| Stefany23 a întrebat:

Am o problema, pe care nu am luat-o niciodata in serios.La scoala mea,eu sunt acea fata foarte cuminte,care nu socializeaza, desi toata lumea ma stie, nu fumeaz sau nu face alte prostii.Am note bune la scoala si chiar am mers la concursuri de matematica sau romana si am luat punctaje mari.M -a scos si la careu ca sa ma laude,dar problema este urmatoarea:toti rad de mine,ma fac tocilara, nebuna(ca nu socializez), etc.La ora de informatica, o colega mi-a zis ca eu o mironosita, etc.Mai pe scurt as fi ratata scolii.La noi in scoala este un grup al celor populari care fumeaza,fac prostii, etc si ei s -au luat de mine.Eu acum am chemat o pe mama mea sa se ia de ei, si nu mi mai fac nimic, de fapt am chemat -o pe mama mea de mai multe ori sa le explice colegilor si celorlalti care se iau de mine sa ma lase in pace.Acum sunt in generala, fac 14 ani si colegii imi zic ca sunt fata mamei,ca sunt o plangacioasa, ca nu chiulesc, etc.Cand vin la scoala,toti ma pun sa le explic la teme, am meditat copii la matematica si am castigat bani multi, etc.Nu ma pricep la o singura materie:sport.Sunt varza bata si nimeni nu ma vrea in echipa,dar dupa ora de sport toti vor sa le arata la teme, etc.Ce fac ca sa fiu mai populara si nimeni sa nu-mi mai zica chestii urate si sa fiu cunoscuta fiind o fata buna care invata, nu o tocilara inchisa la minte si sa vorbeasca colegii cum mine sau din alte clase?

Răspuns Câştigător
| Sbsbsb2001 a răspuns:

Am fost si eu in locul tau, tot ce poti sa faci e sa nu ii bagi in seama dar sa incerci pe cat poti sa nu fi nici foarte retrasa. Eu acum sunt la liceu, in primul an eram cea mai cuminte pot sa zic, toti se luau de mine fara motiv dar trebuie sa le intri in joc ca sa zic asa, sa razi la glumele lor macar putin si mai ales cand sunt legate de tine glumele acelea, atunci o sa-si dea seama ca nu te lasi calcata in picioare, nu arata ca esti afectata. Am fost si in situatia in care imi spuneau "Nu vrei o tigara? Hai sa vezi cum e." un simplu "Nu vreau." e ok. Nu te lasa calcata in picioare, totusi nu mai ai mult pana la inceperea liceului, fa-ti prieteni dar daca ei fumeaza sau alte chestii, nu fi foarte apropiata de ei, daca nu iti plac chestiile astea. Poate ei nu au o situatie la fel de buna ca si a ta, dar daca cedezi, gandeste-te ca si ei au ajuns unde au ajuns pentru ca au cedat la randul lor. Succes mai departe.

4 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Ei vorbesc asa pentru ca de fapt sunt frustrați și invidiosi datorita faptului ca esti o fata inteligenta. Continuă să ii ajuți, dar nu te schimba, fii mândră de faptul că ești diferită și cuminte. Nu uita ca prieteniile rele strica obiceiurile folositoare, de aceea nu merita sa intri in astfel de anturaj.

| Stefany23 explică (pentru danay72):

Multumesc pentru sfat!

| Stefany23 explică (pentru Sbsbsb2001):

Multumesc pentru sfat!

| Sbsbsb2001 a răspuns (pentru Stefany23):

winking