anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema relativ mare, sunt băiat și am o boala numita ginecomastie am sânii foarte mari, mai mari chiar decât ar fi normal bolii, și se văd foarte mult, la recomandarea medicului și a unor cunoștințe mi sa sugerat sa încep a purta un sutien obișnuit pentru femei pentru a-mi susține sânii mai bine, in urma unor măsurători am mărimea 105D as vrea niște păreri să continui sa port sutien sau nu, cum as putea face sa îl port mai ușor medicul mi-a zis că e nevoie deoarece sânii mei sunt că a unei femei el mi-a zis că în timp o să se diminueze dar acum necesit un sutien obișnuit pentru femei, aștept păreri și sugestii cât de la femei și bărbați

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba ești nebun cum sa existe asa ceva Doamne ferește

| LeonardMarianq6 a răspuns:

Dacă ești plinuț urmează un deficit caloric mănâncă multă proteină fă-ți un abonament la sală
Dacă nu vrei să îți faci un abonament la sală poți face flotări acasă dar nu sunt eficiente ca aparatele și băncile de la sală.
Deficitul caloric și proteina
Te va ajuta să slăbești, dacă te antrenezi vei pune masă musculară și vei pierde din grăsimea pe care o ai

| Contda a răspuns (pentru anonim_4396):

Exista frate, poti sa te informezi

| darrio2007 a răspuns:

Tratament ai incercat?

„Tratamentul ginecomastiei

In general, tratamentul ginecomastiei se adreseaza cauzei care a produs dezechilibrul hormonal.

Daca prezentarea la medic se face la mult timp de la debutul ginecomastiei, afectiunea este partial reversibila dupa reechilibrare estrogenica (datorita fibrozei asociate) si necesita interventie chirurgicala - excizia tesutului glandular, cu prezervarea areolei mamare si a mamelonului.

In ginecomastia tranzitorie a pubertatii se recomanda supraveghere. Daca ginecomastia este de mari dimensiuni (peste 5 cm) si persista dupa pubertate, se recomanda interventie chirurgicala - rezectia tesutului glandular.

In ginecomastia indusa medicamentos se inlocuieste medicatia incriminata in producerea ginecomastiei. Ameliorarea ginecomastiei apare la o luna dupa intreruperea medicatiei care a indus ginecomastia.

In cazul ginecomastiei induse de tumori secretante de hormoni (tumori testiculare sau de suprarenala) – ablatia tumorilor este tratamentul de prima intentie. Daca ginecomastia persista, este indicata rezectia chirurgicala a ginecomastiei.

In ginecomastia idiopatica persistenta este indicat tratamentul hormonal cu medicatie antiestrogenica de tipul Clomifen si Tamoxifen, medicatie administrata sub supravegherea medicului endocrinolog."