| MrBeanTeddyBear a întrebat:

AM nevoie de ajutor! straight face
Sa incep cu inceputul am 15 ani si nu ma inteleg deloc cu parintii.
Miercuri seara mama mi-a zis ca nu ma mai lasa sa ies daca nu o ajut cu curatenia[ea fiind casnica].AM intrebat-o ce trebuie sa fac, mi-a spus "fa-ti patul dimineata, puneti hainele pe umerase si mai sterge si tu praful"Okk, in dimineata urmatoare[joi] mi-am facut patul am pus hainele pe umerase etc.Vineri la fel, ieri [sambata] cand i-am zis ca ies afara cu fetele [la ora 4 dupa amiaza mi-a zis ca nu am voie, ghiciti de ce?!
Mi-au spus ca sunt "hoata" si ca fac asta numai joia si vinerea ca sa ma lase afara, eu le-am raspus asa "pai daca miercuri searsa mi-ati zis, de cand vroiati sa ma apuc?!"apoi au lecat straight face
Nu am iesit ieri, astazi iar am facut patul am sters parful si mi-am pus hainele pe umeras, acum 10 minute le-am spus ca vreau sa ies si mi-au spus din nou ca nu am voie, i-a intrebat iar de ce? mi-au spus ca "pentru ca ai facut totul in scarba" eu i-am intrebat am facut urat ce am facut, nu am facut patul bine iar ei mi-au spus ca am facut totul ok dar am facut in scarba, eu i-am intrebat daca ei fac curatenie de placere si mi-au raspuns nu, apoi le-am zis "atunci cum va asteptati ca eu sa fac de placere?!" tata plecase iar mama mi-a spus "nu-mi pasa estila usa mea si nu te las" am intrebat-o cand o sa ma lase iar ea mi-a spus asa saptamana viitoare, daca te tii de curatenie saptamana asta a sa te las cea viitoare" Ei se asteapta ca eu sa stau in mini-vacanta aceasta toata ziua in casa cand afara este asa frumos! Acum stau si plang ca proasta in camera, stiu ca plang degeaba dar nu ma pot oprii.
Ce sa fac?! nu stiu cum sa ma mai inteleg cu ei?! eu trebuie sa ii ascult, dar ei niciodata nu ma asculta!
Ce sa fac, fetele ma suna non-stop de o ora sa ma intrebe daca ies, iar eu nule pot raspunde, mai ales acum ca plang.
Ajutor! ce sa fac?!

5 răspunsuri:
| alinutzaap a răspuns:

Poihee hee du-te fara sa le ceri voie si cand vi
ce`ti pot face laughing.

| cupru a răspuns:

Buna! Incearca sa ii rogi frumos de tot si poate ca te vor lasa. Daca nu merge nici asta atunci incearca sa faci curat in toata camera ta (iar daca e curata atunci incearca in camere precum ar fi sufrageria,bucataria {unde sa speli vasele}etc.). Daca nu merge nici asta, nu te certa cu ei ci lasa-i in pace. Daca vrei sa faci ceva neaparat (in caz ca nu merge varianta de dinainte), atunci incearca (daca vrei neaparat sa iesi) sa iesi pe geam, si in locul tau, daca incearca sa intre, sa pui o papusa ceva pe care sa o pui in pat ca si cand ai fi tu (sa i se vada doar parul si sa fie cu spatele spre usa ca sa nu i se vada fata). Sper ca ti-am fost de ajutor. Fundita?

| eXpreSSss a răspuns:

Of of of :* tin minte ca si eu eram asa la 15 ani big grin. Stai linistita mama ta nu face asa intentionatwinking, recurge la actiunile astea, prin simplu fapt sa te faca mai : constiincioasa, responsabila, implicata in actiunile de genuastatongue fiind fata. "fetele sunt mai cu capu pe umeri decat baietii" chatterbox sti si tu vorba asta laughing. Asa ca stai linistita!
Sfat: Incepe de luni sa acorzi macar o ora "ordini zilnice" fara sa ceri nimic in schimb happy si o sa vezi ca nu o sa mai zica nimic daca dai dovada de putina "Responsabilitate"winking. Si o sa vezi ca o sa fie bine. Uita-te la mine eu sunt baiat si am 22 de ani si fac asa... la mine e mai nasol rolling on the floor

| EmaEmax a răspuns:

Du-te la ea si explica-i ca e frumos afara si vrei si tu sa iesi, eventual ii spui unde te duci ca sa nu-si faca griji.O rogi frumos si ii promiti ca vei face mereu curat de acum incolo.Trebuie sa te calmezi si sa nu tipi la ea deoarece lucrurile s-ar putea agrava. Daca nu te lasa nici de data asta te resemnezi si iti gasesti altceva de facut.

| MrBeanTeddyBear explică (pentru alinutzaap):

Nu mai mai lasa in casa...