Iti raspund cu toata dragostea pentru ca problema ta am trait-o si eu. Iti pot raspunde dupa o experienta de viata mult mai mare decat a ta : trebuie sa lupti cu teama, timiditatea si sensibilitatea. Nu iti fac bine, iar in timp vei deveni o silitara si o izolata. Acum nu este inca prea tarziu. Incepe prin a avea incredere in tine in primul rand, apoi in altii, incepe prin exercitii zilnice in care sa iti propui obiective si sa le duci la bun sfarsit. Schimba-ti look-ul si vestimentatia iti va da o stare de bine, de incredere. Fii intotdeauna optimista si ia din viata doar ceea ce este frumos! Sfideaza tot ce este urat si fa-te ca nu auzi! Abordeaza-ti toti colegii cu incredere si veselie, daca unii nu iti vor raspunde la fel, ignora si mergi mai departe.Priveste cu incredere in viitor si ai credinta in tot ce faci, asa vei avea mereu liniste si frumusete sufleteasca, care nu imbatraneste niciodata! Te sarut si mai astept vesti de la tine.
Plus ca imi bate asa de tare inima cand trebuie sa citesc ceva(o compunere, o impresie de-a mea). Nu mai vorbesc de vorbitul in public. Daca ar fi o pastila anti-timiditate.
Multumesc mult pentru incurajare! Mi-a prins foarte bine. In plus acum incep sa prinda contur relatile cu colegi. Inca este greu si incerc sa trec de bariera de timiditate. Partea rea este ca nu mai sunt prietena cu acea fata (pentru ca mereu sta cu castile in urechi, nu vorbeste nimic cu mine, este o singuratica). As vrea sa ii dau sfaturi, dar nu pot, mai ales ca nici nu isi da silinta sa vorbeasca cu nimeni (chiar cu nimeni din clasa). Imi pare rau de ea.
Un lucru care am observat la colegi mei este ca sunt multi ca mine, in sensul ca sunt prietenosi. Trebuie doar sa ma comport ca si cum as fi deja prietena lor, si situatia devine mai relaxata.
Oricum multumesc!
Ma bucur ca ai pus in practica unele lucruri impartasite din experienta mea.Sa stii ca oamenii se poarta cu noi asa cum le permitem. Transmite bucurie, incredere, fii deschisa si comunica si vei vedea ca toate relatiile tale se vor schimba, iar pe cei negativisti, rai, razbunatori, exclude-i din viata ta.Nu lasa ca nimeni si nimic sa-ti tulbure pacea, linistea si fericirea ta. Invata din orice greseala si fiecare esec sau neimplinire consider-o un pas inainte in dezvolatarea ta spirituala, ea vine pentru ca noi ca o invatatura,, e o lectie pe care nu am invatat-o.Candva, in viata vei intelege ca toate lucrurile bune sau rele, tot ce se intampla in viata noastra, conduc doar spre binele nostru. Nu te intreba : "de ce mie?" invata lectia si mergi cu credinta mai departe. Iti doresc mult succes pe drumul vietii!
Andrei67y5 întreabă: