Ia-ti o cutie de Nurofen pentru raceala&gripa pe care il iei odata la 6 ore. Bea mult ceai cald indulcit cu miere si putina lamaie (e bine sa bei un ceai din ora in ora ca sa se duca toxinele), ciorba/supa calda, poti chiar sa si mananci putina miere ca face bine la gat. Am auzit de remediul natural cu ridichie neagra: iei o ridichie, o tai in 2 jumatati si le scobesti de continut(nu si de coaja), iar in interior pui zahar sau miere, se lasa cateva ore pana se face lichid si il bei. E bine sa bei ceai de: cimbrisor, flori de soc, tei, potbal, busuioc, sunatoare, isop, patlagina, menta, barba-popii, coada-soricelului, urzica, luminarica, macese si coacaze negre. Am auzit ca ceaiurile astea isi fac efectul mai bine daca pui in ele si putina scortisoara si/sau piper negru. Si nu uita, o baie calda urmata de un somn de cateva ore la pranz, bine invelita in pat ar face bine la raceala. Daca ai tuse, cea mai buna este infuzia din frunze de patlagina: doua lingurite la o cana de apa fiarta, cite doua cani pe zi, cu lingurita. Mai e buna infuzia de plamadica: doua lingurite la o cana de apa fiarta, din care se consuma 2-3 cani pe zi. Sau infuzie din muguri de pin: o lingurita de muguri de pin proaspeti sau uscati, la o cana de apa clocotita, 2-3 cani pe zi, indulcite cu miere de albine. Foarte utila este si infuzia de coada-soricelului: doua lingurite de flori la o cana cu apa clocotita, din care se iau 2-3 cani pe zi. Daca tusea este uscata trebuie consumate multe lichide. Insanatosire grabnica si pupici!
Bea multe ceaiuri fierbinti, supe si stai in pat!(ca sa treaca timpul mai usor poti citi o carte care-ti place ft mult sau sa faci un fel de,, curatenie generala'' in telefon! Sper sa-ti treaca raceala cat mai curand!
Nu m-am fortat, acestea sunt niste remedii naturiste pe care le-am incercat (mai ales cea cu mierea si ridichea) si chiar au dat rezultate. Sper sa functioneze si la tine si iti zic la multi ani si petrecere frumoasa sambata de pe acum!
anonim_4396 întreabă: