| Anonim626281910 a întrebat:

Am și eu o întrebare, dacă am 16 ani și sunt în plasament am nevoie de acordul tutorelui să mă cunun la stat?

8 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Pai sa vedem daca, legal, ai această posibilitate:
"(2) Pentru motive temeinice, minorul care a împlinit vârsta de 16 ani se poate căsători în temeiul unui aviz medical, cu încuviinţarea părinţilor săi sau, după caz, a tutorelui şi cu autorizarea instanţei de tutelă în a cărei circumscripţie minorul îşi are domiciliul. în cazul în care unul dintre părinţi refuză să încuviinţeze căsătoria, instanţa de tutelă hotărăşte şi asupra acestei divergenţe, având în vedere interesul superior al copilului."
Detalii: https://legeaz.net/dictionar-juridic/varsta-legala-casatorie-matrimoniala

Deci, răspunsul este că da

| sierra1 a răspuns:

Pe bune, chiar asta-ți lipsește ție acum?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Da

| Violleta2022 a răspuns:

Da, numai cu acordul legal al parintilor sau statului, daca esti orfana, fiind tutorele tau legal.

Cununia este cea religioasa
Casatoria legala este cea importanta si se face cu acordul parintilor sau a statului unde esti tu in plasament.

Sper ca nu esti gravida, fiindca se declanseaza investigatie serioasa cu medici, politia, directorul caminiului, sa se verifice cum de ai scapat din camin, cum de ai fost violata samd.

| dullcat a răspuns:

La 16 ani altele ar trebui sa fie prioritatile tale, adica sa termini liceul si sa iei examenul de bacalaureat.

| Anonim626281910 explică (pentru Violleta2022):

Sunt in plasament la o Mătușa și nu sunt gravida

| darrio2007 a răspuns:

Da.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anonim626281910):

Atunci este si mai nasol, ca te vor lua de la matusa si te vor duce direct in centrul de plasament, fiindca au dovada ca matusa nu si-a facut datoria de tutore legal.