| Andrei5001737 a întrebat:

Așa deci, am 21 de ani sunt căsătorit cu o fată de 17 ani (legal) am primit dreptul părinților și am avut și cununia civilă …. Avem un bebe de 6 luni, din păcate mama lui a ales să plece, există posibilitatea să îmi dea mie custodia copilului vrând? Și dacă mi-o dă o poate lua după înapoi fără dreptul meu?
Nu vreau morale, sunt sătul de ele, sunt conștient ca la vârsta mea nu trebuia să am drame cu copile …

3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai un venit stabil, o locuinta?
Daca dovedesti ca poti avea grija de copil, poti obtine custodia si sa o obligi pe mama sa plateasca pensie alimentara (cand o sa castige si ea bani).
Daca tu insa esti mai mult pe drumuri (ziceai de firma de transport din Germania), cum vei avea grija de copil? Mai bine lasi copilul in grija mamei si a socrilor.

Tocmai pentru ca ai "drame cu copile", ar trebui sa stii ca drama asta nu s-a terminat. Poate se intoarce. Poate s-a speriat de responsabilitati. Poate reusesti sa stai de vorba cu ea. Cu parintii ei ai vorbit? Ce a determinat-o sa plece?

| sierra1 a răspuns:

Orice decizie se ia in interesul minorului. Dacă demonstrezi instanței că tu îi oferi ceea ce mama nu poate, câștigi. Dar de regulă câștigă mamele!

| Kufu95 a răspuns:

Există, dacă vei dovedi că fata cu care ai fost este abuzivă cu copilul și poți avea grijă mai bine decât ea.