chemat de vreo agentie la interviu, ca nu poti pleca in strainatate fara bani si fara job, fiindca nu merge nimeni din usa in usa sa caute joburi, in strainatate,

| trocki1238238409238409 explică (pentru sierra1):

Nimic... Am crezut că dorești sa critici?

| Marius131415 a răspuns (pentru sadrian46):

Scuze ca ma bag asa random in discutii, fara sens, dar as dori si eu sa va intreb oare daca antrenezi zilnic creierul cu lucruri noi sunt sanse mai mari sa previi anxietatea datorita faptului ca iti antrenezi creierul? si jocurile astea care antreneaza mintea sahul, puzzle-uri, sudoku din moment ce ajuta la gandirea logica sunt sanse mai mari daca antrenzi logica prin n exercitii sa ai forta mai mare in creier si sa previi anxietate/depresia? sau pur si simplu nu-i are nicio legatura?