| DyNo a întrebat:

Aseara ieseam din parcarea unui mall, in fata mea era o masin SUV care era oprita. Am stat in spatele ei asteptand sa se puna in miscare. Langa noi se eliberase un loc de parcare si imi dau seama ca de fapt vrea sa parcheze pe acel loc. Fiind foarte atent la locul de parcare nu m-a observat in spatele lui. Dadea cu spatele, si daca nu ma dadeam si eu la timp ma lovea. Asa ca am dat masin in 'R' si am dat cu spatele fara sa ma asigur si am lovit o alta masina care se afla in spatele meu. Era un ford focus, nu stiu exact anul dar nu era nou. Eu nu am avut nimic la bara din spate, dar el spunea ca bara lui din spate este putin indoita. Eu am vazut doar cateva zgarieturi si parca numarul era putin indoit (dar nu sunt 100% sigur ca bara era indoita). Intr-un final ne-am inteles amiabil dupa vreo 5 minute sa-i dau 200 de lei si sa ne vedem de drum, fara sa completam nimic. Nu am facut schimb d asigurari, numere de telefon, de nimic, ne-am vazut de drum. Dupa ce i-am dat banii, am batut palma si am plecat. Mai eram cu un tovaras in masina, care mi-a spus ca nu crede ca bara lui era indoita, si ca el de banii aia o sa-si ia altceva. Adevarul este ca trebuia sa fii foarte atent ca sa observi niste zgarieturi care probabil erau deja acolo. Intrebarea mea este: credeti ca el se va duce la politie sa declare accidentul si mai mult, sa declare ca nu i-am dat niciun ban si ca nu am vrut nici sa ne intelegem ( sa-i dau asigurarea, etc.)? Si in cazul acesta, politia va putea sa se uite pe camerele din parcare si sa vada cum ii dau banii si cum batem palma?
PS: Scuze pentru categorie, postez aici in speranta ca este mai vizitata.

Răspuns Câştigător
| T0T a răspuns:

Dacă nu ați semnat nimic faptul că îi dai bani nu reprezintă nimic, niciun fel de legătură cu accidentul deci nu cred că va fi luat asta în considerare dacă se duce la poliție. Cel mai probabil va trebui să mai plătești niște bănuți pentru despăgubiri. Eu sincer nu cred că are de ce să îți fie teamă mai ales dacă e vorba doar de niște zgârieturi și nimic mai mult.

| DyNo explică (pentru T0T):

Posibil sa fie putin indoita bara in dreptul numarului, nimic mai mult. Ideea e ca el are bani sa si-o repare, nu asta e problema. Problema este daca se lacomeste si vrea mai multi bani. laughing Oricum parerea mea este ca pagubele sunt abia vizibile, deci nu stiu ce atitudine ar avea politia.

Deci parerea ta este ca nu o sa se duca la politie? Si ca situatia ramane rezolvata?

| T0T a răspuns (pentru DyNo):

Da, asta e părerea mea. Nu cred că își va pierde timpul pentru niște mărunțiș.

Pai da, plus ca bani i-am dat. Si cum a zis si prietenul meu cu care eram in masina, si tind sa-i dau dreptate acum, el poate nici nu o sa faca nimic la masina cu banii aia, pentru ca nu sunt vizibile pagubele.

Inca ceva, el mi-a propus la inceput sa facem cu asigurarea, dar un alt prieten de-al lui i-a zis ca e mai bine sa ne intlegem pe loc, dau niste bani si aia e. Deci daca voia sa faca vreo figura, sa ia banii mei la fata locului, apoi sa mearga pe la politie si sa mai ia niste bani dupa, nu propunea de asigurarea, ca pana la urma eu puteam sa nu-i dau niciun ban si sa o fac pe asigurare.

| T0T a răspuns (pentru DyNo):

Da, nu cred că dacă atunci avea intenții rele mai propunea asta și dacă nu le avea atunci cel mai probabil nu are de ce să le aibă nici acum. Stai liniștit.

Multumesc de raspunsuri! big grin

10 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Dar n-ar fi rău să știi că, dacă omul merge la poliție și declară data accidentului, tu o să ai probleme mai mari decât faptul că respectivul își va repara mașina pe RCA-ul tău?
Dacă nu știi, caută în codul rutier și vezi în cât timp trebuie să declari un accident la poliție (dacă NU închei o înțelegere amiabilă corect, pe formularele oficiale)!

| DyNo explică (pentru mihai69):

Stiu ca ai timp 24 de ore sa declari. Daca nu o faci si celalalt o face ai permisul suspendat pe o luna, asta e cea mai grava chestie care se poate intampla aici dpmdv laughing Oricum dupa ce raspunsuri am primit aici si unde am mai pus intebarea la rubica corecta, nu cred ca se va duce sa declare, deoarece avand in vedere ca si-a primit banii, ar fi mai mult un deranj pentru el.

| mihai69 a răspuns (pentru DyNo):

Nu e vorba că se duce el să declare; dar dacă e oprit în trafic și un polițai mai „ciudățel" îl întreabă dacă are vreo hârtie pentru zgârieturile pe care zice că i le-ai făcut?