| pisicuta123456789 a întrebat:

Aveti sfaturi-idei pentru a invata rapid si a fii organizat pe timpul scolii?

22 răspunsuri:
| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns:

Salut, pai la materii precum Romana, Istorie, Engleza invata sa-ti structurezi lectiile, cu o carioca rosie subliniaza tot ce ti se pare important. La Istorie Invata lectiile pe fragmente asa le vei retine mult mai usor!

| Steficaaa a răspuns:

Incearca sa inveti zilnic si sa tii pasul cu lectiile, fa ti un orar pentru fiecare ora si asa vei putea invata usor si rapid si poti avea si timp liber pentru tine, te pup :3

| Resurrection a răspuns:

Asta depinde doar de tine, nu exista metode ca sa inveti mai usor. Iar organizarea, din nou, de tine depinde.
Cauta totusi de la curiosity land, are un episod legat de asta.

| dragosbogdan001 a răspuns:

Astea sunt raspunsuri, nu intrebari.

| cerbulroz a răspuns:

Biletele-postituri. scrie cate o fraza pe fiecare postit. si punele intr-o oordine. o sa reti fiecare fraza pentru ca iti aduci aminte pe ce postit era. nu le pune intr-un singur rand. pune de exemplu cate 3 postituri pe un rand. dedesubt alt rand etc.

| pisicuta123456789 explică (pentru Resurrection):

M-am uitat. Multumesc!

| Baies_Miruna_Andreea_1992 a răspuns:

Salut pai o sa trebuiasca sa respecti cativa pasi:
Folosește culori multe si rescrie propozițiile pe care le ai de invatat sau frazele
Pasul asta e opțional dar este util : o agenda, un planner, un caiet mai gros in care sa scrii toate lectiile pe care le ai de invatat
Ca sa poti invata mai usor ( stiu ca suna ciudat ) trebuie sa inveti in aceeasi camera mereu
Un alt sfat util ar fi sa inveti maxim pana la ora patru
Daca vrei poti dormi inainte sa te apuci de invatat o jumătate de ora sau o ora
In camera im care inveti trebuie sa ai liniste
Ok acum pasul asta este cam ciudat in sensul ca este o superstiție : nu manca in timp ce inveti pentru ca se spune ca iti mananci mintea
Ia scurte pauze de maxim 15 minute si recreeaza-te ascultand muzica sau mancand ceva bun sau hidratandu-te
Sper ca te-am ajutat

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns (pentru pisicuta123456789):

Sa incerci sa citesti cat mai multe carti, in afara de cele obligatorii, si sa-ti faci toate temele acasa!

| pisicuta123456789 explică (pentru Baies_Miruna_Andreea_1992):

Multumeesc muult :* :*

| pisicuta123456789 explică (pentru ItsMeUncleDolanOrDolanDuk):

Asta fac deja.happy

| AnonimaOk a răspuns:

Buna.
In primul rand, se scrie "a fi*".
Apoi, uite niste idei:
- citeste notitele cu atentie, nu doar de dragul de a citi
- fa legaturi cu informatii deja cunoscute
- foloseste fise
- nu invata pe ultima suta de metri
- invata pe reprise, astfel sporesti atentia; cel mai eficient este ca la 60 de minute de invatat intens sa iei 15 minute pauza, sa te misti; nu lua pauza cand esti in mijlocul a ceva- citesti un paragraf sau nu ai terminat exercitiul la mate
- stabileste-ti obiective(dar sa fie realiste si sa te tii de ele)
- alimentatia joaca un rol important; consuma fructe si legume cat de multe pentru energie
- somnul este important; cel mai odihnitor e intre 10 seara si 2 dimineata si trebuie sa te asiguri ca dormi minim 6 ore noaptea(mai putin iti afecteaza sanatatea) si maxim 10; ideal ar fi cam 8 ore.
- stabileste motivele pentru care inveti: pe termen scurt(o nota mare si ridicarea moralului, eventual niste bani in plus de la ai tai laughing ), mediu(pentru teza te ajuta sa repeti mai din timp mai ales la mate, fizica, chimie), lung(examen, bac, viitorul tau)
- sa nu fii extenuata fizic cand inveti pentru ca nu poti da randament dupa ce ai mers pe bicicleta 2 ore sau ai fost la sala sau alte minuni
- camera in care inveti trebuie sa fie curata, aerisita, cu o temperature optima (eventual usor spre rece ca sa te tina in priza)
- pregateste intai toate rechizitele necesare, sa le ai langa tine
- inchide televizorul, muzica
- la obiecte gen mate, fizica si chimie invata teoria inainte sa treci la practica gen exercitiile din tema; ai fi surprinsa cat timp economisesti
- lasa ce e mai usor la sfarsit
- ai incredere in tine
- trebuie sa fii bine dispusa cand inveti
- de preferat inchide calculatorul, aplicatiile gen facebook, messenger, Skype etc
- daca inveti la romana sau mate gandeste-te ca nu o faci doar pentru o ora ci pentru examen, facultate/liceu etc
- la istorie de exemplu imagineaza-ti toate acele evenimente cronologice, ca si cum ai derula in minte un film
- daca ai mult de invatat, imparte informatia in paragrafe mai mici si ia-le pe rand
- rescrie formulele pentru a le retine mai bine
- la geografie identifica pe harta formele de relief, apele etc
- atentia in clasa e vitala
- ia notite ordonat si gandeste cand scrii
- la test/ teza asigura-te ca ai inteles cerinta si recorecteaza lucrarea inainte sa o predai
- pentru teza recapituleaza toata material chiar daca ai senzatia ca stii tot
- citeste cartile la romana
- daca ai de facut un referat, citeste inainte sa dai copy-paste de pe net pentru ca nu ai vrea sa ai surprise
- stai dreapta
- asociaza imagini cuvintelor
- rezolva problemele inainte sa te uiti la rezultat
- daca ai un obiect nou, nu sari peste lectii (in general nu sari peste multe ca pierzi firul)
Sper ca am ajutat. Succes la scoala!

| pisicuta123456789 explică (pentru AnonimaOk):

Multumesc pentru sfaturi, dar sa stii ca am scris *fii* corect.winking

| Alle740 a răspuns:

Hei.
Pentru a invata rapid trebuie mai intai sa intelegi ce inveti. Pentru a intelege ce inveti trebuie sa fi atenta la ore (chiar daca e greu).
Apoi poti sa incerci mai multe modalitati de a invata(google), pana gasesti modalitatea care sa ti se ''potriveasca''. Asta are legatura si cu inteligenta si memoria ta (de exemplu eu am memorie vizuala si auditiva).
Poti sa folosesti unele trucuri pentru a invata mai repede, gasesti multe pe internet.

Si ca sa fii organizata poti sa iti iei un carnetel/o agenda in care sa notezi tot ce ai de facut urmatoarea zi. De exemplu eu cand ma plictisesc la ore imi scriu in carnetel sau pe o foaie ce am de facut cand ajung acasa, la ce trebuie sa invat, sa fac teme etc. Bine. tu nu trebuie sa faci asta in ore laughing, dar ai inteles ideea.

Apoi trebuie sa fi ordonata (atat tu cat si biroul tau). Gasesti multe video-uri pe YouTube despre cum sa fi organizata la scoala etc.

Sper ca te-am ajutat si bafta la scoala big grin

| nlko a răspuns:

Trebuie sa inveti in fiecare zi, sa înțelegi tot ce inveti, nu doar sa repeti ca papagalul. Poti face scheme sau rezumate la lectii.

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns (pentru pisicuta123456789):

Poti face si meditatii daca isi permit parintii tai, matematica este o disciplina destul de grea si complexa, cu un meditator poti invata.

| LTAA a răspuns (pentru AnonimaOk):

"daca inveti la romana sau mate gandeste-te ca nu o faci doar pentru o ora ci pentru examen, facultate/liceu etc"
Ma faci sa rad, asta da motiv sa bagi pe gat toate inutilitatile, doar ca sa treci de un **** de examen.
Serios, asa baga in voi frica de examen, profesorii aia expirati, decupati din comunism, de nu vedeti dincolo de facultate?
Sa inteleg ca dupa facultate/liceu, nu mai folosesti toate inutilitatile invatate? Si atunci de ce le mai inveti?

| LTAA a răspuns (pentru nlko):

De ce trebuie sa faca ea scheme sau rezumate in timpul ei liber ca sa memoreze toate inutilitatile? Parca invatatul nu e treaba profesorilor? Trebuie sa stai tu sa compactezi o lectie, ca sa o poti memora, pentru ca proful nu e in stare sa predea eficient?

| LTAA a răspuns (pentru ItsMeUncleDolanOrDolanDuk):

Pai nu de aia sunt profesorii, ca sa te invete? Iti trebuie meditator acuma? Pai si atunci de ce mai mergi la scoala?

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns (pentru LTAA):

Salut,la meditatii inveti si alte chestii in afara de cele predate la orele de curs plus ca retii si inveti mult mai bine materia pentru bac!

| LTAA a răspuns (pentru ItsMeUncleDolanOrDolanDuk):

Alte chestii, cum ar fi?

| nlko a răspuns (pentru LTAA):

In primul rând da, nu toti profesorii predau eficient.
in al doilea rând, atunci cand faci scheme ti se fixeaza mai bine informatia in creier, chit ca copiezi schema din clasa.
In al treilea rând, eu doar dădeam idei.