| gabrielutzu a întrebat:

Bine, am inteles:
Daca nu sunteti de acord ca acele criminale care isi omoara copii in pantece cu buna stiinta si fara nici o remuscare sa faca inchisoare prin lege, am inteles.Ca vor ramane actualii sau viitorii copii pe drumuri, ca vor fi mai mult copii abandonati, etc, etc...de acord.desi eu cred ca o lege pentru pedepsirea cu inchisoarea a avortului ar fi foarte buna in continuare.

Insa daca prima varianta nu este agreeata, vin cu CEA DE-A DOUA:
Si aici nu cred ca ma mai poate contrazice cineva...
1.De acord ca o femeie care si-a omorat copilul cu sange rece, in propriul corp, nu mai poate prezenta garantia ca ar fi o buna mama si ca va avea grija de un eventual viitor copil cu grija si atentie? De acord, dupa parerea mea.Cine tradeaza sau ucide o data sunt sanse foarte mari sa o faca si a doua si e a treia oara.
De altfel marea majoritate a criminalelor nu s-au limitat numai la un singur avort ci au continuat.
Si atunci ce mai simpla, usoara si fara de urmari solutie, care Nu pune viata femeii in pericol si nici nu o ameninta in a o despartii de eventualii sai copii.
Solutia este:HISTERECTOMIA PRIN LEGE A TUTUROR CELOR CARE FAC AVORT, MAI PUTIN CEL INDICA DE CATRE MEDIC, in cazul anumitor afectiuni medicale grave.Mai pe romanesteSCOATEREA PRIN OPERATIE A ORGANELOR GENITALE FEMININE FOLOSITE LA PROCREERE(overe, uter). Adica fata sau femeia va putea face sex de atunci in colo fara nici o restrictie, doar ca nu va mai putea naste(deci nici face avort-crima). Simplu si eficient.
Si doar in cazul in care se va opune interventiei chirurgicale, sa fie pedepsita cu inchisoarea.
Si atunci astfel de fete/femei, nemaiputand naste, atunci cand le vor veni mintea la cap si vor vrea sa creasca un copil, se vor indrepta (vrand-nevrand) catre centrele de plasament pentru adoptie, si astfel se va rezolva(macar in parte) si problema copilor abandonati.
Buna ideea mea, nu?
Ar merita o dezbatere publica, eventual adunate un anume nr de semnaturi si trimise spre dezbatere publica?
Sunt sigur ca, cu putina reclama as strange semnaturile, exista enorm de multe femei(si barbati) care atunci cand aud cuvantul "avort la cerere" li se face scarba...

Răspuns Câştigător
| pppaaauuulllaaa a răspuns:

Eu una il sustin pe gabrielutzubig grinbig grinbig grin

cand ii face nu se gandeste la consecinte...scapa repede de ei
doar ca nu poate vorbi nu inseamna ca nu il doaresad
ganditi-va ca AVORTUL=CRIMA

43 răspunsuri:
| Zoombe3 a răspuns:

Buna iddea ta pe naiba, dar spune-mi tu care este diferenta dintre un avort liber si unul propus de medic, tot avort e, adica tot crima, dupa cum chiar tu sustii
Scuza lui Lucifer cand l-a tradat pe Dumnezeu a fost : "scopul scuza mijloacele" - adica exact ceea ce te-ai chinuit tu sa explici in 50 de randuri.
Mergi la psiholog si stapaneste-ti furia, traim intr-un stat democratic si fiecare e lier sa faca ce vrea cu viata lui.

| gabrielutzu explică:

M-am referit doar sa se faca exceptie atunci cand sarcina pune viata femeii, in pericol, adica risca sa moara, tare grea de cap mai esti sa intelegi o propozitie simpla.Acu ai inteles sat trebuie sa mai explic o data?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma nene te intreb si eu si te rog sa-mi raspunzi. unde incepe crima? cand faci laba si-ti arunci samanta pe pereti? sau cand femeia face avort? scuze pentru expresia licentioasa.

cami
| cami a răspuns:

CE? nu esti sanatos la cap? ...sa le scoata prin operatie organele genitale :O? ...mergi mama la un psihiatru...si daca se opun sa faca inchisoare? DOAMNE...straight facestraight face. ce idei trasnite mai ai...straight face.esti barbat, iti este usor sa vorbesti.(nu stiu ce femeie ar fi de acord cu tine). daca la 14ani ramane insarcinata, fie ca ~asa s-a intamplat~, fie printr-un viol, acum sa-si pecetluiasca viata cu un copil? .normal ca nu sunt de acord cu avorturile-crima curata-. dar nici cu ideile tale...sau cum am spus, e usor de privit situatia din unghiul unui barbat, sa presupunem ca ai fi ~sotul~ unei copile de 14 ani... tu ce faci? ii spui : " eu aduc banii acasa. tu sa ai grija de copil, tu sa-l schimbi, tu sa te patimesti cu el"...la numai 14ani.normal. intervine avortul.straight face...nu stiu cata lume te-ar sustine.
Daca ai fi initiat un strigat gen :
"Nu mai vrem atatia ingeri ridicati la cer, ucisi de propriile mame, protejati-va de o sarcina nedorita". ( sau sa fi inceput prin a spune cate beneficii poate aduce prezervativul). poate ca as mai fi fost de acord. dar in cazul asta.niciodata.

| yasminna a răspuns:

Vinovat pentru aparitia unei sarcini nedorite este si barbatul, deoarece din samanta sa apar copiii iar daca el nu are suficienta minte sa se protejeze pe sine sau pe partenera sa atunci se ajunge si la astfel de acte... Dumnezeu are grije de fiecare in parte, si stim foarte bine ca si biserica condamna astfel de *acte*. Dupa fapta si rasplata, noi suntem prea mici pentru a judeca. DA nici eu nu sunt de acord cu avorturile la cerere, si intr-adevar sunt femei care dupa primul avort nu se mai opresc si continua seria avorturilor... dar ele sigur platesc pentru asta... din pacate uneori cu viata lor.Este o lipsa de educatie, ignoranta le mananca... E suficient ce le da Dumnezeu.Noi de ce sa mai intervenim? As vrea sa te intreb daca ai copii sau daca tu mereu ai folosit un prezervativ? Nu este numai grija femeii sa se protejeze ci si a barbatului.Deci sunt in egala masura la fel de vinovati.Baga-i si pe ei la puscarie sau taiei organu...

| Ben. a răspuns:

Iar aia care fac cate o magarie sa le faca lobtomie.in curve sa aruncam q pietre, hotilor sa le taiem mana q care au furat, vrajitoarele si ghicitoarele sa le punem pe rug si sa gasim un ayatollah pentru Romania. uraaaaaaaaa, uraaaaaaaaa

| gabrielutzu explică:

Draga, daca la 14 ani te gandesti deja la f... t, e nasol.Copila de 14 ani ar trebui in primul rand sa invete sa asculte de parintii ei, nu sa invete cum sa si-o traga. Daca a gresit, plataste, ca toata lumea.Cand un pusti de 14 ani este prins la furat, face puscarie. Iar dupa cate stie eu, crima este o fapta mult mai grava decat furtul.Si nu o mai tot dati inainte cu violul, ca 99% dintr-e avortoane o fac de buna voie, si mai apoi ca nesimtitele isi mai arata in public si buricele goale langa care se vad cicatricile de la avort(uri)
Da, femeile usoare nu vor fi niciodata de acord cu astfel de lege pentru ca nu le avantajeaza deloc, in schimb femeile cu tinuta morala, da.

| Raluca_7548 a răspuns:

Esti bolnav!straight faceDu-te ma nene si te trateaza undeva. Tu ai citit inainte sa trimiti intrebarea? Ce femeie ar fi de acord cu asa ceva. logic ca niciuna.nu stiu cum sa-ti spun. dar unii le pun in carca unor fete de 14-15 ani un copil.violandu-le.ele o sa faca avort.si aici ar trebui judecati cei care fac asa ceva(barbatii) si nu bietele fete care sunt nevoite sa faca avort...nici unele fete nu sunt sfinte.Proaste idei!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU! NOI AM INTELES! tu stii foarte bine ca nu e posibil ceea ce ai scris, nici macar nu gandesti asa, dar cum azi e luni si tu nu ai ce face... daca tot esti atat de sigur "ca, cu putina"reclama iti vei strange semnaturile -ce mai astepti? treci la treaba, nu mai sta pe TPU sa iti pierzi vremea cu noi si cu ideile noastre nelucrative!

pupimik
| pupimik a răspuns:

Scuza-ma sa te contrazic... dar. toate astea mi se par pure bla bla-uri.
Tu realizezi faptul ca o adolescenta poate ramane inscarcinata (poate fi din pur accident)? Tu realizezi ca daca ea naste copilul respectiv nu isi va putea continua scoala...si nici creste copilul intr-o familie in care sa nu ii lipseasca nimic? Tu realizezi ca distrugi visele unei fete care dintr-o greseala adolescentina va aduce pe lume un copil caruia probabil ii va lipsi un tata. Ii va lipsi tot ce au ceilalti copii pentru simplul fapt ca mama nu isi gaseste un loc de munca bine platit datorita neterminarii studiilor.
Tu ai gandit asa putin ce ai spus? Ti se pare ca o femeie la 30 de ani gandeste la fel cu o fata de 15 ani? La 15 ani e clar ca nu poate fi o mama buna pentru un copil. Dar omul evolueaza.La 30 de ani sunt convinsa ca va fi de 10 ori o mama mai buna pentru ca a mai renuntat la un copil si isi va iubi copilul cat pentru 2 copii. Nu mai spune prostii...
Esti baiat...habar nu ai.
Si daca e pana acolo...crezi ca avorturi pe ascuns nu se poat face? laughing fii serios! Cu legile tale cu tot...tot se vor face avorturi cat timp puterea banului suprima totul.

cami
| cami a răspuns:

Poi bine draga, ai dreptate, dar mai sunt si cazuri cand se gandeste la doar 14ani la f... t.
familii dezbinate, mama betiva, tatal curvar-certuri, batai... ti-am spus, nimeni nu sustine ideea avortului, cum era pe timpul lui Ceausescu-interzis avorturilor- dar scoaterea organelor genitale...straight face deja ne lasa...sau asa cum a mai spus si @yasminna taierea organului.
ce numai femeia participa la conceperea unui copil?! numai femeia are parte de placere?!
NU.deci pedeapsa in mod egalwinking

| andi a răspuns:

Esti prea dur(a)...si asa lumea e prea rea...incearca sa mai lasi putin de la tine...

| gabrielutzu explică:

Da tu Pupimik te gandesti la saracii copii nenascuti, plini de sange, care tipa in timp ce sunt taiati ca purceii si facuti bucati?
TU MACAR STI CE INSEAMNA UN AVORT?
DESTEPTII CARE MA CONTRAZIC STIU CE INSEAMNA CU ADEVARAT UN AVORT? Au vazut ei vreodata pe viu asa ceva? Banuiesc ca nu, doar gura e de ei...
Eu am avut ocazia sa fac practica intr-un spital de ginecologie si ceea ce am vazut m-a umplut de oroare si scarba.Am auzit un tipat la un moment dat, unul ascutit, plin de durere, de frica, de frica de moarte.Si nu cred ca poate exista ceva cu care sa il pot compara. Dar in momentul ala, ceva m-a oprit, nu stiu ce, sa nu ma ridic si sa-i "aranjez" atat pe criminal cat si pe criminala.
Oh, ce as vrea, dragi sustinatoare ale avorturilor, sa va duc macar 5 minute intr-un astfel de loc, sa nu mai puteti dormi bine catva timp de atunci incolo...Deci daca este sa pun in balanta viitoarea "cariera" a unei pipitze de 14-15 ani si ororile pe care le-am vazut atunci (oricum "mamica":laughing nu avea mai mult de 17-18) atunci va spun direct ca ma c. c pe cariera ei, dupa fapta si rasplata!
O astfel de fiinta nu mai are dreptul sa fie mama!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu erai bun daca te nasteai mai demult.Cred ca ai fi fost prieten bun cu Hitler.Iti e usor sa vorbesti fiind barbat.
Dar gandesti ce ai spus?
Si subscriu la ceea ce a spus pupimik... se intampla accidente chiar cand te protejezi.Asta inseamna ca la o varsta frageda trebuie sa cresti un copil? Nu ma refer la femeile adulte care au un sot langa ele si posibilitatea de a creste un copil. Apoi, daca pe partener tau nu il f*** grija de copilul ala. ce faci?
Barbatii se spala foarte usor pe maini de tot ce se intampla.
Si sa te intreb ce ai face daca ai pune in aplicare chestia asta si ai avea o situatie de genu': o femeie violata ramane insarcinata.Va trebui sa nasca copilul? Sa isi aduca aminte toata viata de ceea ce s-a intamplat? Nu mi se pare corect.

| AllenTJ a răspuns:

Hitler 2 esti tu tati laughing

| moonY a răspuns:

Am si eu o curiozitate.cati ani ai si daca idolul tau e Bivolaru.sau vr'unu in genul lui.
si inca ceva. tu ce ai prefera.ca iubita/sotia ta sa faca un avort sau sa nasca un copilas, sa'l priviti in ochi si apoi sa'l abandonati intr'un tomberon pentru ca stiti ca nu-l puteti creste, nu'i puteti oferi nimic.insa n'ati ales o intrerupere de sarcina.ca sa puteti dormi linistiti noaptea, ca nu va numiti "criminali".
e putin lucru sa'l abandonezi, nu? cum reusesti sa te ierti? sau nu ai ce sa ierti, pentru ca ti'ai facut datoria morala.sa nu ucizi... DAR AI UCIS CAND AI ABANDONAT.INTELEGI? si chiar daca va trai.acel copil va fi mort.sufleteste.i'ai ucis dreptul de a fi fericit.
o rog pe psiholoaga sa-ti explice cum se dezvolta un copil abandonat.care's implicatiile psihologice ale unui abandon

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Uite, eu propun o lege ca toti care au probleme de cap si sunt frustrati sa faca inchisoare pe viata si sa li se scoata creierul pentru a se face studiu pe el, ca pe viitor sa nu mai fie probleme de acest gen.
Ei uite ca eu te contrazic. Eu am facut 2 chiuretaje pana acum si am si un copil la activ da nu l-am omorat pana acum si este si foarte bine educat. Ce zici de pleonasmul asta (pe care tu il sustii)? Nu stiu daca voi deveni o criminala. Dar tu ai taiat vreo gaina pana in prezent? S-ar putea sa fii criminal. Sau asta nu se pune? Eu cred ca persoanele care au probleme deviante de comportament ar trebui sa-si faca Histerectomie pe creier. Pai cine esti tu sa te bagi in viata cuplurilor care au ales ce sa faca cu viata lor?
Nu ca s-ar si intampla prostiile ce le indrugi, dar daca tu continui in felul asta s-ar putea sa o iei si pe maica-ta la bataie. Pe Dansa ai intrebat-o daca a facut vreun avort pana ce sa te nasti tu?

| Zoombe3 a răspuns:

Mai, deci un consult la 9 nu vrei laughing atunci mutate intr-un stat aflat sub comunism si iti impui propriile idei populatiei si cine nu le respecta este impuscat in cap.
Dar iti repet : TRAIM INTR-UN STAT DEMOCRATIC (pentru ce a mai fost revolutie in '89?) Pentru libertate, FIECARE E LIBER SA FACA CE VREA CU VIATA LUI, MA DOARE UNDEVA DACA TU MORI/FACI AVORT/SAU TE DROGHEZI SI LA FEL AR TREBUI SA SIMTI SI TU PENTRU MINE SI RESTUL POPULATIEI. CARE-I TREABA TA CE FACE UNUL SI ALTUL?

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

"Da tu Pupimik te gandesti la saracii copii nenascuti, plini de sange, care tipa in timp ce sunt taiati ca purceii si facuti bucati?

TU MACAR STI CE INSEAMNA UN AVORT?

DESTEPTII CARE MA CONTRAZIC STIU CE INSEAMNA CU ADEVARAT UN AVORT? Au vazut ei vreodata pe viu asa ceva? Banuiesc ca nu, doar gura e de ei...

Eu am avut ocazia sa fac practica intr-un spital de ginecologie si ceea ce am vazut m-a umplut de oroare si scarba.Am auzit un tipat la un moment dat, unul ascutit, plin de durere, de frica, de frica de moarte.Si nu cred ca poate exista ceva cu care sa il pot compara. Dar in momentul ala, ceva m-a oprit, nu stiu ce, sa nu ma ridic si sa-i "aranjez" atat pe criminal cat si pe criminala.

Oh, ce as vrea, dragi sustinatoare ale avorturilor, sa va duc macar 5 minute intr-un astfel de loc, sa nu mai puteti dormi bine catva timp de atunci incolo...Deci daca este sa pun in balanta viitoarea "cariera" a unei pipitze de 14-15 ani si ororile pe care le-am vazut atunci (oricum "mamica":laughing nu avea mai mult de 17-18) atunci va spun direct ca ma c. c pe cariera ei, dupa fapta si rasplata!

O astfel de fiinta nu mai are dreptul sa fie mama! "
Uite, mi-am permis sa te citez, sper sa ma scuzi.
Un avort facut dupa 4 luni, s-ar putea sa fie considerat crima. Daca e facut la 6 luni cred ca intr-adevar simte ceva avortonul si incepe sa tipe(asa cum spui tu), dar la 6-7 saptamani? E doar un punct.Nu e format nimic.
Da scuza-ma vrei sa te faci medic ginecolog? Eu stiu ca nu sunt tare la astfel de lucruri si stau deoparte, i las pe ai mai tari. Tu? De ce nu ti-ai ales o meserie de procuror daca esti asa de inversunat pe viata? Caci cu atitudinea ta poate faceai ceva cu justitia. Sau esti bun doar sa dai din gura pe site-uri?

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Dupa aceeasi logica, atunci hai sa sterilizam si barbatii ca si asa pamantul este suprapopulat si toti sunt niste pacatosi, nu?

RaduCiocan
| RaduCiocan a răspuns:

Daca Dumnezeu a creat organismele, atunci trebuie sa dea socoteală pentru extrem de multe eşecuri. De exemplu, 20% din sarcini se sfirsesc prin avorturi spontane. Dacă asta e o anatomie inspirată de divinitate, atunci, Dumnezeu a provocat cele mai multe avorturi.
http://www.tlp.ro/2009/05/hobby-dumnezeiesc-avorturile-si.html

regis
| regis a răspuns:

Nu ai inteles nimic. Mai informeaza-te ce urmari a avut decretul 770 si vei vedea la ce duce o restrictie de acest gen.
Solutiile le-au gasit deja altii si pana sa fim originali am putea sa le copiem. In primul rand e nevoie de educatie sexuala continua, astfel incat femeile sa nu mai creada ca nu pot ramane gravide daca au facut sex cu geamul deschis, poate chiar sa se introduca la scoala o materie de profil. Cred ca e mult mai util pentru un adolescent sa invete despre contraceptie si procreere decat despre drosophila melanogaster si hibridarea boabelor de mazare.
Iata cateva masuri care au dat rezultate in unele tari:
- avortul nu se poate face fara o programare (de exemplu cu min.48 de ore inainte)
- intre programare si avort, femeia este obligata sa urmeze un curs in care sa i se prezinte detaliat procedurile
- in cadrul cursului se vizioneaza un documentar socant, cu interviuri luate unor femei care au trecut prin asta
- se viziteaza clinica stand de vorba cu persoane internate, care le impartasesc propria experienta.
Daca la altii a dat rezultate, nu vad de ce nu ar da si la noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.Partea cu adoptiile este foarte buna. Ar trebui instituit un prpgram prin care viitoarele mame care nu-si pot creste copii din motive obiecte sa-si poata da copii spre adoptiie celor care i-si doresc copii si nu popt avea.Cat despre histerectomia obligatorie a celor care i-si ucid prunci ne-ar sari toate organizatiile in cap., in virtutea unei asa-zise libertati... oricum Dumnezeu pedepseste aceast pacat aici, pe pamant...:cancerul genital, de san, moartea urmatorilor copii sau copii cu boli grave sunt numai cateva din consecintele avortului.

pupimik
| pupimik a răspuns:

gabrielutzu : ...nu ai trecut tu prin ce am trecut eu.Cred ca stiu mai bine decat tine CE INSEAMNA UN AVORT. De fapt...nu cred...ci STIU. Asa ca las-o mai moale.

Of tu... avocat al embrionilor...nu-ti doresc sa treci prin ce trece o femeie...nici macar n-ai idee...in schimb te trezesti vorbind!

regis
| regis a răspuns:

@pupimik - ignori un detaliu important. Femeile trec astazi prin aceasta experienta nu din cauza embrionului sau a avocatilor lui, ci din cauza propriei neglijente. Asta ca sa nu spun mai urat.

| psiholoaga a răspuns:

Aberezi. Ai foarte multa agresivitate (probabil esti vreun frustrat sau o frustrata sexual, ca am observat ca ai o problema si cu sexul, in general, desi spui 'laba' cu o fecventa uimitoare). Du-te omule si fa un duș.

auran
| auran a răspuns:

Sunt convinsa ca te marcheaza toate acele experiente pe care le ai atunci cand faci practica in spitale dar, cred ca esti "putin" exagerat, nu crezi?
Ok sa zicem ca femeile sunt mai neglijente cum spune Regis dar, barbatii ce fac?
Nu si-o pot tine in frau atunci cand nu vor sa se procreeze?! NU, pentru ca sunt prea indolenti si egoisti de a-si satisface poftele carnale, indiferent de riscuri.
Oare, cati barbati au fost in stare sa spuna femeii cu care si-a pus-o, sa pastreze copilul?! Cred ca ff putini, majoritatea spun "da-l afara" eu nu sunt pregatit pentru asa ceva.
Deci, de ce sa atribuim toata vina numai femeii?
De ce nu o lege pentru VASECTOMIE? Ai fi de acord pentru o astfel de operatie gabrielutzu?

auran
| auran a răspuns:

Si, apropo cele care sunt violate, ce sa facem cu ele?

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mi se pare o idee criminala despre care sper sa nu o vad niciodata pusa in practica. Mie mi se face rau cand aud: avort la cerere, dar ideile tale mi se par cel putin deplasate, daca nu ceva mai rau.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Regis: ...ma refeream ca implicare sentimentala.
Normal ca fiecare fata are o responsabilitate in plus odata cu inceperea vietii sexuale. Nu am dat vina pe embrion sau pe avocatul lui.Ma refeream la amalgamul de sentimente ce te curpinde in momentele respective.Nu-i deloc usor...in schimb multi vorbesc in necunostinta de cauza.

Oricum...la sfarsit...fiecare da socoteala pentru faptele comise.