| AndreiAndrei260111 a întrebat:

Am o problema mare, mare cu o ruda, vara mea, in vârsta de 21 de ani va sta o luna in aceeasi casa cu mine, am observat un comportament f ciudat la ea, se holbează efectiv la persoanele din jur, dacă de exemplu sunt doar eu cu ea in camera, se uita încontinuu doar la mine, la fata mea, in ochi. Ma simt oarecum penibil, gen "Ce... mea te uiți așa la mine" și se uita chiar și 10-15 min. Dacă stau pe telefon sau dacă am treaba la calculator e foarte enervant și stresant, am întrebat-o frumos "Este vreo problema?" "De ce te uiți așa insistent la mine"? Ea răspunde foarte arogant "Nimic, nimic" se crede superioară mai tuturor... astăzi, am fost cu ea la firma sa iau niște documente pentru un camion, iar la femeia de servici ce ștergea pe jos a început iarăși sa se uite așa, foarte insistent, ca si cum ar vrea sa o domine, chiar m-a intrebat, "De ce se uita fata asta așa?" Eu i-am spus ca nu stiu, așa e ea, dar am înțeles-o perfect cât de prost s-ar simți. Imaginati-vă ca voi faceți un anumit lucru și o persoana se uita insistent la voi ca și cum se fi superioară

10 răspunsuri:
| eckblume a răspuns:

Asa am patit eu la metrou. Se uita fix o tipa la mine si zambea. Am suportat-o 5 statii si am zis ca deja e prea mult. Si am inceput sa ma uit insistent, apoi am zambit larg. Imediat s-a potolit.
Cred ca poti sa ii faci si tu asa, sa vezi cum reactioneaza. Si sa ii zici ca e nepoliticoasa. La ea nu e aer de superioritate, ci de prostie. Pe mine ma enerveaza persoanele care se uita fix si incontinuu.
Poate se gandeste la ceva, are vreun motiv, dar una e sa privesti un pic si alta e cand te holbezi fara rost.

| Beyou799 a răspuns:

Ceea ce face verisoara ta nu o face din pricina faptului ca se crede superioara. Am intalnit persoane cu acest obicei, ei o fac involuntar, nu-si dau seama ca se uita insistent, ei nu vizualizeaza cum arata in timp ce fac asta, si nu isi dau seama cum se simt stanjeniti cei din jur. Ca sa intelegi mai bine, e ca un tic, o faci des, dar nu-ti dai seama mereu cand o faci. Iar persoanele care fac asta, sufera mult deoarece mereu vor da de persoane care se vor lua de ele si care nu permit sa fie priviti asa, iar asta poate conduce catre o stare subconstienta de anxietate. Incearca sa nu o intelegi gresit. Poate asa s-a obisnuit de mica! Si eu aveam acest obicei din cand in cand, nu mereu, si mama de fiecare data ma atentiona si ma corecta ca nu e frumos, si mi-a iesit acest obicei din reflex, eu nici nu constientizam ca ma uit fix la cineva, acum nu mai am problema asta, poate asa are si ea, dar nu a fost corectata mereu de parinti si atentionata, si a ajuns sa se dezvolte si mai mult acest obicei. Poate reusesti sa ii spui cum se simt cei din jur, dar intr-un fel cat mai frumos, si spune-i ca pentru binele ei e ceea ce ii spui si ca se poate autocontrola ca doar nu e nimic grav.

| Beyou799 a răspuns (pentru eckblume):

Incearca sa vezi dincolo de aparente, daca face asa la toata lumea, evident ca nu-si da seama de ceea ce face si ca nu a fost corectata. Nu o face cu intentie, dar stiu ca e foarte deranjant pentru cei din jur.

| eckblume a răspuns (pentru Beyou799):

Chiar el a intrebat-o de ce se uita insistent. Foarte rau daca nu i-a fost atrasa atentia de mai multe ori. Nu stiu cati de aici considera normal ca cineva sa se uite la tine incontinuu fara sa iti spuna ceva. Si eu am prieteni care mi-au marturisit ca fac asta din amuzament, sa scoata din sarite omul din fata lor.
Nu e nevoie sa insirui atatea perspective intr-un raspuns. Persoana care a pus intrebarea va primi si alte raspunsuri care vor fi diferite. Sincer, pot gasi multe motive, dar am preferat sa scriu doar atat.

Bineinteles ca nu e normal, si daca o facea din amuzament, nu o facea cu absolut toata lumea, se plictisea, nu era singura preocupare in viata sa faca asta. Si daca totusi facea asa mereu, poate a spus asta ca sa nu crezi ca e o ciudata, sau ciudat. Sigur ca vor fi mai multe raspunsuri diferite pentru ca sunt multi care isi dau cu pararea, ceea ce nu e gresit, dar putin care cunosc cu adevarat. Eu stiu multe persoane asa, iar un exemplu am fost si eu in copilarie, am discutat cu acele persoane si mi-au confirmat. Cand un om are un obicei urat, trebuie corectat pentru ca se poate.

| eckblume a răspuns (pentru Beyou799):

De cate ori dau un raspuns pe site nu sustin ca e ''lege'' ceea ce scriu. De aceea suntem unici, nu putem gandi la fel. Tu ai dat un raspuns foarte frumos, argumentat si diferit de al meu. Am mai vazut ce raspunsuri dai si apreciez mult gandirea ta. Cel care a pus intrebarea o cunoaste mult mai bine pe verisoara sa. Noi avem doar cateva detalii despre ea.

Bineinteles ca nu e lege niciun raspuns dat de nimeni! Si iti multumesc frumos pentru apreciere. El o cunoaste evident mai bine, doar ca el a specificat ca se uita fix cu superioritate, si e posibil sa se insele. Si de cat sa strice relatia cu vara lui din acest aspect, mai bine sa vada mai multe posibilitati! Cine stie? Poate reuseste sa o ajute cumva daca stie cum sa ii comunice. Dar am inteles ideea.

| AndreiAndrei260111 explică (pentru Beyou799):

Nu o face involuntar. Astăzi am întrebat-o "Realizezi ca te uiți prea fix la persoanele din jur, un timp prea îndelungat" iar ea îmi spune "Da, așa ii pot intimida mai ușor" Nu mi se pare intimidant acest lucru, cât mi se pare super enervant.

| Andreeush a răspuns:

Ăsta e un obicei prost pe care îl au unii, un fel de tic.
Ar trebui să îi spui să nu se mai uite așa de insistent la cei din jur că nu e frumos, pe unii îi poate deranja asta.

| Beyou799 a răspuns (pentru AndreiAndrei260111):

Atunci, inseamna ca o face cu intentie, dar e cam inatur ce face, un copil daca ar face-o ti-ar veni un zambet pe fata si ai intelege ca asta e in mintea lui si i-ai spune ca nu e bine, dar la varsta ei sa creada asta, e un gest foarte urat! Si de ce ar vrea sa intimideze lumea? Ii poti explica faptul ca va fi evitata din pricina faptului ca oamenii se vor simti ciudat, ori vor crede ca ea are o problema. Sau cand va dori sa se angajeze, nu prea va avea succes cu asta.