anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am nevoie de niste sfaturi, sunt prea serioasa, tacuta si uneori timida. Multi ii spun mamei ca "de ce fata ta e asa trista sau necajita", dati-mi niste sfaturi ca sa nu mai fiu timida si tacuta. Pentru ca vreau sa fiu mai sociabila si glumeata dar nu stiu cum crying ( AM 15 ANI)

9 răspunsuri:
| Cyanite a răspuns:

Timiditatea trece cu timpul. Presupun ca tu esti glumeata, dar uneori ti-e frica sa abordezi unele subiecte, pentru ca nu toti ar putea sa le inteleaga. Nu e nicio problema. Ce ai tu de facut este sa fii pozitiva si deschisa, astfel lumea te va include in conversatiile lor, si vei castiga mult cu asta happy!

| DyanneDolce a răspuns:

Eu sunt exact în aceeaşi situaţie! Nu ştiu ce să zic, dar eu una vreau ca începând din acest an şcolar să fiu mai...altfel,adică să îmi petrec mai mult timp cu prietenii mei, să vorbesc cu toţi colegii de clasă, să spun ceea ce gândesc, să fac glume, să le răspund mai dur celor care mă necăjesc...adică,înţelegi tu, să fiu mai CU TUPEU! Încearcă şi tu, eu aşa voi face! Baftă!

| nevermind3322 a răspuns:

Si eu am uneori momente in care sunt de-a dreptul deprimata... incearca sa asculti melodii incurajatoare, care sa te faca sa te simti bine; de exemplu, melodia asta imi ridica moralul instant :)) http://youtu.be/I6zue3BaImY

| deny2002 a răspuns:

Asa eram si eu.Dar uite cum am scapat de a nu mai fi timida.M-am dus pe la copi i-am bagat in seama, si ii ascultam ce ziceam si mai ziceam si eu cate o replica amuzata.Deci ar trebui sa spui ce gandesti, ce glume vrei sa zici, ca si acasa, ca eu cred acasa esti asa de deschisa incat nici nu se da seama ca esti timida.Eu mi-am gasit o prietena care m-a ajutat sa trec peste asta.Mi-a zis cum ar trebui sa ma duc pe la copii ca-sa nu mai fiu asa.Si a mers! Acum sunt indrazneata!happy Dar nu uita ca daca zici prosti atunci mai bine sa nu le zici, sau daca cineva rade de tine sa nu-ti pese asta, acela nu te intelege sau e gelos pe tine! Mult succes! Sper ca te-am ajutat!happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si mie mi se intampla asta, uneori sunt foarte timida iar alteori sunt sociabila.

| Analisse a răspuns:

Si eu sunt la fel, dar in ultima vreme am incercat sa ma bag in seama cu oamenii si chiar a functionat. Uneori timiditatea ascunde multe suferinte in spate, dar trebuie sa stii sa te integrezi cu oamenii oricum ar fi ei si sa ascunzi unele lucruri triste in spatele zambetului pe care trebuie sa-l afisezi mereu pe fata.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Pai,incepe de dimineata.Incepe prin a pastra o figura deschisa, relaxata, salutand pe cei cunoscuti, cat mai zambitoare.Plaseaza cate un,,ce mai faci?,, cunoscutilor, implica-te in discutiile lor, manifesta interes fata de eventualele probleme ale acestora, fi ingaduitoare si cu cei care au alte opinii.Manifestarea de ingaduinta si compasiune fata de cei din jur naste simpatii.Nu trebuie sa-ti exteriorizezi prin comportament sau atitudine eventualele probleme.

| Ioonela a răspuns:

laughing Deci nu sunt singura in situatia asta.

| EVA9443 a răspuns (pentru Ioonela):

happy